KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > MILLÄ SEITSEMÄLLÄ TAVALLA KRIKETISSÄ VOI PALAA?

3116. Millä seitsemällä tavalla kriketissä voi palaa?

Kravattimies23.11.2006 klo 06:18
Brisbanessa alkoi pitkään odotettu krikettimaaottelusarja Australian ja Englannin välillä tänä aamuna kello 10. Australia voitti kolikonheiton ja päätti mennä lyömään. Ilma oli suorastaan loistava: taivaalla ei näkynyt pilveäkään; aamupäivän lämpötila vaihteli 29 ja 32 asteen välillä. Tunnin pelin jälkeen pidettiin juomatauko ja tunti sen jälkeen pelaajat poistuivat lounaalle.

Krikettipallossa on korotettu "päiväntasaaja". Sen ansiosta pallo saattaa pompata arvaamattomasti. Englantilainen pelaaja oli keskittynyt pallonheittoon viimeiset vuodet, mutta hänen syöttämänsä ensimmäisen maaottelun ensimmäisen pelin ensimmäinen pallo sai yleisön naurahtamaan, kun pallo kimposi maasta lähes suorassa kulmassa sivulle!

Jotta lyöjä erottaisi helpommin häntä kohti heitetyn krikettipallon, areenan reunalla oleva valtavan kokoinen yksivärinen taustalevy siirretään paikoilleen lyöjän näkökenttään. Taustalevyn takana olevien katsojien joukossa oli tänään eräs kainalosauvainen. Muiden mukana hän siirtyi sivuttain levyn takaa esille, tosin paljon hitaampaa vauhtia kuin muut. Tilanteen muututtua kentällä levyn paikkaa piti muuttaa. Näin käy, kun lyöjän tai heittäjän kätisyys vaihtuu. Aika pian kainalosauvainen henkilö antoi periksi eikä enää siirtynyt toiseen paikkaan, vaan seurasi peliä kentän isolta videolta ja kuunteli radiosta!


Suomessakin pelataan krikettiä. Tänä vuonna Suomi nousi Euroopan kolmannelle tasolle voitettuaan Euroopan neljännen tason.

http://www.cricketfinland.com/FCA/koulukriketti.pd f


Maailman huippumaat ovat Australia, Englanti, Etelä-Afrikka, Intia, Uusi Seelanti, Länsi-Intia (Pohjois- ja Etelä-Amerikan välisiltä saarilta koottu joukkue), Pakistan, Sri Lanka, Zimbabwe ja Bangladesh.


Risto Pitkänen, jonka tuomana piilosanat rantautuivat Suomeen vuonna 1975:
– Englannin kulttuuri kiinnosti siis minua ja halusin oppia muitakin perinteitä. Kriketti on laji, joka paljastaa täydellistä englantia puhuvan ulkomaalaisenkin. ”Millä seitsemällä tavalla kriketissä voi palaa!”

Tämä kysymys paljastaisi useimmat huijarit, mutta Risto luetteli nekin kuin vettä vaan.

http://www.sanaristikot.net/artikkelit/index.php?p 1=rp60.php&p2=info.php
2. Kravattimies8.12.2006 klo 00:50
Vastausta ei kerrottu, joten päätin hakea itse.

- Millä seitsemällä tavalla kriketissä voi palaa? piilosanamies Risto Pitkänen kysyi.

Näyttää siltä, että kriketin säännöissä tapoja on yksitoista!

1. Retired - Loukkantumaton pelaaja poistuu luvatta kentältä

2. Bowled - Lyöjälle heitetty pallo hajottaa hilan

3. Timed out - Uusi pelaaja ei tule kentällä säädetyssä ajassa (ei ole koskaan tapahtunut kv. kriketissä)

4. Caught - Pelaaja lyö kopin

5. Handled the ball - Pelaajan käsi käy palloon

6. Hit the ball twice - Pelaaja lyö palloa kahdesti (ei ole koskaan tapahtunut kv. kriketissä)

7. Hit wicket - Lyöjä hajottaa hilan

8. Leg before wicket (LBW) - Pelaajan jalka tai muu kehon osa estää pallon osumisen hilaan

9. Obstructing the field - Pelaaja estää vastapelaajan etenemisen

10. Run out - Juokseva pelaaja tai tämän pitämä maila eivät ole ehtineet koskettaa ruutua, ennen kuin pallo rikkoo hilan

11. Stumped - Lyöntiä yrittänyt pelaaja on heilahtanut ulos ruudusta, samalla kun hilavahti hajottaa hilan pallolla


Mielenkiintoinen yksityiskohta, että tasapelejäkin on enemmän kuin yksi: "draw" ja "tie".

Jos ottelulle varattu aika loppuu ennen kuin kumpikaan puoli on ehtinyt voittaa, silloin tasapeli on "draw".

Jos kaikki mailamiehet viimeisenä lyövästä joukkueesta ovat pois pelistä ja pisteet ovat tasan, niin tasapeli on "tie".
3. Tsööts8.12.2006 klo 02:02
No kiva, nyt voin paikallisten kanssa tuijotella krikettiä tv:stä Intiassa, kun jo ymmärränkin siitä jotakin. Aiempien reissujen perusteella on tosiaan suosittu laji siellä ja äijät tosiaan seuraavat lajia.

(Olen siellä viikon päästä, muut viettäkööt Suomessa ikävää, synkkää, kylmää, pimeää ja oikein surullista joulua. Tv. Diktaattorina-kieltäisin-joulun.)
4. Kravattimies21.12.2006 klo 23:31
Tsööts meni Intiaan. Sielläkin on kuulemma eilisestä asti suurena uutisena ollut erään kriketinpelaajan eläkkeelle jääminen. Nimittäin australialainen miljonääri Shane Warne lopettaa kansainvälisen pelaamisen siihen, kun krikettimaaottelusarja Australian ja Englannin välillä päättyy tammikuussa. Vielä on matsit Melbournessa ja Sydneyssä. Australia on Englannin tavoittamattomissa johtaen jo 3-0. Näin Warne on saavuttanut päämääränsä voittaa Tuhkat takaisin Australiaan. Tuhkat (The Ashes) on palkintopokaalin nimi. Australia oli pitänyt sitä 18 vuotta yhteen menoon, kunnes Englanti voitti sen viime kerralla. Warnen seuraava tavoite on voittaa takaisin oma vaimonsa.

Shane Warnen nimi liitetään rohkeisiin tekstiviesteihin monien kauniiden naisten kanssa. Tämän aamuisen lehden pilapiirroksessa Nokian ylimääräinen johtokunnan kokous on koolla Suomessa. Lehteä lukeva herrasmies valittelee sitä, ettei toista Warnen kaltaista hyvää asiakasta koskaan tule uudelleen.

http://www.theaustralian.news.com.au/photogallery/ 0,9493,^^24636,00.html
5. kravattimies15.12.2016 klo 13:46
Brisbanessa alkoi tänään kello 13 pitkään odotettu iltapäivän ja alkuillan aikana pelattava krikettimaaottelusarja (englanniksi day-night Test) Australian ja Pakistanin välillä. Aikaisemminhan kriketti on alkanut kello 10 ja loppunut ennen auringonlaskua. Ilma oli suorastaan loistava: taivaalla ei näkynyt pilven pilveä; lämpötila oli 32 astetta ja kosteusprosentti 67. Nurmikko oli leikattu millimetrityönä. Nämä tiedot olivat hallussa, kun Australia voitti kolikonheiton ja joukkueen kapteeni päätti, että mennään lyömään. Peli loppui illalla kello 20.15, kun 90:s kuuden pallon syöttösarja (englanniksi over) tuli täyteen. Huomenna jatketaan hyvistä asemista. Esimerkiksi kapteeni sai yli "(vuosi)sadan" (century) verran juoksuja. Pelissä oli eka kertaa pinkki pallo Brisbanessa.

Pakistanin joukkueesta yksi nimi jäi mieleen: RAHAT ALI.
6. kravattimies3.4.2022 klo 12:32
Naisten kriketin kuukauden mittainen Women's Cricket World Cup päättyi tänään.

Krikettimuoto: One Day International (ODI)

ODI tarkoittaa 50 kpl kuuden pallon syöttösarjaa (englanniksi over) per joukkue, siis yhteensä max. 600 palloa päivän mittaan

Turnauksen muoto: Round-robin ja Knockout

Isäntä: Uusi-Seelanti
Otteluita 31; finaali Christchurchissä

Mestarit Australia (7. titteli)
Toiseksi sijoittui Englanti

Osallistujia 8
Australia
Etelä-Afrikka
Englanti
Länsi-Intia
Intia
Uusi Seelanti
Bangladesh
Pakistan

Tässä lyhyesti WCWC 2022
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *