KESKUSTELUT > RISTIKOT > LAULUJEN SANOITUKSISTA

343. Laulujen sanoituksista

Pena29.9.2003 klo 08:44

Sanoittajakonkari Heikki Salo sanomalehti Karjalaisessa:


Marraskuu oli menestyskappale jo tekovaiheessa.
Heikki Salo opetti joensuulaisia tekemään sanoja lauluihin.
Harva arvostettu Suomi-rockin biisinikkari uskaltaa tunnustaa tekevänsä tietoisesti hittikappaletta. Heikki Salo uskaltaa. Kun Miljoonasade oli lehdistössä tuomittu yhden hitin yhtyeeksi, Salo päätti näyttää. Hän otti kalenterin avuksi, pani kappaleen kulkemaan ohi syyskuun läpi repaleisen lokakuun aina marraskuuhun saakka. Loppu onkin sitten Suomi-rockin historiaa. Syksyn radioasemat kertovat vuosi toisensa perään, kuinka kaipuun kaljakori kilisee.


-------------------------------------------------- ------------------------------
Hannu Jarva / Joensuu
-------------------------------------------------- ------------------------------


Miljoonasateen Lapsuuden sankarille, eli tämä kuuluisa Lennä Juri Gagarin, oli tehnyt jyväskyläläisyhtyeestä tunnetun. Monen mielestä yhtyeestä ei sitten muuhun ollutkaan. Sanottava oli sanottu Lapsuuden sankarin muodossa.
Heikki Salo päätti kuitenkin näyttää epäilijöille. Hitti kyllä syntyy, jos sikseen tulee. Almanakka oli hyvänä apuna ikivihreäksi muodostuneen, Suomi-rockin helmen, Marraskuun teossa. Ja jotta jo syyskuussa ilmestyvälle kappaleelle löytyisi radiosta soittoaikaa pidemmäksi kuin yhdeksi marraskuuksi, sanoitukseen piti löytyä kaikki syksyn kuukaudet syyskuusta marraskuuhun.
- Ajattelin, että pannaan koko syksy kerralla nippuun. Rakensin Marraskuun tietoisesti hitiksi.
Heikki Salo on musiikin sanoittajana konkari. Alansa ehdotonta eliittiä. Kun Miljoonasade kokosi muutama vuosi sitten parhaat kappaleensa yksiin kansiin, ei riittänyt, että kannen sisälle tällättiin yksi muovinkappale. Niitä piti panna sinne neljä. Sen verran lavea on yhtyeen suosittujen ja tunnettujen kappaleiden määrä.
- Kyllä ne Miljoonasateen keikat olivat melkoisia yhteislaulutilaisuuksia, Heikki Salo sanoo tarkoittaen yleisöään, joka luonnollisesti osasi yhtyeen kappaleet ulkoa.


jatkuu
2. Pena29.9.2003 klo 08:45

Hittitietoista touhua
1980-luvulla

Jotain kai siinä Miljoonasateen toiminnan ensimmäisessä vuosikymmenessä sitten oli erilaista tähän päivään verrattuna. Varsinkin, kun hyvin moni 1980-luvun kappale on jäänyt pysyvästi soimaan.
- Me 1980-luvun tekijät olimme tähän päivään verrattuna aika hittihakuisia. Se kuului sen ajan meininkiin. Ja mitä Miljoonasateeseen tulee, niin me olimme alusta lähtien hittihakuinen bändi, vaikka teimmekin niin sanottuja taiteellisia vetoja välillä. Me oltiin poppibändi siinä mielessä, että me etsimme aina sitä hittiä. Se oli pidemmän päälle aika rasittavaakin.
Kun Miljoonasateen kaikki muusikot osallistuivat 1980-luvun loppupuolella sävellystyöhön, uusille levyille ilmestyi materiaalia hyvinkin 50 kappaleen verran.
- Se oli aina hirveä demorumba ennen levyn tekoa. Se oli sellaista levyraatia, mitkä biisit sitten lopulta valitaan.
On Heikki Salo joskus selaillut ohimennen myös amerikkalaisia hitinteko-oppaita. Niissä on listattu, mihin aiheisiin lauluissa kannattaa paneutua. Aiheet löytyvät kalenterista, sen kuukausista, viikonpäivistä ja ihmisten nimistä, ne löytyvät väreistä sekä paikkakunnista.
- Esimerkiksi Juice Leskinen täytti tehokkaasti Suomen kartan. Se on sinänsä nerokas oivallus, vaikka kuuluukin amerikkalaiseen traditioon. Mutta kun nuori rokkari, kuten Juice silloin oli, alkoi tiputtaa levyillään Suomen paikkakuntia, niin vaikutuksenhan se teki. Ei Juicellakaan varmaan ollut mitään yhteyttä esimerkiksi Hauhoon, mutta hetken päästä kun paikkakunta on levyllä, niin kaikki hauholaiset tiesivät kuka on Juice Leskinen. Näinhän se toimii.
Mutta ei se omakaan hitti välttämättä ole Heikki Salon mielestä tekstiltään aina sitä parasta Saloa. Yhdeksi omaksi suosikikseen Salo laskee Iiro Rantalan ja hänen yhteisellä levyllä olevan kappaleen Muurahainen taivaassa.
- Sen tekstin kanssa tappelin aika pitkään. Siinä yksittäiset sanat määrittelevät tarinaa. Ja jos niiden sanojen paikalle laittaisi toisen sanan, se ei toimisi.
Vieläkö Juri Gagarin jaksaa lentää? Kappale oli Heikki Salon ensimmäinen levylle päätynyt sanoitus.
- Ei siinä mikään hävetä. Se on voimatekstiä, jossa on kysymyksiä. Kysymys oikeaan paikkaan laitettuna on oikein tehokas.Siinä kappaleessa ei ole riimejä käytetty kuin pikkuisen kertosäkeissä.


jatkuu
3. Pena29.9.2003 klo 08:47

Miljoonasade on
yhä hengissä

Nykyisin Heikki Salo keikkailee hyvin säästeliäästi, noin kolmesti kuukaudessa. Töitä sen sijaan riittää. Projekteja on hyvin runsaasti. Juuri on valmistunut uusi lastenlevy, jossa aisaparina on Janne Louhivuori. Iiro Rantalan ja Salon uusi yhteislevy on niin ikään tekeillä. Jokin aika sitten valmistui kirja ja parhaillaan on työstämisvaiheessa laulutekstit Tampereen Työväen Teatterin musikaaliversioon Minna Canthin Työmiehen vaimosta. Rauman teatteriin Heikki Salo dramatisoi näytelmää Harjunpää ja rakkauden nälkä ja joulukuussa on televisiosta nähtävissä Heikki Salon ja Timo Kahilaisen elokuva Beatlehem.
Tietysti moni on halukas tietämään, onko hittiyhtye Miljoonasadetta enää edes olemassa.
- Miljoonasade on edelleen olemassa. Me kerran kokoonnuimme sitä tappamaan, mutta meillä oli niin hauskaa yhdessä ja totesimme, ettei sitä hyvää kannata tappaa. Miljoonasade on olemassa, mutta se elää hiljaiseloa. Me päätimme poikien kanssa tehdä siitä herraklubin. Me teemme keikkoja, kun meitä huvittaa, ja jos huvittaa teemme levyjäkin.
- Siihen keikkailemiseen minä oikeastaan Miljoonasateessa kyllästyinkin. Minä elin poppirokki -elämää ihan tarpeeksi ja pyrin tietoisesti pois siitä. Eihän sitä ikuisesti voi olla teini. Nykyisin on niin kiva keskustella ihmisten kanssa asioista, joissa on jotain todellista.


Joensuun opissa
oli hyvä ryhmä

Heikki Salo oli Joensuussa viikonvaihteessa vetämässä biisinikkarikurssia. Monia vastaavanlaisia kursseja vetäneenä hän totesi suorasukaisesti noin kolmestakymmenestä opetuslapsestaan, varsin laadukasta ja mukavan uteliasta porukkaa.
Mitä sitten sanoittajan on laulutekstiä tehdessään huomioitava?
- Ainakin se, että laulumelodia ja kieli saadaan mahdollisimman hyvin toimimaan yhdessä. Laululyriikka on omanlaisensa kirjallisuuden laji. Se on ainut kirjallisuuden laji, joka tähtää siihen että se toimii yhdessä musiikin kansa.
Salo löytää helposti aloittelevan biisinikkarin virheet. Yleisin virhe on se, että ensimmäiseksi paperille tallentunut teksti on parasta.
- Tämä erottaa selkeästi amatöörin ammattilaisesta. Ammattilainen kirjoittaa tekstinsä moneen kertaan, hioo ja muokkaa sitä. Amatööri pläjäyttää sen siihen sydänverellään ja ajattelee, että se on tossa ja piiruakaan ei muutu.
Nopeasti ne syntyvät joskus Heikki Salonkin sanat. Kappaleen 506 ikkunaa hän sanoitti puolessa tunnissa Finnvoxin studion siivouskomerossa.
- Kyllä minä sitäkin tekstiä vielä jälkeenpäin muokkasin. Ja sen jälkeen, kun se oli levylle laulettu, minä olen laulanut sitä vuosikaudet keikoilla pikkuisen toisella tekstillä. Siinä jäi vaivaamaan muutama asia.
Salo on omaksunut taiteellisessa työssään tietynlaisen päivärytmin. Ihan kuin kuka tahansa työläinen. Kahdeksalta on herätys ja yhdeksältä hän vie poikansa päivähoitoon.
- Pyrin ohjaamaan kirjoittamisen päivälle. Silloin on rauhallista. Minä nimittäin laulan sen tekstin paperille. Se mölinä on sietämätöntä kuunneltavaa. Puolivalmista mökellystä. Se on jo pelkästään perhesovun kannalta parempi tehdä työtä silloin, kun muita ei ole kotona, Heikki Salo toteaa työskentelytavoistaan.
4. jupejus30.9.2003 klo 22:25
Ohoh - pitkät on Pena sulla lorut!
Varo, tuostahan antaa jo palstanpitäjä torut.
Jaa-a.. - että lauluntekoa,
toivottavasti en nyt sekoa.

Siinähän ei tarvita tiimiä,
että rustaa pelkkää riimiä.
Kunhan antaa riimin ottaa ohjat
ja valitsee ajatustyölle vain aihepohjat.

Laulujen sanat on vähän eri juttu,
mutta siinä auttanee, jos sävel on tuttu.
Siihen muokkaa uudet sanat -
haa! - sen jälkeen avaa vaan hanat.

Esimerkiksi, jos tuosta tulipunaruusut näppään
ja siihen kokeeksi ihkauudet sanat räppään,
niin eiköhän siihen joku muu toisen värssyn tee
ja siitä (uskon näin) seuraava seppo taas jatkanee.
- -

Illan tullen kynää etsii mies,
seuraamuksen - jokainen sen ties,
kohta kuuluu ärräpäitä,
rapsutusta ilman täitä,
otsa kurtus, yltä päältä hies.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhön ryhtynyt,
vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.
5. UniMatti30.9.2003 klo 22:52
Alles ist all right
otetaan vain Sprite
Nyt pojat unta palloon
tekee gutaa kalloon
6. jupejus18.10.2003 klo 11:24
Matalalentoa jäi sanaseppojen "kannustuslaulu" koikkelehtimaan. Ei saanut tuulta siipien alle, mutta jos kumminkin toisen säkeistön rustaan.

Tiedoin, taidoin aukee sanain salat,
silmissä on muutakin kuin malat.
Toisilla on salko ortta, eräillä taas pala kortta,
levottomana - pyörii pöydän alla jalat.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhön ryhtynyt,
vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.
7. jupejus20.10.2003 klo 22:46
Tämä alkaa olla jo minun omaa limboilua, mutta saanko jatkaa - ei se mitään - jatkan joka tapauksessa.

Viiteen ruutuun sopii moni sana,
vihjeenä on aivan pelkkä jana.
Oisko tuo nyt metrin pätkä,
vaiko kessun kessusätkä,
kielenkärkeen - nousee tahtomattaan mana.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhän ryhtynyt.
Vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.

Tuo on varmaa - tuohon tulee Lius,
eikä paavi, eikä mikään Pius.
Mutta mikä kumman karva,
tuota kyllä tietää harva,
ohhoh, sehän onkin meikäpojan hius.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhön ryhtynyt.
Vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.
8. Ratkoja 220.10.2003 klo 23:06
Hyvä Jupejus!

Ei muuten paskempaa!
9. jupejus21.10.2003 klo 00:38
Mikäs siinä sitten, yksi värssy lisää.

Kulmaan pystyyn, jos ahtais Schumia,
eihän se siihen - nyt tarttee kumia.
Kilvan nousee kyssäkaaliin,
tässähän ei päästä maaliin,
koko homma näin taitaa jumia.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhön ryhtynyt.
Vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.

Hyvät yöt kaikille!
10. jupejus21.10.2003 klo 21:10
Helpotus kaikille loruilustani. Vetaisen viimeiset värssyt.

Pettymykselle ei sijaa oo,
entä alkuun käy mainiosti koo.
Rokokoosta jugendiksi,
nythän aukee moni niksi.
tallaan palkaat - ja totta harasoo.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhön ryhtynyt.
Vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.

Tuttu piirros, tuo on tyylimoka,
kyykkysillään Linda sekä roka.
Humma juoksee, orhi ravaa,
toton tutaa tavan takaa,
alavaakaan lentää siinä loka.
Hiljaa kaikki, vaiti olkaa nyt,
sanaseppo on työhön ryhtynyt.
Vieressä on kirjanippu,
muistilappu, nimilippu,
ristiin rastiin on pian sana yhtynyt.

Herkullista - ja henki haise ei.
Klaari! Valmis! - Aikansa se vei.
Oitis raikuu voittolaulu,
loistaa jopa naamataulu,
kunniaksi - sille kippis - ja hellurei!
11. jupejus21.10.2003 klo 21:23
Virhe lipsahti. Oleman piti;

Pettymykselle ei sijaa oo,
enkä alkuun käy mainiosti koo.
12. Pena21.10.2003 klo 21:44
jupejus, loistavaa!
Toivottavasti ei ollut viimeinen värssy!
Tällaista lukee mielellään, anna tulla vaan jos suoni sykkii!!!

d:)
13. Pena22.10.2003 klo 13:49
Laittakaa myös muut uudelleensanoittajat
tekstejänne
tänne.
Mainitkaa myös sävelmä jotta voimme ainakin itse mielissämme laulaa jos sävel on tuttu. Itselleni tulee mieleen pari lyhyttä:

Pekka Ruuska: Mä tahdon sun elämään

"...mä tahdon sun elämään
ja lyömään sinun keittiöösi nyrkkii pöytään..."

Dingo: Nahkatakkinen tyttö

"...Chorus:
Hän on likinäköinen tyttö.
Sama tyttö on nähnyt helvetin hyvin.
Likinäköinen tyttö.
Se sama tyttö on uskonut ihmeisiin."
14. Pena18.12.2003 klo 13:26
Uusimaa 15.12.2003
Toimittaja Samu Karvala


>Miljoonasateen Heikki Salo opetti sanoitusten tekoa Porvoossa

Laululyriikka on oma kirjallisuuden lajinsa

Marraskuu, Lapsuuden sankarille, Voipallo, Ostarin helmi ja kymmenet muut osuvat laulut ovat Heikki Salon runosuonesta kummunneita. Miljoonasade-yhtyeen laulaja kävi viikonloppuna Porvoossa opettamassa sanoitusten tekemisen jaloa taitoa uusmaalaisille asianharrastajille.

- Laululyriikka on oma kirjallisuuden lajinsa. Se on ainoa tekstinteon tapa, jossa tuotos pitää kirjoittaa yhteensopivaksi melodisen musiikin kanssa. Siinä olisi annettava myös musiikille kielellisiä merkityksiä, luonnehti Salo.

Salo on Suomen kiitetyimpiä rocklyyrikkoja, ja hän on myös perehtynyt sanoittamisen teoriaan. Hän on opettanut sanoitusten tekoa Sibelius-Akatemiassakin. Tänä vuonna hän on pitänyt viikon mittaisen kesäkurssin Oriveden opistossa ja kuusi viikonloppukurssia eri puolilla Suomea.

- Tänä vuonna kurssikyselyiden määrä on räjähtänyt kasvuun. Myös joka kurssille on osallistunut vajaan kymmenen henkilön sijasta lähes 20. Ennen sanoituskursseista olivat kiinnostuneet lähinnä rock-jätkät. Nyt mukaan ovat tulleet kirjoittajayhdistykset ja yliopistot, kertoi Salo.

Lauantaina Salo meni kurssilaisten kanssa paikalliseen ravintolaan ja heitti siellä spontaanisti muutaman Miljoonasade- hitin akustisen kitaran kanssa. Miljoonasade on ollut telakalla jo pari vuotta, viimeisin albumi Siskoni lähti San Diegoon on vuodelta 2000.

- Me ollaan nyt sellaisella Eppu Normaali-tauolla, ei olla sovittu mitään jatkosta. Olen tehnyt tänä vuonna Iiro Rantalan kanssa SaloRantala soi -levyn.

Salon näkemys tämänhetkisten pop-rock-sanoitusten tilasta on kaksijakoinen.

- Toisaalta pop-musiikissa soundi on tullut tekstiä tärkeämmäksi. Toisaalta suomalaisen pop-rock-sanoitukset ovat edelleen korkeatasoisia, eli ei tässä mihinkään kuoppaan olla pudottu.

Mitkä sitten ovat Salon rakkaimmat lapset omista sanoituksista?
- SaloRantala soi -levyllä kappale nimeltä Muurahaisia taivaassa, se on oma suosikkini tällä hetkellä. Miljoonasateen kappaleista yksi parhaista on Alastonmalli.

Salo tulisi mieluusti pitämään Porvooseen myös jatkokurssia, jolla osallistujat pääsisivät työskentelemään yhdessä säveltäjän kanssa. Jatkokurssin järjestäminen on kuitenkin vielä kysymysmerkin takana.

- Tässä porukassa on paljon innokkuutta, vähän sama tunne kuin Joensuussa. Kurssilaisten teksteistä en Miljoonasateelle vielä ottaisi mitään, mutta muutamat sopisivat varmasti iskelmätähdille, kehaisi Salo.<
15. Pena2.10.2005 klo 08:13
Taitaa mennä "Heikki Salo -säikeeksi", mutta menköön sitten! d=)


Miljoonasateen ääni, vähän muidenkin

KIRJAT
HEIKKI SALO:
Sateen ääni - Laulutekstejä ja tekstejä lauluista

(Like 2005. 184 s.)

Heikki Salon (s. 1957) lyriikoihin tykästyttiin välittömästi, kun Miljoonasateen nimi alkoi iskostua suomalaisen rokkikansan tietoisuuteen. Yhtyeen ensimmäinen single Lapsuuden sankarille muodostui niin soitetuksi ja suosituksi, että Miljoonasade pääsi suoraan isompien yhtyeiden sarjaan. Pikkukuppiloissa ja pizzerioissa Miljoonasateen ei tarvinnut fanipohjaansa luoda.
Juri Gagarinista ja avaruudesta romanttisin kielikuvin kertova kappale ilmestyi Neuvostoliiton jo natistessa liitoksistaan, 1987. Tietyllä tavalla Lapsuuden sankarille kirjoitti viimeistä lukua optimistisesti itänaapuriin suhtautuneeseen laululyriikan genreen, jota 70-luvulla julkaistiin Love Records -yhtiöllä Kaj Chydeniuksen ja Eero Ojasen sävelittäminä.
Toisaalta kappaleen pystyi kuuntelemaan ironiana ja kitschinä. Ja joutui siinä vaiheessa, kun Sleepy Sleepers väänsi tekstin muotoon lennä Nykäsen Matti, lennä .
Uudessa Sateen ääni -kirjassa Salo muistelee omaa elämäänsä ratkaisevasti muuttaneen laulutekstin syntyaikojen tunnelmia. Nuori Salo näytti Lapsuuden sankarille -tekstiä sotaveteraani-isälleen sekä kertausharjoituksista kieltäydyttyään asevelvollisuustutkijalautakunnalle, jonka kuulusteluihin joutui.
Kun siellä sitten näytin lauluani, lautakunnan upseeriedustaja poltti päreensä. Suomi oli juuri lähettänyt ensimmäiset miehensä YK:n palvelukseen Libanoniin. Sinnekö sinä menisit lauluinesi, ilkkui kapiainen, rintamalinjojen väliin tulituksen keskelle lauleskelemaan kitarasi kanssa! Minä en puhunut mitään. En osannut.
Tarina jatkuu tietysti niin, että toistakymmentä vuotta myöhemmin Miljoonasade sai kutsun Libanoniin rauhanturvaajien viihdytyskeikalle, israelilaisten ja Hizbollahin sissien rintamalinjojen väliin.
Maailma muuttuu, terveisiä vaan sinulle ATL-upseeri, jonka nimeä en muista , pääsee Salo kuittaamaan.

Puuseppää
aina tarvitaan

Sateen ääni on siis sellainen laululyriikat kansien väliin -kirja, jollaisia establishoituneiden ja muuten kunnostautuneiden kirjallisten rokkareiden tuotannosta tavataan tehdä.
Heikki Salo täydentää lyriikoita muutamilla pakinan tai kolumnin tyyppisillä kirjoituksilla. Pääpaino on laulutekstittämisen luonteen pohdinnoissa, kuten alaotsikon osa tekstejä lauluista kertoo.
Ehkä osuvimmin Salo kirjoittaa Katso tarkemmin -luvussa, jossa vertaa laululyriikan tekijää vieraassa talossa istuvaan kirvesmieheen. Hän katselee seiniä ja kattoja, listoja ja parkettia, keittiön kaapinovia. Miten ne on tehty? Mistä irvistää?
Siis: laulunteko on ammattimiesmäistä tarkkailua, laulujen aiheiden aktiivista etsimistä.
16. Pena2.10.2005 klo 08:14
Hymy ja
kyynel

Onko Heikki Salo hyvä laululyyrikko, siitä voidaan olla tietysti montaa mieltä. Kanonisoidun mielipiteen mukaan hän on. Saihan hän Juha Vainio -palkinnonkin 1995. Eihän Suomen parhaan laulutekstittäjän nimeä kantavaa palkintoa voida tupeloille antaa.
Salon parhaissa teksteissä on rock-lyriikalle ominaista lennokkuutta, Ilpo Tiihosen kaltaisilta runoilijoilta ammentavaa rosoista lyyrisyyttä, jossa nähdään kolhujen arvo arjen emalivadissa.
Parhaimmillaan tekninen taitavuus yhdistyvät oivaltaen tietoainekseen, kuten vaikka sellaisissa Salo-bravuureissa kuin Meitä jyrätään, Vaalimaan tullissa tai Vallankumous evp. Sellaisia lauluja ei osaisi kirjoittaa nykynuoriso, jota Väinö Linnan tai Suomen historiankirjoituksen sijaan kiinnostavat tietokonepelit, kännykkäliittymien vaihtaminen ja Music Televisionilla vilkkuvat pyllyt.
Välillä Salo on sortunut tilaustöiden tehtailuun ja yliyrittämiseen. Sen voi jotenkuten ymmärtää, että Maarit Hurmerinta saa nenänsä eteen Salo-lyriikkaa tyyliin ei tule hyvin kylmää / siis varmasti ei / anna mennä vaikka norgeen / ei tule hyvin kylmää, hei . Mutta emoyhtye Miljoonasateellekin päätyneet kielipelit ovat tuntuneet välillä jonninjoutavilta.
Tämän määrittelee paljon osuvammin Absoluuttinen Nollapiste -yhtyeen rumpali Tomi Krutsin, joka Nollapisteen internet-sivuilla muistelee Salon kohtaamista kirjanjulkaisutapahtumassa Tavastialla 90-luvulla:
Taisin muuten samana iltana kiusata Heikki Saloa sanomalla Mieti nyt vittu iteki, Sikspäk-cowboy ja ruususuu! , johon Heikki murahti känninsä keskeltä Painu vittuun!
Sikspäk-cowboy ja ruususuu ei ole Sateen ääneen mahtunut, mutta eipä toisaalta Vaalimaan tullissakaan.

Kova
pudotuspeli

Sateen ääni ei sisällä Heikki Salon koko laulutekstituotantoa, ei edes Miljoonasateen osalta. Debyyttialbumilta Pesuhuoneesta keittiöön (1987) on mukana neljä kappaletta, toistaiseksi viimeiseltä Miljis-levyltä Siskon luo San Diegoon (2000) vain kaksi.
Kun karsinta on näin kovaa, on kirja Miljoonasade-fanien hakuteokseksi tietysti puutteellinen.
Mutta tällä mennään, mitä on saatu.
(Suonna Kononen)
17. Mitä hittoa8.12.2007 klo 12:26
öö--onko tä nyt keskustelu vai yksinpuhelipalsta vai missä on tämän heikki löpinän pointti?
18. Jaska8.12.2007 klo 18:11
Mitä, onko julkkisjuristi Heikki Salo myös sivutoiminen laululyyrikko?
19. Jukkis8.12.2007 klo 18:45
Vai onko julkkispopparilyyrikko Heikki Salo myös sivutoiminen juristi?
20. Heikki9.12.2007 klo 22:41
Tämähän on duettopalsta!
21. juha22.6.2008 klo 19:29
...ehkäpä tässä keskustelevat Pena ja Penaksi tekeytynyt Heikki ? ;)
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *