KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > KRAKAN PÄIVIÄ

9856. Krakan päiviä

kravattimies2.10.2021 klo 11:59
Krakan päiviä

Vuokatin lomalaisilta tuli ruskakuvia! Sisareni oli todella hienosti yhdistellyt ne ryhmiin juuri opittuaan sen taidon kaveriltaan.

Aikaisemmin olen nähnyt Robertin tekemiä kuvakollaaseja, joten tiesin että niiden tekeminen on mahdollista jos muistaa säännöt ja seuraa ohjeita, mutta itse en ole niitä tehnyt.

Ennen aamunkoittoa kuuntelin radio Pookin perjantai-iltaa melkein viiteen asti aamulla meidän aikaamme, siis täkäläistä lauantai-aamua. Raahen studiossa imitaattori ja vitsiniekka Ari oli iltakymmeneen saakka vastaamassa puheluihin ja hauskuuttamassa vanhaa uskollista kuuntelijakuntaansa, tosin soittajien joukossa oli alle kymmenvuotiaitakin mukana. Muutamia uusia ääniäkin kuulin. Tänä vuonna Pookin verkko on laajentunut melkoisesti ja soittajien mukaan asemaa voi nyt kuunnella vaikka omassa autossa, jos niin haluaa. Parikin eläkeläispariskuntaa ilmoitti tykkäävänsä Pookista niin paljon, että heti aamulla radio pannaan päälle ja Pookia kuunnellaan sen jälkeen koko päivä! Kun huomasin torkahtaneeni ja silmäluomet painuivat alas, lopetin kuuntelun ja menin nukkumaan.

Tänään on ollut aurinkoinen päivä eikä ole tuullut sanottavammin. Punaista Pelikaania ratkoin kymmenisen minuuttia takaportaikolla, Arto Kuivasen kolmitähtisen loppua. Tuntui aamukuumuus.

Otin vihreän omenan mukaani keittiöstä mennessäni pihanurmikolle puolenpäivän aikaan ja pureskelin siitä suupaloja etsiessäni katseellani Päiviä. Jossakin hän oli ... taitaa olla tuolla suunnalla. Jäänpä tähän odottamaan! Seisoin siinä, kunnes Päivi ilmestyi seuraani.

Vasen kämmeneni oli kostunut mehukkaasta omenasta, joten kysyin, voinko heittää syödyn omenan siemenkodan eli omenankaran eli omenen karan jonnekin. Arvasin, etten voi. Päivillä oli puutarhahanskat, niitähän on pidettävä puutarhahommissa, joten hän nosti tummanvihreää kantta ja minä pudotin karan roskikseen. Meillä on vain kahta erilaista roskista.

Jyväskylästä olen katsonut ralliohjelmaa muutaman tunnin ennen starttia ja sitten koosteita ensimmäisestä kilpailupäivästä. Siellä on ruskaa kuten lomalaisilla oli Vuokatissa.

"Malos pero baratos" (huonoja mutta halpoja) lukee ruokalan mainoksessa matkalla Tequilan kaupungista rannikolle.
2. kravattimies19.11.2021 klo 08:13
Terveiset Brisbanesta, tulevasta olympiakaupungista.

Paikallinen jalkapallokausi on loppunut ja krikettikausi on alkanut.

Ja mitä tapahtui tänään?! Australian Test Cricket kapteeni on eronnut!!!

Lyhyt vastaus radion kuuntelijalta, kun kysyttiin, kuka miehen tilallle:

- Ei sillä ole väliä. Ainoa ehto on, että ei saa omistaa smart phonea! Antakaa sille vanha hyvä Nokia, ettei se voi ottaa kuvia ja lähettää niitä tytöille!
3. kravattimies23.12.2021 klo 01:04
Australia voitti Englannin Brisbanessa pelatussa Test-kriketissä (johon varataan viisi päivää).

Tällä australialaisella kriketinpelaajalla on aika harvinainen etunimi: Jhye Richardson.
Helppo muistaa ääntämys: kuin kirjain J englanniksi - h, y and e are silent!

..vää joulua ja onn.llista uutta vuotta kaikill.
4. kravattimies11.6.2022 klo 01:58
Uutisia, urheilua ja talven tuntua.

Tutkijat huomasivat, että jättijauhomato selviää syömällä ravinnokseen muovia. Poikkeuksellinen löytö tehtiin Queenslandin yliopistossa.

Siinä mainittiin vaimon 15-vuotinen opiskelupaikka.
Päivi oli aikoinaan yliopistolehden etusivun jutussa https://tinyurl.com/od3w4wz

Ensimmäinen kolmen rugbyottelun sarjasta nimeltä "State of Origin" pelattiin keskiviikkona kahden rugbyosavaltion välillä ja se päättyi isäntäosavaltion tappioon yli 80500 maksaneen katsojan edessä Sydneyssä.

Tämä rugbyn laji (siis rugbyleague; muita ovat rugbyunion, superrugby, rugby7) sopii hyvin kotisohvayleisölle ja niinpä peliä yritetään saada suosituksi muissakin osavaltioissa ja sen vuoksi sarjan toinen peli pelataan milloin missäkin, tällä kertaa lännessä tuhansien kilometrien päässä. Kolmas ja usein ratkaiseva peli pelataan täällä Brisbanessa.

Tällä viikolla on ollut talven tuntua, varsinkin auringonnousun aikaan, mutta ei sentään pakkasta edes silloin ainakaan tässä meidän seutuvilla. Tuulen kanssa "tuntuu-kuin-lämpötila" saattoi olla viitisen astetta, iltapäivällä yhdeksäntoista, siis alle kaksikymmentä ja sehän on täällä talvisää!

Aamulla Päivin ollessa viikottaisella posti- ja ostelureissulla, Robert etsi pyynnöstäni sopivan AAA-pariston komerosta löytämääni pieneen mittarilaitteeseen. Laite näyttää lämpötilan, kosteusprosentin ja kellonajan. Pistin laitteen tiskipöydän luokse nurkkaikkunalaudalle kulmittain ja niin sen suuret numerot voi lukea kaikkialta keittiöstä.

Robert vitseillessään oli asentanut siihen fahrenheitasteet. Huomasin sen, kun lämpötilalukemaksi tuli 63,5 astetta. Halusin celsiusasteet ja laite näytti 17,5 astetta.

Puutarhan puoleisen ikkunalasin läpi keittiöön virtasi mukavasti auringon lämpöä ja iltapäivällä mittarin lukema oli ylimmillään 33,5 °C.
5. Jaska12.6.2022 klo 22:23
Päivin meriitit eivät vanhene, joten kahdet onnittelut lisää Vantaalta!
6. kravattimies14.6.2022 klo 06:23
Kiitokset Vantaalle! Päivi kertoi saaneensa yliopistolta silloin haastattelusoiton.


Tänä aamuna oli jännitystä, kun ...

AUSTRALIA SELVITTI TIENSÄ MM-KISOIHIN!

Toiseksi viimeisestä MM-kisalipusta Qatariin pelattiin maanantaina, kun Australia ja Peru kohtasivat toisensa Dohassa.

MM-kisoihin tiensä selvitti Australia, joka voitti rangaistuspotkukilpailuun venyneen ottelun.

Ottelun varsinainen peliaika 90 minuuttia ja jatkoaika 30 minuuttia päättyivät maalittomaan tasapeliin, joten ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta.

Aluksi pelatun viiden laukojan sarjan jälkeen tilanne oli tasan 4-4. Sitten siirryttiin äkkikuolemaan. Kuudes vetäjäpari toi ratkaisun, kun Australian Awer Mabil onnistui ja Perun vetäjä epäonnistui.

Kyseessä on viides peräkkäinen kerta ja kuudes kerta kaiken kaikkiaan, kun Australia pelaa MM-lopputurnauksessa.

(Suomessa esim. Sportti.com)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *