KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > PYYDÄN NEUVOA TIETOKONEEN KÄYTÖSTÄ

1291. Pyydän neuvoa tietokoneen käytöstä

Luuppi30.12.2004 klo 21:06
Olen joskus saanut tällä palstalla hyviä neuvoja tietokoneeni käytöstä.

Kysyn nyt onko mitään helppoa tapaa toteuttaa semmoinen systeemi, että tietokoneeni muistuttaisi minua esim aamulla sen avatessani siitä mitä minun pitää sinä päivänä tehdä? Siis jonkinmoinen aktiivinen kalenteri.
2. tero30.12.2004 klo 21:15
Kun joskus toistakymmentä vuotta sitten sellaista ohjelma itsekin yritin tehdä niin kvin uteliaisuuttani vilkaisemassa googlella mitä löytyisi helposti ja tällä sivulla ilmeisesti on sellaisia apuohjelmia joista voisi löytyä sinullekin sopiva.
http://www.tietokone.fi/softa/kategoria2.asp?id=10 &subid=64&terid=164&sort=name&dir=down
3. Luuppi30.12.2004 klo 22:11
Kiitos tero! Ohjelmista ensimmäinen ei toiminut, toinen oli liian simppeli, mutta kolmas, Schedule Wizard, näyttäisi olevan tarkoituksiini sopiva.
Nyt vaan opettelemaan käyttöä.
4. iso S20.4.2006 klo 12:45
Kotikoneen (joku HP-kannettava) kanssa tuli pääsiäisenä ongelmia.

Resurssienhallinta näki C-levyn mutta ei dvd:tä. Kansioiden avaaminen ei onnistunut. Jos yritti niin ohjelma jäi juntturaan ja se piti tappaa.

Selain toimi jos osoitteen näppylöi käsin mutta jos erehtyi klikkaamaan address-luukun pudotusvalikon nuolta niin selain jäi jumiin ja piti tappaa.

Excelillä pääsin avaamaan ne tiedostot mitkä olivat viimeksi käsiteltyjen listassa mutta File-Open ei toiminut. Ohjelma jäi juntturaan ja piti tappaa.

Wordpadin File-Open toimi kitisemättä. Se ei ilmeisesti käytä samaa Windowsin mokkulaa kuin Excel.

Levytila oli melko vähissä, joten siivosin pois isoja videotiedostoja ja organisoin levytilan uudelleen. Tämä auttoi siihen että kone oli hidastunut mutta ei jumiutumisongelmiin.

Resurssienhallinnalla en päässyt siivoamaan kun kansiot eivät auenneet. Roskakorin sentään pääsi tyhjentämään. Wordpadilla pääsi teeskentelemään halutun kansion kaikkien tiedostojen avaamista ja sitä kautta tappamaan sellaisiakin tiedostoja mitä sillä ei olisi auki saanutkaan.

Tein myös sen että poistin selaimessa kaikki keksit ja tilapäistiedostot. Ei auttanut, vaikka sammutin ja käynnistin koneen uudelleen.

Sitten muistin että aamupäivällä oli tullut ilmoitus käyttöjärjestelmän "tärkeästä päivityksestä". Koneessa on sellainen asetus että se tsekkaa ja hakee näitä päivityksiä automaattisesti määräajoin. Aloin epäillä että Gatesille oli tullut näppihäiriö ja päivitys olikin törkeä. Vaikutti siltä että joku oleellinen palikka oli tärvääntynyt.

Löysin vinkin että Windows XP tekee automaattisesti palautuspisteitä ja puntit tutisten palautin koneen parin päivän takaiseen tilaan. Kuin ihmeen kaupalla kaikki toimi kuin silloin ennen!

Eilen sitten päivitys iski jälleen ja palasin tuohon puolinaisen toimivuuden tilaan. Ei kiva kun en ole mikään pc-guru. Oletettavasti kuitenkin perussyy on jollakin tavalla oman koneen asetuksissa - jos tämä koskisi kaikkia XP-käyttäjiä niin olisihan tästä jo lehdissä juttua.

Tähän saattaa liittyä (tai sitten ei) se että pari nettisivua olisi vaatinut uuden Flash-version asentamista, mutta Windows ei myöntänyt siihen lupaa. Pienellä raplaamisella en löytänyt sellaista keinoa millä olisin pystynyt sallimaan tämän ilman että suojaus olisi muutenkin tipahtanut huolestuttavan heikoksi.

Osaisiko joku kertoa mitä olisi tehtävissä? Täytyyhän niitä päivityksiä ottaa vastaan joko automaattisesti tai käsin, että porsaanreiät saadaan tukituksi.
5. Juhani Heino20.4.2006 klo 12:55
En ole Windows-käyttäjä, mutta Flashin ainakin saat asennettua erikseen kun haet sen Macromedian sivuilta. En kylläkään usko että se auttaa varsinaiseen ongelmaasi.
6. iso S20.4.2006 klo 13:24
OK, kiitos tuostakin vinkistä. Vanhaan koneeseen (Windows 98) muistaakseni teinkin noin kun olin flashin tarpeessa. En tullut ajatelleeksi että siinä voisi olla eroa tuleeko se jostakin linkin takaa vai Macromedialta itseltään. Toisaalta pitäisi muistaa että näissä hommissa vaikuttaa tuulen suunta ja ilmanpainekin, asentajan kätisyydestä ja silmien väristä puhumattakaan. Täytyy illalla palauttaa kone toimivaan tilaan ja yrittää.

Jos ennen olisi ollut kuin nyt niin piispa Henrik eläisi vieläkin ellei olisi vanhuuttaan kuollut. Lallin kirves ja piispan pää eivät olisi olleet yhteensopivia. Pitää olla ajuria ja sovitinta ja ties mitä härpätintä ja kaikista niistä viimeistä seuraava versio että olisi toivoa saada jotain tapahtumaan.
7. airisto20.4.2006 klo 15:02
isoS: Osaisiko joku kertoa mitä olisi tehtävissä?
Joo, siirry mäkkiin, niin kaikki luettelemasi kiusat ovat poispyyhittyjä.
8. JPQ20.4.2006 klo 15:51
iso S: kyllä kuun ja tähtien asento on tärkeämpää kuin nuo.
PS. Ja ai että tekee pahaa lukea miten typeriä ongelmia on koneen kanssa jollain. Huom. en tarkoita että käyttäjä olisi typerä vaan ongelmat. Eli miten kökköjä ohjelmia ihmisille hirveään hintaan myydään.
9. V-R20.4.2006 klo 18:30
Oli pakko siirtyä mozilla firefoxin käyttäjäksi. Itselläni on koneeseen ladattu win 98. Taitaa olla surkeimmasta päästä. Melkein kaikki ohjelmat pyytävät tuoreempaa käyttöjärjestelmää. Pankilta tuli tyly kehoitus vaihtaa 128-bittiseen selaimeen. Windows-päivitys ei enää onnistunut näin vanhalle käyttöjärjestelmälle.
Taitaa tämä olla firefox talkoilla tehty, kuten linux. hyvä, että tällaista vielä tapahtuu.
Jaa, että mozilla? Tietokonelehden mukaan heidän sivuillansa jo puolet käyttävät ko. selainta.
10. Teemu20.4.2006 klo 23:21
Tuo automaattinen järjestelmän päivittäminen ts. sotkeminen _pitää_ olla poissa käytöstä. Itsellänikin koneella WinXP, mutta ilman ainuttakaan päivitystä, ei edes SP1:tä. Rautapalomuuri (tarkoittaa siis aivan muuta kuin wintoosassa pyörivää zone-alarm-zero-toimivuus-sotkua, yms. ohjelmaa) ja satunnainen Ad-awaren ajo kyllä pitää winukan hengissä. Porno, yms. sivuilla käyntiä varten kannattaneekin hankkia sitten toinen kone, jonka voi myös huoletta jättää palomuurin ulkopuolelle. Voipahan harjoitella vintoosan uudelleenasentamista.
11. JPQ21.4.2006 klo 01:11
V-R: talkoilla teko on kait uudessa nousussa.
12. tapiiri21.4.2006 klo 08:04
Täältä löytyy vastaus ongelmaan kuin ongelmaan: http://fin.afterdawn.com/
13. iso S21.4.2006 klo 08:45
Voi olla että afterdawnissa on vastaus jopa Fermatin suuren lauseen todistusongelmaan, mutta löytyminen on vaikeaa. Siellä näkyy olevan 3132 ketjua softaongelmista ja 4640 ketjua Windows-ongelmista. Hiukan turhan työlästä kelata ne kaikki läpi.

