KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > PUTININ POSSUA
480. Putinin possua
Pekka Pietari12.11.2003 klo 14:37
Työpaikkaravintolamme tarjosi eilen Putinin possua. Tänään aamukahville työtoveri oli leiponut hiekkahentusia. Tutumpia samalta linjalta lienevät Janssonin kiusaus ja Lindströmin pihvi.Ketkä muut henkilöt ovat saaneet nimensä ruokalistoille tai kahvipöydän antimiin?
2. Titta12.11.2003 klo 14:58
Ainakin on Runebergin torttu. Yhtenä vuonna ylijäämiä tarjottiin pinkillä töhnällä kuorrutettuna ystävänpäivän leivoksina.
3. Heikki Lavonius12.11.2003 klo 15:38
Chateaubriand, Stroganov, Hanna-täti
4. iso S12.11.2003 klo 15:57
Caesarsalaatti, mitä täkäläinen Sodexho tarjoaa ceasarsalaatin nimellä.Nimikkosiidereitä on ollut yhdellä jos toisellakin Nykäsestä Lindaan.
5. Aulis12.11.2003 klo 15:59
Kuhaa a la Walewska
6. Urpo12.11.2003 klo 16:16
Pepellä on leivos.
7. Titta12.11.2003 klo 16:19
Pepellä on lakukin.
8. Helge12.11.2003 klo 17:36
Sattuipa löytymään vähän aineistoa, joten:Aleksanterin kakku
Helenan leivos
Elizan leivos
Lucian piparkakut
Oscarin leike
Oskarin keitto
Sacherkakku (kokki E. Sacher, Wien, 1800-luku)
Charlotte-russe
Ingan kahvikakku
Julian kakku
Mannerheimin kakku
Margaretan kakku
Roselindan kakku
Orlovin filee
Maijan leivos
Napoleonin leivos
Dicksonin kakut
Valdemarin kakut
Alman piparkakut
Beda-tädin piparkakut
Ellin piparkakut
Hiljan piparkakut
Liimataisen piparkakut
Liisan piparkakut
Lyylin piparkakut
Ullan kakut
Jenny Lindin vanukas
Ja kaiken kruunaa Vihtorin letut.
9. Helge12.11.2003 klo 18:16
Kuopiolaiset apuva!Söin kerran Kuopion lähellä sijaitsevalla metsästysmajalla "elämäni liharuoan", mikä oli nimetty entisen paikallisen eläinlääkärin nimeen. Todella herkullinen. Mikä nimi?
Historia (vai savolaistarina): Eläinlääkärillä oli suuri perhe. Niinpä hän ottikin tutkittavista kuolleista eläimistä lihasta ja eri sisäelimistä huomattavan suuria koeotoksia. Puhtaat palat päätyivät hänen perheensä pataan. Siis tosi liha- ja sisäelincocktail. Mainitsemani ruoka pyrki jäljittelemään hänen reseptiään.
10. ile12.11.2003 klo 18:53
LINTUNIEMEN KANAAPistä grillatun broilerin paloja, riisiä ja banaania vuokaan, kaada kermaa päälle ja työnnä komeus uuniin.
Nyt jo Tuonelaan muuttaneen Raimon resepti, joka tuottaa itse asiassa ihan syömäkelpoista mössöä.
RUONANSUUN RYYNÄRI-HAPANKAALIVUOKA
Kokoa helvetisti hapankaalia astiaan, lado päälle pieniä ryynäreitä ja työnnä komeus uuniin. Tällaisen Jopen herkun valmistin kerran perheellemme päivälliseksi. Lopputulos ei ollut terapiaa silmille. Näytti aivan siltä kuin kissa olisi paskantanut vuokaan. Maku kylläkin oli aivan paikallaan.
ESKO TAVIAN SILAKAT
Lado purkkiin silakkafileitä ja mustapippureita. Kaada päälle merisuolaa. Kun sulaneesta suolasta ja silakkafileistä irronneesta kudosnesteestä muodostunut koktaili peittää silakat kauttaaltaan on herkku valmista vessanpönttöön kaadettavaksi.
Ihmettelen, että Eskolla on ollut pokkaa tuoda tämä jouluinen reseptinsä julki. Huumorimiehiä?
11. aulis12.11.2003 klo 18:58
Helge.En hyväksy.
Ruokien ja pikkuherkkujen pitää olla yleisesti tunnettuja.
Oskarinleike on hyväksyttävä.
Sacherkakku ja -leivos ovat ok.
Taidan olla nipottaja.
Pitäisi kuitenkin noudattaa alkuperäistä aihetta.
Pepekin on väärin.
Pitäisi olla Bebe..?
12. Helge12.11.2003 klo 19:30
aulis, jos näin ortodokseiksi alamme, niin hyväksy kuitenkin Orlovin leike.
13. aulis12.11.2003 klo 19:35
Hyväksytään yleisen nettirauhan takia.En ole sellaista koskaan syönyt.
Varmaan hyvää, kun on niin kuuluisa nimi
Hevosta varmaan?
14. Pena12.11.2003 klo 19:47
Ja nimenomaan ristikkohevosta?
15. Make12.11.2003 klo 19:52
Salanimet olivat aikoinaan muotia kolmekymmentäluvulla. Ja nyt myöskin netissä. Kukaan oopperalaulaja ei tunnustautunut siihen aikaan laulaneensa iskelmiä.Myöskin meitä nettisurffaajia on paljon.
Yllekirjoittaja on niistä yksi, joka ei käytä oikeaa nimeään.
Ehdotankin sellaista peliä yhdistettynä, että kirjoitellaan tähän keskusteluihin osallistuneiden pseudonyymeistä,
siis minun, sekä julkisuudessa esiintyjien samoista nimistä.
PS.
Kohta kärähdän..
16. Helge12.11.2003 klo 19:52
Hevossuvun syömiä!Tuskin hevosta.
Keittokirjasta v:lta 1932 vaan. Oli muuten Orlovin filee.
Lähempiä reseptejä tältä palstalta kysyttäessä.
Yleistä nettirauhaa ei ole tarkoitus lyhyistä ja töksähtävistä sanomisistani huolimatta järkyttää!
17. Helge12.11.2003 klo 19:55
Ed. siis aulikselle(hymy-hymiö).Väliin oli jo tullut pari viestiä.
18. Make12.11.2003 klo 20:11
Ei haittaa..olo on rento..
Ehdin jo avata aiheeseen, tai sitten ei, liittyvän palstan..
19. Make12.11.2003 klo 20:39
Kerron,en kerro,
kerron kumminkin.
Meillä aloitteli uusi ruokalan emäntä..
Hän kirjoitti suureen tauluun:
Keliakillinen.
Sanasepoille olen aikoja sitten lahettänyt sanan.
Keliakiton. Menivät nyt sanat väärinpäin
Tai sitten ei?
20. Floora13.11.2003 klo 12:15
Filet Rossini, ja on taatusti hevosta. Mahtaakohan Suomessa olla tällaista? Ainakin saksalaiset, ranskalaiset ja britit tuntevat sen, itse en ole Suomessa törmännyt tähän herkkuun.
21. Noonis13.11.2003 klo 12:43
Tuovin vehnäset ja sittenhän on näitä leikkeitä jotka ovat saaneet nimensä paikan mukaan. Tuo keliakiton kuulostaa kyllä tosi sanaseppomaiselta, mutta ei ollenkaan hyvältä.
22. Tane13.11.2003 klo 12:53
keliakillinen: ko. possulla, kanalla tai lehmällä on todettu keliakia, ennekuin se on ruuaksi laitettu.
23. Sopuli13.11.2003 klo 13:44
Ellen Svinhufvud-kakku ja Brita-kakku (Koivusenko, Kekkosen vai jonkun muun?). Olen tullut epävarmaksi väliviivoista. Onko edellä oikein vai pitääkö olla Ellen Svinhufvud -kakku ja Brita -kakku?
24. Päivi13.11.2003 klo 18:47
Eikös se ole Ellen Svinhufvudin kakku, ilman mitään viivoja? Sitten on Marskin ryyppy ja jäätelöannos Melba.
25. jupejus13.11.2003 klo 20:23
Kukahan se Jansson on ollut joka kiusauksen loi? Jan Magnus tuskin, jokin vanhempi kulinaristi ehkä?
26. jupejus13.11.2003 klo 20:33
Hanna-tädin kakutLindströmmin pihvi
Ahti-sillit
Grahamleipä
Bostonin kakku
Fakiiri Kronblom yhdistyy lauseeseen; suolaa, suolaa, enemmän suolaa.
27. Pena13.11.2003 klo 21:13
Onkos ristikkokansa syönyt mykykeittoa?"Eteläpohjalaisten pannukakku on nimeltään kropsu. Samaa nimitystä on käytetty myös veripaltusta, verileivästä ja perunamämmistäkin. Kropsu tulee ruotsin sanasta kropps, joka on genetiivimuoto sanasta kropp (= mykykeitto, veripalttu)."
Täällä lisää ruokien nimien alkuperää:
http://www.kotus.fi/julkaisut/ikkunat/2002/kielii2 002_47.shtml
28. jupejus13.11.2003 klo 21:33
Veripaltusta tulee mieleen Kampsu-Herra eli Oiva Arvola. Kampsu on verikakko.
29. Tane14.11.2003 klo 08:04
Mykykeittoo? Oon syöny. Onkos Penaki oekeita immeisiä syntyjää? Siellä sitä aenaki syyvvää, Savossa.Mistähän lasimestarin sillit ovat saaneet nimensä?
30. iso S14.11.2003 klo 08:10
Varmaan samasta sylttytehtaasta kuin suutarin lohi ja ministerin leike.
31. Pena14.11.2003 klo 17:55
Voe harmi, minnoon viärä immeinen! Mutta kyllä sitä mykykeittoo syöttiin aekonnaan Pielisjärvellähi.http://www.lieksa.fi/fi/1/
32. Sopuli15.11.2003 klo 12:13
Koprapuuroa syötiin mummolassa Savossa nimensä mukaisesti käsin. Paksu, pänäkkä pöperö keitettiin karkeista talkkunajauhoista. Nappastiin nokare sormilla, siihen voita päälle ja suuhun. Hyvää oli. Onko tuttua kenellekään?
33. Tane15.11.2003 klo 12:23
Söin talkkunpuuroa haarukalla, ja voin jätin laittamatta kun en tykännyt (enkä tykkää vieläkään). Yksi lapsuuden ruuallaleikkimismuistoista: tein haarukalla vetoja talkkunapuuroon, siitä tuli kynnöspeltoa.
34. Lauri Kultti16.11.2003 klo 17:48
Wallenbergin pihvi ja Wellingtonin pihvi (vai olikohan se leike).
35. Reima Mäkinen16.11.2003 klo 20:30
Mites ihan syötävät tuotteet?Fazerin sininen
Gammelbergin suklaa
Brunbergin suklaa
Sinuhe leipää myydään myös.
Grillikioskeissa myydään yönälkään kaiken maailman Möttösiä. Se on ihan oma kulttuurinsa tuo, niinpä vastaavia herkkuja löytynee enemmänkin.
36. jupejus16.11.2003 klo 20:38
Elovena-kaurapuuroPasi-ryyni (Pasi-poika)
37. iso S17.11.2003 klo 08:41
Linkosuon rievä Tampereelta nääs, ja Tapolan mustaa makkaraa päälle, yäk (yäk ei koske rievää, ja mustaan ei koske iso S)!
38. Floora17.11.2003 klo 13:01
Ja Floora syö aina tamperelaishotellissa Mustaa Makiaa aamiaiseksi!Tampereen herkkuja on myös Wigrenin lenkki!
39. ile17.11.2003 klo 13:18
iso S, ei kai mustaa makkaraa kukaan leivälle laita? Itse kyllä pidän mustan makkaran mausta. Muistan kuinka ensimmäisen kerran ostin kyseistä herkkua Tampereella Tapolan makkarakojusta. Tilaukseni 'yks musta makkara' ei saanut myyjässä vastakaikua aikaan.
Onneksi myyjällä oli paikallaan asenne, jolla suhtautua toispaikkakuntalaiseen aloittelijaan. 'Ei mustaa makkaraa tuallai pyyretä. Sun täytyy sanoo kui paljon rahaa sää haluut sun makkaraan sijoittaa ja sen mukaan mää sit leikkaan sitä sullen'.
Ja näinhän se on. Ei saa sanoa 'yks musta makkara' vaan pitää sanoa 'kahdella eurolla mustaa makkaraa' - ja paljon puolukkasurvosta päälle.
40. Maiju17.11.2003 klo 13:24
Ei oo Ile tamperelaine, koska syä mustaa pualukoitten kanssa. Mustan päälle vaa ryypätään pualen litran maitopurkista kyytipoikaa.
41. iso S17.11.2003 klo 14:05
Ei välttämättä laitakaan, eikä tolkun immeinen laita suuhunkaan. Käytin sanaa "päälle" savitaipalelaisessa merkityksessä. Esimerkki: syön voipopoa ja juon piimälipiä päälle". Peräkkäin syödyt päätyvät vatsaan päällekkäin, ellei vatsa mene sekaisin."Päälle" on aika monivivahteinen sana. Kun vaikkapa makkarakauppias laittaa vaatteet päälle, niin pipaa lukuunottamatta kaikki vaatteet päätyvät pään alapuolelle! Ja kun hakkapeliitat huusivat "hakkaa päälle", niin siinä ei tarvittu rievää alle!
42. noosu18.11.2003 klo 11:55
Tournedos RossiniSavarin
Wallenbergin pihvi
Bearnaise kastike
Nämä ainakin ovat kuuluisia ruokia ja nimen alkuperä on helppo osoittaa...
Ranskalaisesta keittiöstä löytyy paljon kuuluisuuksia.
Ja juomapuoli taitaa olla loputon suo.
=;)
43. Nyybi2.2.2006 klo 21:08
Mona Lisan kakku. Samaa kuin Tuulamon torttu alias Mokkapalat.
44. Juhani Heino2.2.2006 klo 21:25
Crêpes Suzette - jälkiruoan keksijä väitti että laji syntyi vahingossa kun pannun sisältö syttyi tuleen. Hän nimesi sen silloisen Walesin prinssin mukaan, mutta prinssi itse ehdotti kohteliaasti että kun seurueessa kerran oli nainen, nimetäänpä herkku hänen mukaansa. Kyseessä oli Suzette-niminen pikkutyttö.
45. marjaana2.2.2006 klo 22:10
Eiköhän se liene tuulomantorttu... Siis nuo mokkapalat.
46. tonimikael2.2.2006 klo 22:42
Ja minä taas muistelisin, että tuulaman... :)
47. ok3.2.2006 klo 07:57
marskin riistaryyppy
48. Leipoja3.2.2006 klo 13:35
Tuuloman torttu on vanha, perinteinen, jo isoäitiemme tekemä leipomus.Poikien kannattaisi puhua pölykapseleista, jotta tietämys riittäisi.
Kaikkien alojen asiantuntijoita emme ole kukaan.
Tietenkin googlella löytyy yksi osuma tuulaman tortullakin, mikä taas ei todista yhtään mitään.
49. Leipoja3.2.2006 klo 13:45
Eikä Tuuloman torttu alunperin ainakaan ollut sama asia kuin mokkapalat. Tuuloman tortun pohja on vaalea, jonka päälle tehdään suklaakuorrutus. Siihen päälle vielä nonparelleja tai kookoshiutaleita.Koetetaan olla tarkka näissäkin asioissa. Kirjoitan asian tähän selvästi, ettei tarvitse viikkotolkulla jaamata asiasta (vrt. sisarus).
Kannattaisiko käydä välillä kymmenen kilometrin lenkillä ulkona. sillä elämää on tuolla netin ulkopuolellakin.
50. tonimikael3.2.2006 klo 15:05
On se jännä miten tuolla naisväellä on heti pienestä pitäen hyvin fakkiutunut käsitys miehistä. (Pilke silmäkulmassa tehty yleistys)Tänä aamuna 2-vuotiaalta tyttäreltäni kuultua:
"Isi osaa korjata. Isi on poika."
:))
51. Jaska3.2.2006 klo 18:44
Kertoisitko Leipoja vielä, mistä Tuuloman torttu on saanut nimensä. Tuulomajoestako (tav. yhdellä u:lla Tulomajoki). Kumpi kirjoitustapa on oikein, Tuuloman torttu vai marjaanan käyttämä tuulomantorttu? Saako ko. leivonnaista yleisesti kaupasta tai ylipäänsä mistään kaupasta? Tahtoo tietää, tahtoo maistaa. Kiitos. P.S. Näin kovalla pakkasella jää lenkit Oskun kanssa alle 10 km päivässä, suotuisassa säässä pisin yhtämittainen lenkki n. 20 km.
52. jupejus3.2.2006 klo 21:31
Tutultahan tuo tuuloman kakku tai tuuloman torttu kuulostaa (joskus syönnytkin)..nam,nam...Löytyi myös monta muuta nimistystä tuuloman tortulle.
tuulaman torttu
tuuleman torttu
tulomaan torttu
tuuloman piirakka
suklaapiirakka
mokkaruudut
mokkapalat
suklaapalat
Lyydian parempi torttu
pimeä pulla
lentokenttä
rakkauden makupalat
rakkauden ruudut
masaliisa
rakkausmumpsit
mustaa makia
leomaija
lauantaipiirakka
Helenan kakku
poikavauva
äkkimakee
pikkumummu
Ruotsin paras
Ruotsin hyvä
mokkaneliöt
pinta-ala kaakku
suklaaplittana
kaakerros
mörri
suklaakakku
suklaa-kookos-kakku
suklaapelti
kärleks mums (ruotsiksi)
Siris kokosrutar (norjaksi)
Jossain hevosaiheisessa (liekö hevostoimiston) keskustelussa noita punnittiin.
Jos noista osakaan pitää paikkansa, niin ristikoidenlaatijat pitäisivät ottaa oppia leipureista - riittäisi ainakin synonyymejä sanoille.
53. Jaska3.2.2006 klo 22:22
Jumalauta Jupejus, kun menen tuon listasi kanssa kauppaan eikä tuotetta löydy, niin ei se ole ainakaan meidän kummankaan syy!
KOMMENTOI