Hakusysteemikin on mutta pitäisi keksiä oikeat hakusanat että siitä olisi jotain hyötyä. Kokeilin mm. "päivityksen jälkeen" mikä rajasi tehokkaasti mutta ei löytänyt mitään ongelmaani liittyvää.

Kone on nyt palautettu toimivaan tilaan ja automaattipäivitykset pois päältä.
14. Jukkis21.4.2006 klo 10:09
Minä olin taannoin yhden koneen kanssa vastaavassa tilanteessa, XP:n Service Pack 2 pisti koneen sekaisin. Formatoin kovalevyn, asensin XP:n uudestaan, hain kaikki päivitykset Windows Updatesta, myös tuon SP 2:n. Tämän jälkeen kone on toiminut ihan hyvin.

Windowshan vähitellen jotenkin lahoaa käyttämisen tuloksena, siksi täydellinen siivous usein auttaa.
15. iso S21.4.2006 klo 10:30
Kuulostaa ihanalta, suorastaan nörtin unelmalta. Jonnekin pitäisi saada siivoamisen ajaksi parikymmentä gigaa dataa ja XP:n lisäksi saisi asentaa toistakymmentä muuta ohjelmaa (kunhan löytäisi jostain asennuslevyt) ja muistella kaikkien niiden asetukset kohdalleen. Eiköhän tuo viikossa parissa hoituisi jos kaikki menisi hyvin (en muista milloin joku asentaminen olisi minulta mennyt hyvin).

Kivikirveiden aikaan elämä oli fyysisesti rankkaa mutta yksinkertaista, nykyisin henkisesti rankkaa mutta monimutkaista. Onneksi valinnanv(a)araa ei ole.
16. tapiiri21.4.2006 klo 11:28
On totta, että afterdawnista on vaikea löytää oikeaa ketjua juuri siihen ongelmaan mitä hakee koska aiheita on niin valtavasti. Siinä tapauksessa kannattaa vain rohkeasti aloittaa uusi ketju ja kysyä neuvoa. Vastauksia ei yleensä kovin kauan tarvitse odotella. Itse olen löytänyt neuvoja useisiin ongelmiin. Ja pitää muistaa, että tyhmiä kysymyksiä ei ole. Saamani palaute on lähes aina ollut asiallista ja joku on nähnyt hyvinkin paljon vaivaa vain auttaakseni minua. Sellainen epäitsekkyys on nykyaikana harvinaista.
17. Timppa21.4.2006 klo 11:32
Kokeilen nyt ensin tätä tahoa. Onnistuuko laajakaistayhteyden asentaminen Windows 95:een?
18. IiKoo21.4.2006 klo 12:57
Onnistuu. Toinen asia on, onko järkeä. En tiedä, toimivatko kaikki nykyiset selaimet enää tuossa käyttiksessä. Esimerkiksi Firefox vaatii vähintään 98:n, samoin IE:n uudemmat versiot.
19. Timppa21.4.2006 klo 13:19
Kiitos tiedosta! Varoitan tuttavaani, jolla on (oli) aikomus yrittää Win95 kanssa moista. Ei kun käyttisostoksille...;)
20. Jukkis21.4.2006 klo 13:32
No iso S, jos tosiaan se 20 gigan datasi on vain ja ainoastaan tuon ennen pitkää lopullisesti hajoavan kannettavasi kovalevyllä, niin ehkäpä nyt alkaisi olla aika muutenkin tehdä jotain asialle. Usb-väylään laitettava isohko kovalevy ei kovin hirveästi maksa, voisin jopa suositella hankkimista.
21. Libero21.4.2006 klo 17:10
iso S 21.4.2006 klo 8.45:

Kun tämä jollakin tavoin mutkan kautta suoraan säikeen aiheeseen liittyy, uskaltaudun kysymään, oletko lukenut Amir D. Aczelin kirjan "Fermat'n teoreema"? Se on hyvin opettavainen tarina, jota luen yhä uudestaan ja uudestaan, kun haluan ihmetellä elämän monimuotoisuutta. Tästähän tietotekniikkakin ammentaa sovelluksensa. Oikeasti ei ole olemassa mitään suoranaisesti uutta, kaikki on vain sovellusta: Eeva se jo Applenkin antoi. :)
22. iso S21.4.2006 klo 19:38
Voi en. Minulla on vain kaksi kirjaa enkä ole niitääkään ehtinyt värittää kokonaan :)
23. Matti21.4.2006 klo 21:18
Yhdysvaltain ex-varapresidentin Spiro Agnewn kirjasto paloi. Mikä pahempaa, molemmat kirjat tuhoutuivat. Ja mikä pahinta, toinen oli vielä värittämättä.
24. Taata21.4.2006 klo 21:21
Heh heh!
25. tonimikael21.4.2006 klo 22:09
Asian vierestä, vaan ei kovin kaukaa. Libero rohkenee nousta väittämään, että "Eeva se jo Applenkin antoi." Joskus myös eräs tv-visailu kysyi sitä kuuluisaa kiellettyä hedelmää, mutta eipäs se olekaan omena. Tai ehkä on. Mutta kun ainoa(?) tietolähde ei sitä kerro. Kertoo vain sen olleen kielletty.

Minun kaulassani ei sitten ole aataminomenaa vaan aataminkiellettyhedelmä. :)
26. Ari22.4.2006 klo 15:56
Miten täällä foorumilla voi tehdä linkin?
27. Jukkis22.4.2006 klo 18:26
Tuo iso S:n 20.4.2006 klo 12:45 esittämä kuvaus noudattaa aika lailla täällä

http://www.betanews.com/article/Microsoft_Looking_ Into_Patch_Problems/1145378539

olevaa kuvausta huhtikuun puolivälissä jakeluun tulleesta joillekin ongelmia aiheuttaneesta Microsoftin turvapäivityksestä MS06-015.

Tämän toisen jutun

http://www.betanews.com/article/Microsoft_to_Patch _its_Security_Patch/1145641065

mukaan on tulossa päivityksen päivitys. Jutun mukaan Windows Updatella tuo toimiva päivitys pitäis asentua suunnilleen automaattisesti 25.4. niille, jotka sitä tarvitsee.
28. iso S22.4.2006 klo 18:41
Tutkitaan. Ari, tuollaistako tarkoitat linkillä? Ei siinä ole sen kummempaa tekemistä. Näpyttelet tai leikkaat/liimaat webbiosoitteen viestiin ja systeemi hoitaa loput.

Yksi välilyönti tai rivinvaihto osoitteen molemmille puolille tarvitaan. Jos osoitteen laittaa esimerkiksi sulkuihin niin sulkumerkkikin kuvitellaan osoitteeseen kuuluvaksi. Tämä aiheuttaa pientä lisävaivaa halukkaille linkin käyttäjille. Pitää omalla silmällä nähdä ja järjellä huomata että osoitteessa on jotain liikaa. Koko roskan voi leikata/liimata selaimen ositeruutuun ja sitten poistaa siitä ylimääräiset lisukkeet ennen go:ta.

Kokeilenpa esimerkiksi kirjoittaa suluissa tämän sivuston osoitteen. Katsotaan kuinka käy:

(http://sanaristikot.net/)
29. iso S22.4.2006 klo 18:42
Ei tunnistanut! Lisätään alkusulun eteen blankko:

( http://sanaristikot.net/)
30. iso S22.4.2006 klo 18:44
No niin, näin se käy. Loppusulkukin on alleviivattuna ja virheellisesti hahmotettua linkkiä klikkaamalla tulee herja "Sivua ei löydy". Kun osoiteruudusta siivoa loppusulun pois ja klikkaa enteriä niin jo pelittää.
31. Ari23.4.2006 klo 14:42
Kiitos neuvosta iso S! Näyttää toimivan!
32. Libero23.4.2006 klo 16:53
Ari kysyi samaa, jota olen koettanut kiireiseltä mikrotukihenkilöltäni aina välillä perätä. Olen jättänyt kokeilut sikseen, mutta nyt tahdoin testata iso S:n ohjeen. Jokin onnistui yli odotusten. Lähetin eräästä kirjasta linkin sähköpostiini. Olisin halunnut vain yhden kuvan, mutta perille tuli tunnin ja kahden minuutin kuluttua kirjan etu- ja takakansi sekä yksi sisäsivu. Vau!

Mikä on selaimen ositeruutu? Onko sillä mahdollisesti toinenkin nimi?
33. iso S23.4.2006 klo 21:57
On sillä toinenkin nimi, näppihärö.

En tiedä mikä on mokoman virallinen nimi - osoiteruutu, osoiteikkuna, osoitekenttä. No se kuitenkin missä näkyy sen web-sivun osoite missä ollaan huinimassa ja mihin voi halutessaan kirjoittaa (tai kopioida leikepöydän kautta) sen osoitteen minne haluaa selaimen sinkauttavan.

Siitä mitä libero on tehnyt ja mitä tapahtui sen tuloksena minulla on perin hämärä käsitys, mutta ainakin tuntuu tehneen vaikutuksen. Tai vaukutuksen. Siis fyysisestäkö kirjasta linkki sähköpostiin toiveena saada yksi kuva? Tietty kuva tai mikä tahansa kuva? Ja sitten perille (sähköpostiisi?) tuli kirjan kannet ja yksi sivu? Ihmeellistä on elämä. Oletko kokeillut kirjakerhoja? Sieltä tulee usein kokonaisia kirjoja!
34. Libero24.4.2006 klo 00:32
iso S: En sitten yhtään vinoillut. Pahoittelen, jos siltä tuntui. Olen vain tottunut siihen, että erilaisissa systeemeissä on erilaisia termejä.

Juu, ihmeellistä on. Tavoitteenani oli saada vain yksi tietty kuva. Kokeilen seuraavaksi kirjakerhoa. :)
35. iso S24.4.2006 klo 08:00
Ei, ei tuntunut vinoilulta. Lipsaus oli sen verran huvittava että se ansaitsi tulla esille nostetuksi. Ja tosi on että erilaisia ja ihmeellisiä termejä löytyy. Siksi käytän mieluummin englannin- kuin suomenkielisiä ohjelmia kun ne suomennokset ovat joskus niin hämmästyttäviä. Englanninkieliset termit tulivat tutuksi jo sellaisena aikana kun suomenkielisistä versioista nähtiin vain unta.

Kirjoitusvirheeni oli siitä erikoinen onnenkantamoinen että tuloksena oleva sana muistuttaa erehdyttävästi oikeaa sanaa. Jossain yhteydessä voi ollakin ositeruutuja. Useimmat näppäimistön ja selkänojan välistä lähtevät virheet taitavat tuottaa ilmeisiä epäsanoja tai ainakin sellaisia että ne selkeästi kuuluvat johonkin muuhun asiayhteyteen.
36. marjaana29.4.2006 klo 16:27
Olen vaalinut omaa "pääsähköpostiosoitettani" kuin kukkaa kämmenellä eikä roskaposteja ole näkynyt. Kunnes eilen puhkesi kunnon kevättulva... On tullut ainakin Bobilta, Susanilta ja Mikeltä. Ai kun tosi kiva, että muistivat minua kivoilla kirjeillään, ketä lie sitten ovatkaan.
Ketuttaa, sylettää ja ärsyttää.
37. Arska29.4.2006 klo 17:14
Itse olen säästynyt (ainakin toistaiseksi n. 1½ vuotta) roskapostilta kun en ole laittanut, enkä antanut muidenkaan laittaa sähköpostiosoitettani linkiksi nettisivuille. Muutamalla sivulla se on, mutta ei linkkinä vaan "normaalina tekstinä". Olen kuullut, että on "firmoja" jotka bongaavat nettisivuilta sähköpostiosoitelinkkejä ja myyvät niitä mainostajille. Liekö totta?
38. sama juttu29.4.2006 klo 17:29
Ei ole ollut sähköpostissa tunkeilijoita ainakaan kahteen vuoteen, mutta nyt vuorokauden sisälle tulleet mainostajat. Pitää vaihtaa osoite.
39. googlemailaaja8.5.2006 klo 02:31
gmail osoitteen kun hankkii, niin loppuu spämmien näkyminen tärkeiden postien joukossa. Siellä ne roskapostit elävät omaa elämäänsä omassa kansiossaan. Tavaraa voi osoitteeseen tallentaa myös reilun gigatavun verran, mutta liitemaksimi on vain 10mb. Gmail vaatii kutsun, sitä ei voi muuten rekisteröidä.
40. Gmaili alusta saakka8.5.2006 klo 06:18
googlemailaaja

Tässä tuore tieto omalta kohdaltani. Tilaa on nyt 2721 MB, siis melkein kolmen gigatavun verran, mutta määrä nousee koko ajan, hetki hetkeltä, etusivulla. Nyt se on jo 2722 MB.

You are currently using 208 MB (8%) of your 2721 MB.

En ymmärrä, mitä tarkoittaa "liitemaksimi on 10 mb".
41. iso S8.5.2006 klo 09:09
Tarkoittanee sitä että yksittäisen liitetiedoston sallittu maksimikoko on 10 megaa tai että yhden viestin liitteiden yhteinen maksimikoko on 10 megaa. Sitä en tiedä pitääkö väite paikkansa kun en ole gmail-käyttäjä mutta kuulostaa täysin uskottavalta.
42. marjaana8.5.2006 klo 13:59
Minua tympii, kun outlookiin alkoi pukata samannäköistä mainosta vai mitälie. Joka päivä tulee muutama kappale. Eikä auta, vaikka klikkaa: "torju tämän lähettäjän viestit". Ei tekisi mieli vaihtaa osoitettakaan.

Kaikki postit alkavat lauseella "Best stock for year 2006." Niin varmaan.
43. tapiiri8.5.2006 klo 14:24
Vaihdoin Outlookin aikoja sitten Thunderbirdiin. Sen jälkeen ei ole p***aa satanut.
44. Ari8.6.2006 klo 21:53
Välillä kirjoittaessani olen vahingossa pitänyt shift-näppäintä liian pitkään pohjassa, kun olen kirjoittanut isoilla kirjaimilla.
Kone sinkauttaa tällöin ruutuun ikkunan, jossa kysytään pidetäänkö näppäintä pohjassa (OK) tai PERUUTA.
Oli siinä jotain asetusmahdollisuuksiakin.
Vaikka valitsen PERUUTA, jää shift "pohjaan", eli isot kirjaimet päälle.
Jos valitsen OK mikään näppäin ei enää toimi!
Saan palautettua koneen ennalleen uudelleen käynnistyksellä.
Tietenkin olisin voinut käyttää caps-lockia, tiedän.

Mikä olisi oikea valinta tällaisessa tilanteessa jos ja kun siihen taas törmään?
45. tonimikael8.6.2006 klo 23:11
Minulla ainakin tuo homma toimii niinkuin pitääkin. Eli painamalla PERUUTA pääsen jatkamaan normaalisti, eikä kone "capslockiudu". Eli jossain sun järjestelmässä lienee jotain hämminkiä.
46. Hessu9.6.2006 klo 01:28
Kyse on ilmeisesti Windows XP käyttöjärjestelmästä, eli valitkaa Ohjauspaneelista Helppokäyttötoiminnot. Sitten siellä käykää Asetukset-nappuloiden takana poistamassa rastit ruuduista, joissa lukee "Käytä pikanäppäintä".

Sen jälkeen ei enää tapahdu niin paljon kummia asioita, jos sattuu painamaan jotakin näppäintä pitkään tai monta kertaa. :)
47. Ari9.6.2006 klo 18:35
Kiitos, Hessu! Nyt saa painaa shiftiä niin kauan kuin haluaa...
48. iso S26.7.2006 klo 13:41
Täällä voi saada harmaita hiuksia tekstin häviämisen vuoksi kahdella tavalla.

1. Lähettämällä liian pitkän viestin (yli 3500 merkkiä)

2. Unohtamalla lähettäjätiedon

Ainakin itse yleensä täytän lähettäjätiedon viimeksi ettei keskeneräinen viesti karkaa vahingossa. Systeemi valittaa silloin että kaikkia pakollisia kenttiä ei ole täytetty. Palaa takaisin -napilla tai selaimen Back-napilla pääsee edelliseen sivuun, paitsi että vaivalla ajateltu ja tuskalla kirjoitettu viesti on kadonnut eikä tule takaisin.

Minulla on kuitenkin selkeä muistikuva että ainakin toisella noista paluumahdollisuuksista pääsi takaisin niin että viesti oli hengissä, ja että tämä toimi vain kotikoneella tai työkoneella mutta ei molemmilla. Se vittaisi siihen että kyseessä on jokin selaimen asetus tai ero käyttöjärjestelmissä. Koska toiminta on mielestäni muuttunut käyttöjärjestelmän pysyessä samana, veikkaan selainasetuksia.

Osaako joku neuvoa mistä on kysymys ja millä virityksellä saisi paluun toimimaan niin että viesti ei huku?

Voi olla että tilanne on erilainen noissa kahdessa tapauksessa. Pitkien viestien katoaminen on tietysti isompi vahinko kuin lyhyiden, mutta sitä voi ennakoida (jos muistaa) kopioimalla viestin ennen lähettämistä leikepöydälle ja sitten voi kokeilla kepillä jäätä. Lyhyissä viesteissä ei tule mieleenkään tehdä moista, joten lähettämättömyys pääsee puremaan omaan nilkkaan.

Erillinen mieliharmi: jos jostain järjettömästä syystä haluaa siirtää täällä olevaa tietoa Exceliin, niin sitaattimerkillä alkavat rivit ovat ongelma, varsinkin silloin kun loppusitaatti ei ole samalla rivillä. Siis tällainen tapaus:

"Ihan jonninjoutavaa tekstiä
ihan esimerkin vuoksi"

Nuo kaksi riviä Excel tulkitsee yhdeksi riviksi, minkä sisältönä on alkuperäiset rivit ja niiden välissä rivinvaihtomerkki (numeroarvoltaan 13). Pahimmassa tapauksessa loppusitaatti on unohtunut kokonaan, jolloin usean lähettäjän viestit voidaan tulkita yhdeksi riviksi, kunnes joku on sattunut käyttämään sitaattimerkkiä.

Lisäksi Excel tulkitsee rivin alkavan sitaatin merkkijonon merkiksi ja syö sekä sen että vihdoin tulevan loppusitaatin. Alkuperäinen sisältö siis muuttuu.

Kaikki olisi hyvin jos rivin alkavan sitaatin edessä olisi yksi kurja blankko. Tämä mainio systeemi kuitenkin syö sellaiset. Jos ylläpidolla ei olisi parempaa tekemistä niin pyytäisin että kaikkia noita poisriisuttuja blankkoja ei heitettäisi bittiroskikseen vaan niitä lahjoitettaisiin rivin alkavan sitaatin eteen. En kuitenkaan pyydä.

Tämän ongelman pystyy kiertämään kopioimalla tekstin ensin teksturiin, korvaamalla kaikki sitaattimerkit joksikin kahden merkin yhdistelmäksi missä toinen on sitaatti ja ensimmäinen ei, siirtämällä Exceliin ja tekemällä vastakkaisen korvausoperaation. Excel tulee huijatuksi ja teksti on alkuperäisessä kuosissa.
49. Libero6.8.2006 klo 18:17
Kun iso S:n ensimmäiseen pulmaan ei vielä kukaan vastannut, niin lämmitän jäähtymään jääneen kysymyksen: "Millä virityksellä saisi paluun toimimaan niin että viesti ei huku?"

Kokeilin tekstin hävittämistemppua kolmella selaimella. Kaksi säilytti tekstin sillä välin, kun kävin näpäyttämässä Palaa takaisin -komentoa, yksi hukkasi. Tämä yksi oli Mozilla Firefox, josta viimeksi olisin moista uskonut.

Olen nyt tutkinut Mozillan asetuksia sillä silmällä, että osaisin niitä muuttaa toivottuun suuntaan. Muutinkin kokeeksi joitakin, mutta lopputulos oli sama.
50. IiKoo9.8.2006 klo 10:54
Jos täältä haluaa syystä taikka toisesta kopioida jotakin Exceliin, niin Excel-pohjaan kannattanee määritellä solujen sisältö valmiiksi tektstiksi. Näin Excelin ei tarvitse itsensä ryhtyä arvailemaan, mitä kummaa sieltä oikein on tulossa.

Itse kirjoitan täällä niinkuin muuallakin pitkät tekstit tekstieditorilla (vaikkapa Notepad teillä Windows-käyttäjillä) ja sitten liitän tekstin viestikenttään. Näin pysyy teksti itsellä, vaikka mitä kävisi itse nettiyhteydelle.
51. Libero9.8.2006 klo 14:01
On tietysti viisasta kirjoittaa pitkät tekstit tekstieditorilla, kuten IiKoo mainitsee. Samalla voi tsekata, millaisia lisäpuheenvuoroja ihmiset ovat ehtineet aiheesta käyttää.

Tähän viestikenttään kirjoittamisessa on vain oma merkillinen viehätyksensä. En tiedä, kuka kentän on suunnitellut, mutta se on kommentoinnille paljon motivoivampi ympäristö kuin mitä jotkut tekstieditorit ovat. Kaikkein sujuvimmin kirjoitan mitä tahansa juttuja sähköpostiohjelmallani ja siirrän tekstin sitten TeXturiin editoitavaksi.

Kommenttikenttä on ilmeisesti samalla tavoin kotoisa kuin sähköpostiohjelmani. Vanhanaikaisesti ajatellen tässä on kyse tavallaan kirjepaperin valitsemisemisesta: tällä haavaa parhaat kirjepaperit ovat Sanaristikot.netissä ja Mailissani. :)Tekstieditoreissa paperi vaikuttaa aneemiselta ja viralliselta eikä inspiroi mitenkään.

Vastaisuudessa varon kuitenkin käyttämästä Mozillaa tänne suoraan raapustaessani. Tosin onnistuin aivan omin neuvoin hukkaamaan valmiin tekstin tästä kentästä kolme kertaa. Ajattelin jo, että kai on sitten tarkoituskin olla sitä lähettämättä.
52. matts9.8.2006 klo 14:38
tätähän voisi kehitellä vielä siten, että näiden palstojen pohjaväriksi valittaisiin joku muu kuin kylmänvalkea!
53. tjn9.8.2006 klo 14:52
Pikaisesti luettuna en oikein päässyt selville, miten ja minne teitin tekstit ehtivät kadota ennen Lähetä-klikkausta.

Opera on ollut minulle passeli. En ole havainnut mitään karkulaisia kommentteja kirjoitellessani.

Jos haluaisin sen vielä varmistaa, avaisin toisenkin ikkunan ( "Open in new page" ) Sanaristikot.net:lle, missä voisin rauhassa kirjoitella kommenttiani ja välillä käydä toisen ikkunan kautta tsiikaamassa, mitä muut mahdollisesti ovat ehtineet sillä välin kommentoida.
54. 9.8.2006 klo 15:25
Aika mutkikkaan sanakäänteen sain aikaan: valitsemisemisesta. Anteeksi innostukseni.

tjn: En minäkään tiedä, miten ja minne ne katoavat. Jos Lähettäjä-loodasta puuttuu nimi, niin systeemi perää
55. Libero9.8.2006 klo 15:29
... ei systeemi näköjään tällä kertaa perännyt puuttuvien kenttien täyttämistä, vaikka jätin lähettäjän nimen kirjoittamatta. Ongelma näyttää aina vain mutkistuvan.
56. Ari13.10.2006 klo 20:13
Millä ohjelmalla onnistuu tekstin sanojen aakkostaminen?
Käytössä Windows XP.
57. Jyrki13.10.2006 klo 20:20
Vastaus Arin kysymykseen kiinnostaisi minuakin; toiminnolle olisi toisinaan tarvetta, mutta ei ole tullut koskaan etsityksi keinoa. (Tietysti tuon voi vaikka ohjelmoida Wordiin makroksi, mutta onnistuuko jollain valmiilla keinollakin?)
58. Seija13.10.2006 klo 20:38
Muunnetaan ensin teksti taulukoksi ja sen jälkeen taulukko-valikosta "lajittele".
59. Seija13.10.2006 klo 20:48
Siis wordiin tuo ohje.
60. Jyrki13.10.2006 klo 20:52
Ahaa, nyt löytyi keino tehdä aakkostus ainakin Wordissä (onko se käytettävissäsi, Ari?).

Minulla on tosin Word 2000, mutta ehkä myös XP-versiossa homma menisi suunnilleen näin:

Word ei taida lajitella suoraa tekstiä, mutta kylläkin luetteloita ja taulukoita. Temppuna on siis saada tavallinen suora teksti muutetuksi luetteloksi, jonka saa sitten lajiteltua. Se onnistuu Wordin Korvaa-toiminnolla laittamalla se muuttamaan kaikki välilyönnit rivinvaihdoiksi, jolloin koko teksti muuttuu pitkäksi sanaluetteloksi, jonka pystyy lajittelemaan.

Kohta kohdalta se menee ainakin Word 2000:ssa näin:

1. Avaa tekstitiedosto Wordiin.
2. Valitse Muokkaa-valikosta kohta Korvaa...
3. Laita Etsittävä-ruutuun yksi välilyönti
4. Mene Korvaava-ruutuun ja kirjoita siihen kappaleenvaihtoa tarkoittava merkintä ^p
5. Paina näppäintä Korvaa kaikki

Tällä tavoin tekstin pitäisi muuttua pitkäksi sanaluetteloksi. Jos näin kävi, niin lajittelu menee näin:

1. Maalaa koko sanaluettelo
2. Valitse Taulukko-valikosta kohta Lajittele...
3. Tulee lajittelun valintaruutu, jossa pitää valita Luettelo, tyypiksi Teksti, ja Nouseva järjestys
4. OK:n painalluksella pitäisi sanojen mennä aakkosjärjestykseen

Uudemmassa Wordissa termit ja menujen nimet saattavat olla vähän erilaisia, en muista ulkoa. Mutta luulisin, että vastaavat toiminnot kuitenkin löytyvät siitäkin.

Edellä en käsitellyt pisteitä, pilkkuja ym. välimerkkejä, isoja alkukirjaimia, numeroita yms. Niitähän voi muotoilla tai poistaa samalla Korvaa-toiminnolla, jos haluaa siistiä aakkosellisen luettelonsa ulkonäköä. Esim. pisteet ja pilkut saa pois korvaamalla ne tyhjällä (ei siis välilyönnillä, vaan jättämällä Korvaava-ruutu tyhjäksi).
61. Seija13.10.2006 klo 20:59
No niin, siinä tuli seikkaperäisemmät ohjeet. ;) Ja jos ei halua, että lista on aakkostuksen jälkeen taulukkomuodossa, niin muuntaa lopuksi taas taulukon tekstiksi.
62. Seija13.10.2006 klo 21:00
No hups, siellähän sekin ohje oli jo Jyrkin tekstissä.
63. Jyrki13.10.2006 klo 21:03
Seijan ohjeella sujuu vähemmällä näppäilyllä, mutta lopputuloksena on taulukko. Taulukon saa kuitenkin samalla Taulukko - Muunna -toiminnolla muutettua takaisin tekstiksi, jos haluaa eroon taulukkorakenteesta.

Tekstiä taulukoksi muutettaessa täytyy Erotin-kohdaksi valita Muu ja kirjoittaa siihen välilyönti sekä laittaa sarake- ja riviasetukset niin, että taulukkoon tulee 1 sarake ja rivien määrä sen mukaan, montako sanaa tekstissä on.

Eli tuossa kaksi ihan toimivaa menetelmää, joilla pääsee samaan lopputulokseen. :)
64. Jyrki13.10.2006 klo 21:05
No niin, kaikki neuvot tuplana, joten Arilla on hyvät mahikset tulla tyytyväiseksi. Enää ilon voi turmella se, että Arilla ei olekaan Wordia käytössään :D
65. Seija13.10.2006 klo 21:08
No sitten vaikka excel käyttöön - sillä taitaa olla vieläkin helpompaa? :D
66. Jyrki13.10.2006 klo 21:12
Lajittelu on yhtä helppoa molemmissa, kunhan ensin saa jollain keinolla suoran tekstin sanat allekkaiseksi luetteloksi, mikä taitaa vaatia Excelissä hiukan toisenlaista kikkailua.

Excelissä on tietysti se etu, että sillä voi halutessaan jatkokäsitellä aakkosellista luetteloa, esim. laskea toistuvien sanojen taajuudet tai jotain muuta tietoa tekstistä.
67. Jyrki13.10.2006 klo 21:17
Ja jos on sekä Word että Excel, niin taitaa olla helpointa ensin tehdä tuo aakkostus Wordissa ja siirtää sitten valmis luettelo yksinkertaisella Kopioi - Liitä -toiminnolla Exceliin jatkoanalysoitavaksi (jos sitä tarvitsee tehdä).
68. Ari13.10.2006 klo 21:20
Jyrki, vaikka kuinka yritin tehdä ohjeittesi mukaan, niin ei onnistu.
Sain kyllä muutetuksi välilyönnin rivinvaihdoksi mutta en sen enempää, wordilla yritin.
69. Jyrki13.10.2006 klo 21:22
Ari, siis saitko aikaan vain yhden välilyönnin vaihtumisen rivinvaihdoksi vai koko tekstissä? Korvaa-ruudulla pitää käyttää siis 'Korvaa kaikki'-näppäintä.

Vai hyytyikö vasta sen jälkeen kun olit saanut tekstin muuttumaan sanaluetteloksi?
70. Ari13.10.2006 klo 21:27
Jipii! Kokeilin exelillä ja siellä toimi.
Kyllä kaikki vaihtui. Sitten siirsin Exeliin ja siellä lajittelin.
71. Jyrki13.10.2006 klo 21:29
No niin, pääasia että homma onnistui. :)
72. Ari13.10.2006 klo 21:48
Vielä on pari ongelmaa:
Miten saan rivinvaihdot takaisin välilyönneiksi?
Ja vielä tämä: õ - merkki ä:ksi ?
Mutta kiitos näistä neuvoista, helpottivat jatkokäsittelyä!
73. Jyrki13.10.2006 klo 22:00
Rivinvaihdot välilyönneiksi: sujunee (Wordissa) tekemällä Korvaa-toiminto toisin päin, eli etsittäväksi merkiksi ^p ja korvaavaksi merkiksi välilyönti. En kokeillut, mutta luulisi sujuvan noin.

Sama menetelmä õ:n muuttamisessa ä:ksi, pitäisi käsittääkseni toimia.
74. Ari13.10.2006 klo 22:08
Joo, tuota merkkiyhdistelmää kun en tiennytkään rivinvaihdoksi niin en osannut. Toimi tuollalailla.
Näitä õ-merkkejä oli niin vähän että tein sen manuaalisesti kun en tiedä miten se otetaan näppäimistöltä.
75. Arska13.10.2006 klo 22:11
Wordissa:
Muokka - korvaa - (Etsittävä) lisää - merkki - manuaalinen rivinvaihto
Korvaa kenttään välilyönti ja korvaa kaikki.

õ ä:si. Kopioi õ merkki (Ctrl+C) ja liitä (Ctrl+V) etsi kenttään. Korvaa kenttään ä ja taas, korvaa kaikki.
76. Jyrki13.10.2006 klo 22:14
õ:n saa näppäimistöltä näin: AltGr-näppäin pohjaan, sitten painallus näppäimestä jossa on merkki ~. Sen jälkeen AltGr ylös ja sitten o-näppäimen painallus.

Samalla tavalla saa myös merkit ô, ü jne. kunhan painaa AltGr:n sijasta Shiftin pohjaan tai ei mitään apunäppäintä, eli nuo merkit ¨^~ saa samasta näppäimestä eri tavoin. Olennaista on painaa heti sen jälkeen o tai u tai e tai jokin muu vokaali, jonka päälle erikoismerkin haluaa, sillä pelkkä erikoismerkin painallus ei vielä tuo mitään ruudulle. Jos taas haluaa saada pelkän erikoismerkin (kuten tuossa kun luettelin ne), niin erikoismerkin jälkeen pitää painaa välilyönti.
77. Jyrki13.10.2006 klo 22:19
Arskan neuvoon jatkoksi: Jos Wordissa tekstistä maalaa korvattavan merkin (tai sanan tai muun minkä haluaa korvata), ja sen jälkeen avaa Muokkaa - Korvaa -ruudun, niin maalattu merkki tulee automaattisesti Etsittävä-ruutuun. Silloin tarvitsee vain kirjoittaa Korvaava-ruutuun, millä maalaamansa merkin haluaa korvata.
78. Jyrki13.10.2006 klo 22:25
Arille vielä: Wordissa ^p -yhdistelmä tosiaan tarkoittaa oikeasti kappaleenvaihtoa, mutta se on sama mitä maalaisjärjellä puhuen tarkoitetaan rivinvaihdolla, eli Enter-näppäimellä aikaansaatava rivinvaihto. Wordissahan ei rivien lopussa normaalisti tarvita (eikä pidä käyttää) rivinvaihtoja, koska Word huolehtii rivien vaihtumisesta useammalle riville jakaantuvassa kappaleessa, ja siksi Enterillä tehtävä vaihto on Wordissa kappaleenvaihto.

Jos joka rivillä on vain yksi sana, kuten nyt sanaluettelossa, niin jokainen kappale on yhden sanan kokoinen.
79. Ari13.10.2006 klo 22:33
Arska, tuota manuaalista rivinvaihtoa yritin sinne laittaa mutta siitä tuli aivan väärä merkki. Tuli tämä: ^l eikä toiminut. ^p toimi.
Ahaa tuo ctrl+v-kopiointi toimii siellä, täytyypä yrittää muistaa. Kiitos teille neuvoista!
80. iso S14.10.2006 klo 15:18
Jos on käytettävissä sekä Word että Excel niin henkilökohtainen valintani on "kymmenen kertaa yhdeksästä" Excel. Tämä johtunee valtaosin siitä että olen tottuneempi käyttämään sitä ja nyt tämä tottuneisuus vahvistaa itseään.

Se täytyy myöntää että en tiedä Excelissä yleispätevää keinoa miten muuntaisi välilyönnit rivinvaihdoiksi (eli poimisi sanat sarakkeelle soluiksi) makroa ohjelmoimatta. Jos sanoja on enintään 255 niin tämä toimii:

- aseta teksti sarakkeelle 1 ja klikkaa solua
- klikkaile Data - Text to Columns - Delimited
- Rasti ruutuun Space, klikkaa Finish
- maalaa sanat
- kopioi leikepöydälle (Edit - Copy)
- klikkaa solua mihin haluat ylimmän sanan
- klikkaile Edit - Paste Special - Transpose Ok

niin rivi kääntyy sarakkeiksi. Rajoitus johtuu siitä että Excel suvaitsee vain 255 saraketta. Tempun jälkeen kannattaa olla tekevinään se uudelleen (mille tahansa solulle) ja poistaa rasti Space-ruudusta, minkä jälkeen peruutetaan (Cancel). Muuten myöhemmissä kopioinneissa voi tulla hauska yllätys kun teksti pirstoutuu sarakkeille.

Makrolla räpläämälläkin yläraja on olemassa koska Excel sallii vain 65536 riviä. Tietysti on mahdollista koodata makro niin että se jatkaa sarakkeen täyttyessä viereisestä sarakkeesta mutta silloin pitää koodata lajittelukin itse.

No, oletetaan että sanat on saatu allekkain Wordilla pilkottuna ja kopioituna tai muuten, lajiteltu ja hypistelty. Nyt "rivinvaihdon" saa blankoksi näin (oletan että sanat ovat A-sarakkeessa 1. riviltä alkaen):

- kirjoita soluun B1 kaava =A1
- kirjoita soluun B2 kaava =CONCATENATE(B1;" ";A2)
- kopioi B2-solun kaava alaspäin niin pitkälle kuin sanoja riittää
- kopioi alimman B-solun arvo haluamaasi paikkaan (Excelliin Paste Special - Values, muualle käy tavallinen Paste)

Tässä olen olettanut että Excel on englanninkielinen ja listaerotin on puolipiste. Concatenate-kaavassa pitää käyttää pilkkua jos se on määritelty listaerottimeksi (Excel kyllä napisee jos tarjoaa väärää). Suomenkielisessä Excelissä Concatenate on Ketjuta.
81. Ari14.10.2006 klo 15:27
Tänään kokeillessani aakkostaa Wordissa se onnistui.
En tiedä miksi eilen ei toiminut vaikka yritin tehdä sen monta kertaa ja omasta mielestäni samalla tavalla.
82. Libero14.10.2006 klo 20:47
Pienestä asennustehtävästä juuri suoriutuneena huokaisen syvään. Hankin nätin vekottimen, kun piti saada lisää USB-portteja ja piuhoja työpöydältä näkymättömiin. Englanninkielisistä asennusohjeista opin kieltämättä muutaman uuden sanan.

Isossa vanhassa sanakirjassani on tietysti teknistä sanastoa muttei ajantasaisia tietoteknisiä termejä. Kun joudun välillä mainittua hiukan vaativampiin asennushommiin, niin mikä olisi ei-ammattilaiselle sopiva ja tarpeeksi kattava atk-alan englantilais-suomalainen sanakirja?
83. lars14.10.2006 klo 21:37
saattaa olla väärä paikka kysyä,mutta mistähän voisi saada ristikkopohjia?
84. kp14.10.2006 klo 21:40
???????????????
Niitä tehdään itse.... Siis laatijat.
85. kp14.10.2006 klo 21:41
-Jos ei osaa itse tehdä ristikonpohjaa, niin miten osaa
ristikon?
86. Rutakainen14.10.2006 klo 21:48
Kari. Jos osaa tehdä ristikonpohjan, osaako varmasti myös ristikon?
87. Ritu14.10.2006 klo 21:59
Libero, mikä on tuo sinulla käytössäsi ollut vanha ja iso sanakirja?
88. lars14.10.2006 klo 22:05
osaan kyllä itsekin tehdä,mutta laiska kun olen haluaisin "treenailla" valmiilla pohjilla
89. iso S14.10.2006 klo 22:28
No sitten otat minkä tahansa ristikkolehden tai lehden missä on ristikko ja alat laatia valmiiseen pohjaan vihjeistä välittämättä.

Tämä toimii jopa ilman käytöstä poistettuja sukkahousuja jos et halua treenailla myös vihjeiden tekoa ja valmiiden tuotosten päästämistä julmien silmien arvosteltavaksi!
90. lars14.10.2006 klo 22:32
kiitos vinkistä
91. Libero14.10.2006 klo 22:33
Ritu: Raija Hurmeen ja Maritta Pesosen "Englantilais-suomalainen suursanakirja" (WSOY 1973), ei siis tähän akuuttiin tarpeeseen. :)
92. Ritu14.10.2006 klo 22:47
Libero, ihan sillä kysyin, että varmistuin oliko käytössäsi sama kirja kuin minulla.
En osaa sanoa käytössäni olevan sanakirjan paremmuudesta sinun sanakirjaasi nähden, mutta itselläni Weilin+Göös:in Studia, jossa maininta kannessakin, että sisältää tietotekniikkasanaston.
Alkusanoissa on maininta, että tämä tietotekniikkasanasto sisältää yhteensä yli 7200 atk-sanaa ja -termiä.
Tämä on -98 vuodelta.
Hyvin vähän olen tuota osiota muutenkaan tarvinnut, joten mitään suositteluja en uskalla antaa.
93. Jyrki14.10.2006 klo 23:14
Vuodelta 98 oleva ATK-sanasto on jo lähes antiikkinen tietotekniikan kehitystä ajatellen...

No, tietty perustermistö toki pätee edelleen.
94. Libero14.10.2006 klo 23:22
Ritu: On kirjoissa sentään 25 vuotta ja tuo erillinen atk-osio erona. Itse kysyn tätä siksi, että täällä meillä päin pitää tietää tarkoin, mitä haluaa kulloinkin tilattavaksi.
95. Ritu14.10.2006 klo 23:30
Jyrki toteamus on ihan paikkansa pitävä. Kehitys on huimaa tuolla alalla ja termistö kehittyy ja uutta syntyy. Mutta oiskohan kyseisellä firmalla uudistettua ja päivitettyä versiota samaisesta opuksesta. Sitä paremminkin tarkoitin.
96. Jyrki28.10.2006 klo 19:21
Käytän tätä kai tavallisinta selainta eli MSIE. Tämä pitää kirjaa erilaisiin syöttöruutuihin kirjoittamistani teksteistä, esim. tässä viestin lähetyksessä Lähettäjä-ruudusta avautuu tuplaklikkauksella lista aiemmin käyttämistäni lähettäjänimistä.

Ei, en ole käyttänyt useita nimimerkkejä, vaan selain tietysti laskee muodot Jyrki, [Jyrki], [[Jyrki]], (Jyrki), Jyrki_ ja Jyr (joskus ilmeisesti vahingossa jäänyt keskeneräiseen muotoon) erillisiksi, ja lisänä ovat Teppo (kun vastasin hänelle mutta kirjoitin ajatuksissani hänet Lähettäjä-kenttään) ja Jukkis (sama juttu).

Se kysymys: tietääkö joku, miten tuollaisesta kentästä saisi historian tyhjennettyä?

Nyt tuli mieleen, että tekstihaulla noita kenttähistorian sanoja voisi löytyä levyltä jostakin keksitiedostoista tai vastaavasta, täytyykin kokeilla. Mutta onko jokin suorempikin keino jollakulla tiedossa?
97. Timppa28.10.2006 klo 19:32
Koitapa Jyrki haeskella sieltä IE:n asetuksista joku sellainen paikka kun evästeiden poisto. En nyt ihan tarkkaan muista kuinka IE toimii, kun olen ajat sitten vaihtanut Mozzillaan...
98. Jukkis28.10.2006 klo 19:40
Ei noi evästeisiin liity. Vaan:

Tools -> Internet Options -> Content -> Siellä otsikon Personal Information alla AutoComplete.. -> Clear Forms

Suomenkielisiä vastieneita en osaa sanoa.
99. Jyrki28.10.2006 klo 19:41
Timppa, evästeiden poisto ei vaikuta tähän asiaan, ei ainakaan kaikkiin syöttöruutuihin. Evästeiden ja historian poisto tyhjentää ilmeisesti ainakin selaimen osoiterivin historiaa. Viimeisen viikon kuluessa olen tehnyt näitä poistoja pariinkin kertaan, mutta mm. tässä Lähettäjä-ruudussa historia ulottuu noiden poistojen jäljiltäkin edelleen monen viikon takaisiin ensimmäisiin sanaristikot.net-kirjoituksiini.
100. Arska28.10.2006 klo 19:45
Suomeksi
Työkalut -> Intrnet asetukset -> Sisältöön liittyvät asetukset -> Automaattinen täydennys -> Tyhjennä lomakkeet
101. Jyrki28.10.2006 klo 19:50
Jukkis: Ahaa, se on tuolla, kiitokset tiedosta! Muistan nyt joskus kauan sitten katsoneeni tuota, mutta olen näköjään sittemmin sen unohtanut.

Mutta tuossa on se vika, että poistonappi poistaa kaikista paikoista kaiken historian. Sen sijaan haluaisin poistaa vain tietyistä ruuduista kaikki tai vain osan tiedoista. Joten täytynee hakea tekstihaulla tiedosto(t), jo(i)ssa nuo tiedot ovat tallessa (elleivät satu olemaan kryptatussa muodossa), ja tutkia voiko sitä editoida suoraan.
102. Jukkis28.10.2006 klo 20:04
Kerro jos onnistut.
103. Jukkis28.10.2006 klo 20:14
Näinhän tuo onnistuu:

Kun alat täyttämään tekstilaatikkoa ja siihen tulee lista aiemmin laittamistasi sanoista, niin mene se lista läpi nuoli alas -näppäimellä tai hiirellä ja paina deleteä niiden kohdalla, jotka haluat poistaa.
104. Jyrki28.10.2006 klo 20:18
Jukkis: Nyt täytyy sanoa, että voi hyvänen aika! Eipä ole tullut noin yksinkertainen kokeilu edes mieleen. Varmaankin olen ajatellut vain, että tähän on jossain valikkojen tai tiedostojen uumeniin piilotettuna jokin vaikea keino olemassa. Mm. hiiren oikeaa näppäintä olen kokeillut, mutta se ei tuossa tilanteessa avaa mitään valikkoa.

Suuret kiitokset tuosta tiedosta, siitä on apua tästä eteenpäin monessa tilanteessa!
105. Jukkis28.10.2006 klo 20:34
Uusi asia tuo mullekin oli. Löytyi googlella suunnilleen hakusanarimpsulla IE form history selective delete.
106. Jyrki28.10.2006 klo 20:38
Ei sillä väliä, tiesitkö ennestään vai keksitkö nyt itse vai löysitkö hakemalla, lopputulos ratkaisee: sain vastauksen muutamassa minuutissa asiaan, johon en itse ole tullut hakeneeksi ratkaisua vaikka se on ollut mielessä kuukausia. :)
107. Ari27.11.2006 klo 17:57
Miksihän täältä http://forms.real.com/netzip/intl/intl_getrde601.h tml?lang=en&h=software-dl.real.com&f=windows/mrkt/ R30EUD/RealPlayer10-5GOLD.exe&p=RealPlayer&oem=rp1 0_en_eu&src=ZG.eu.idx,ZG.eu.rm.rm.hd.def,ZG.eu.rp1 0_p_f.rp10_p_f.760.rp10_plus_free&tagtype=ie&type= rp10_en_eu ei onnistu ladata Real playerin ilmaista versiota? Ilmoittaa ettei ole yhteyttä. Onko muilla sama juttu, ja mistä sen voisi ladata?
109. Matti27.11.2006 klo 19:30
Siis nyt mulla vati kaatui!

Mulla on selaimena Exploder, ja se ehdotti, että lataan uuden version, no 7. Ja minä hullu suostuin.

Ensinnäkin selaaminen hidastui selvästi. Mulla on taajuus giga, ja keskusmuistia 384 megaa. Ei tää siis mikään tykki ole, mutta kyllä näillä pitäisi pärjätä.Toisekseen kaikki bookmarkit katosivat jonnekin tietokoneen uumeniin, enkä löydä niitä mistään. Oikein mailiosoitteen kanssa piti avata joku pirun tili, mutta ei se mitään auttanut. Kolmanneksi en saa näkyville sivuhistoriaa. Enkä saa esille työkaluja, joilla voi tyhjentää historian ja poistaa tiedostoja.

Ja tuntuu kuin Google olisi vallannut koko koneen. Se tunkee esiin jokia kolosta. Yrität mitä tahansa, niin aina tulee väliin Google ehdottelemaan jotain.

Siis miksi hel, siis kummassa pitää mennä sorkkimaan toimivat systeemit ihan päälaelleen? Vai onko aika vain ajamassa ohitseni, heittäen loat silmille? Grrr ...

Osaako joku taluttaa ojasta takaisin tielle?
110. Jukkis27.11.2006 klo 19:56
Siirry Firefoxiin.
http://www.download.fi/verkko_ohjelmat/selaimet/fi refox.cfm
111. sorkkija myös27.11.2006 klo 20:03
Samat oireet ja tuntemukset oli mullakin, mutta sivuhistoriat kyllä tyhjenee helpomminkin tällä seiskalla, kun klikkaat työkaluista siitä aivan oikealta, niin näkyy asetukset ja sieltä selaushistorian välisivu. Tyhjenee kaikki samalta sivulta.

Samoin en saanut sähköposteja äkkiseltään toimimaan, mutta sitten ne aukesivat. Saattoivat johtua noista suojausmääräyksistä. Alkuun oli jotain kangertelua nopeudessa, mutta siitä ne tasoittuivat.
112. Ari27.11.2006 klo 21:43
Jukkis: ei onnistunut: Tuli sama virheilmoitus.
113. Jukkis27.11.2006 klo 22:30
Mikä se virheilmoitus sitten on? Minulla toimii nuo molemmat osoitteet.

Tästä voi etsiä muita imurointipaikkoja:
http://www.google.fi/search?hl=fi&q=RealPlayer10-5 GOLD.exe&btnG=Google-haku&meta=
114. Arska27.11.2006 klo 22:42
FireFox 2.0:lla lataus onnistui ihan ok, samoin IE selaimella. Että enpä osaa sanoa mikä kaimalla tökkii?
115. Ari27.11.2006 klo 22:45
Jukkis: Onnistuin lataamaan täältä: http://forms.real.com/real/player/blackjack.html?&
Real player 10:n joka toimii.
116. Ari28.11.2006 klo 23:15
Jukkis ja Arska: Jos tuo ilmoitus kiinnostaa, niin se on tällainen vaikka netti toimii (ainakin muilta osin): "Download Manager is unable to connect to the server. The server may be temporarily, or there may be a problem with your Internet connection. Please confirm that you are on-line, then try again."
117. Matti2.12.2006 klo 17:58
No löytyihän ne sivuhistoriat, suosikit, työkalut sun muut tästä uudestakin versiosta, kun vähän rauhotuin. Ihan turhaan otin lämpöä.
118. Ari4.12.2006 klo 21:19
Kun latasin tuon Real player 10:n, niin sieltä tuli myös pikakuvake "free games & music" joka viittaa url-osoitteeseen: http://switchboard.real.com/player/desktop.html?cd =free

Linkki haluaa suorittaa lisäosan: Real Player Automation Interface : RealNetworks, inc.(vahvistamaton julkaisija).

Onkohan turvallinen vai kannattaako poistaa koko kuvake?
119. Arska4.12.2006 klo 21:44
Uskoisin että on turvallinen, mutta onko tarpeellinen?
120. Ari3.4.2007 klo 20:14
Mikä vikana CD-asemassa kun se ei tunnista levyä?
Oireet:
Kun laitan levykkeen asemaan juuri ennen koneen sammuttamista niin että levy jää koneen sisään niin käynnistettäessä jotkin levyt kone tunnistaa ja toimii moitteettomasti.

Mutta jos otan tunnistetun levykkeen pois ja yritän laittaa sen uudelleen takaisin niin asema sylkäisee levyn ulos pyöräyttämättäkään sitä.

Vika tuli sen jälkeen kun vaihdoin kovalevyaseman (C:) väliaikaisesti toiseksi.
Nyt käytössä on alkuperäinen C-asema jolla CD-asema toimi aiemmin.
Tällä C-asemien vaihdon välillä piti tietysti tehdä setupissa asetukset levyille ja boot-levyksi laitoin silloin CD:n.
Nyt nämä asetukset ovat taas niinkuin alunperinkin mutta CD ei toimi oikein.
Päivitin Windowsinkin (CD-levyltä) ja se luki sen moitteetomasti. Kun otin levyn pois ja laitoin takaisin niin se tulee ulos pyörähtämättä lainkaan.
121. Ari3.4.2007 klo 20:44
Lisäkysymys: Mitä tarkoittaa CD:n asetuksissa JAKAMINEN?
Oli nimittäin jakaminen ja "D" windowsin asetuksissa.
122. Juhani Heino3.4.2007 klo 20:59
Jakaminen tarkoittaa (muissakin levyasemissa) että muilta verkkoosi kuuluvilta koneilta voidaan ottaa yhteys ko. asemalle tunnuksella SUNKONED (selkeästi tekaistu nimi...)
123. Juhani Heino3.4.2007 klo 21:03
Jurkele, täälläkin näköjään tehdään backslashin muunnos. Jättäkää tuo tunnus huomiotta, enkä nyt tee uutta kun ei sillä asian kannalta ole väliä.
Ekaan kysymykseen en osaa sanoa muuta kuin sen että CD-asema C:nä on outo viritys - en ihmettele että ongelmia on tullut.
124. Ari3.4.2007 klo 21:03
Kone ei ole verkossa. (Kakkoskoneeni.) Ajattelin että olisiko tuo jakaminen ollut syynä vikaan kun laitoin välillä koneeseen toisenkin kiintolevyn mutta ilmeisesti ei. (?)

Mutta tuo CD-aseman toimimattomuus on ykkösongelmani.
125. Ari3.4.2007 klo 21:07
Aiemmin asema on toiminut enkä ole C-tä laittanut siihen.
Kiintolevy on ollut aina C jossa on käyttis ja CD on ollut D tai E.
126. Juhani Heino3.4.2007 klo 21:33
Niinpä, se on normaali tapa. Jakamisesta taas: en usko mäkään että sillä on vaikutusta. Vaikka koneesi ei ole verkossa, se kuitenkin "tarjoaa" (tai ehkä otit sen asetuksen pois) asemaa muille koneille jotka ehkä siihen kytkisit.
127. Ari4.4.2007 klo 00:23
Joo, otin pois jakamisen. CD:n automaattinen käynnistys on myös asetettuna.
128. Ari4.4.2007 klo 12:38
Laittaessani levyn asemaan koneen ollessa käynnissä, asemasta kuului moottorin pyörintä-ääntä ja pientä rahinaa, vaikka CD-levy ei koskaan pyörähtänytkään asemassa. Silloin aloin epäillä rautavikaa.

Purin aseman osiin ja kappas vain: vetäessäni kelkan ulos, sitä liikuttavan moottorin hammasratas tippui pöydälle!
Kun laitoin sen takaisin, se oli selvästi löysä ja huomasin että se on halki.

Korjaus:
Rattaan alapäässä on hampaaton osuus johon sorvasin raudasta holkin, ettei ratas pääse leviämään akselissa ollessaan.

Sitten kokeilin asemaa ja se pelasi loistavasti!

Aina ei näemmä ole syynä softavika tai asetukset.
129. Juhani Heino4.4.2007 klo 22:09
Näköjään korjasit rautavian raudalla. Täydellinen asenne! Ja näppäryyttä - tuo olisi mulla jäänyt tekemättä, vaikka olen erinäisiä tietokoneita korjannut poikkeuksellisin menetelmin. Tulee mieleen Robert M. Pirsig'in kirja "Zen ja moottoripyörän kunnossapito", lähinnä se kohta jossa korjattiin prätkä kaljatölkin avauslenkillä.

Kumma sattuma että vika tuli asetusten muutoksen jälkeen.
130. Miimu20.10.2007 klo 15:46
Kertokaapa mulle, miksi etusivun ä- ja ö-kirjaimet näkyvät mulle kysymysmerkkeinä. Täällä sivuilla ne näkyvät ihan ok. Kysymysmerkit ilmeistyivät jokin aika sitten, kun muutin ja yhteys vaihtui kiinteistön omaan laajakaistaan. Muilla sivustoilla en ole samaan ongelmaan törmännyt.
131. ö9.1.2008 klo 20:13
Hei!

Tiedättekö, voiko jostain imuroida semmoisen ohjelman kuin
Open GL 1.4?
Tai miten tehdään näytönohjainajuripäivitys?

Tarvitsisin sen, jotta suunnistussimulaattorini alkaisi toimia.
132. Juhani Heino9.1.2008 klo 20:18
Käsittääkseni OpenGL-ohjelmaa ei ole, vaan tuo on standardin versio jota näytönohjaimesi ajurien pitäisi tukea. Eli siitä päästäänkiin päivitykseen.

En tiedä mikä näyttökortti sulla on, mutta yleensä valmistajan omilta nettisivuilta löytyvät tuoreimmat päivitykset (oletan että käytät Windowsia). Esim. ATI tai Nvidia. Päivityspaketti ladataan koneelle ja ajetaan sitten.
133. ö10.1.2008 klo 21:27
Kiitos JH! Koetan josko osaisin tehdä päivityksen.

Entä miksei Ristikkorenki pelaa minulla? Jumittuu kohtaan "Siirretään dataa osoitteesta ristikkorenki.net..."

Suurkiitos muuten Ekille Ristikkorengin laittamisesta vapaaseen käyttöön!
Eihän sen käytössä ratkojan kannalta paljon järkeä ole, mutta kumminkin.
134. Eki10.1.2008 klo 21:39
Ristikkorengissä on tällä hetkellä joku vika. Se löytää nolla sanaa kaikilla ehdoilla. Ohjelma on korjauksenalaisena.
135. epätietoinen12.1.2008 klo 16:52
Mistäköhän johtuu, että toisinaan viimeaikoina tänne kirjautumisen yritys päätyy Fedora-nimiselle sivustolle. Esittelysivu puhuu jostakin sivun kaappauksesta. On kuulemma joku linux-sovellus.
136. Jukkis12.1.2008 klo 17:34
Siis mikä "esittelysivu" puhuu sivun kaappauksesta?

No, laita Googleen hakusanaksi "selainkaappaus" ja ihmettele.
137. epätietoinen12.1.2008 klo 18:23
joo. kävin katsomassa. Jos kirjoittaa tämän osoitteen ja päädyn jonnekin muualle, on tässä jotakin hämärää.
Mulla on Vista
138. (Libero)5.8.2008 klo 23:58
(Nostan tämän etusivulle, jotta eräs kirjoittaja sen tarvittaessa löytää.)
139. Hemuli6.8.2008 klo 00:09
Kiitos, Libero!
Minä olen erityisen tökkö tietokoneenkäyttäjä.
Mutta eipä koskaan ole niin käynyt, että ylhäällä oleva tehtäväpalkki (?) häviäisi näkyvistä.
Ilmeisesti söhäisin vahingossa jotakin nippeliä, mutta mitä?
Suljin kokeeksi kokeenkin väkivaltaisesti, kun alkuun oli alhaalla oleva käynnistä-kohtakin hukassa. Ajatelin, että kone ehkä suvaitsee palata normaaliin olotilaansa, - Ei suvainnut.
No, kun aikani ähersin, huomasin, että F10 -painikeella saan palkin näkyviin. Mutta eipä kannattanut paljon huokaista: heti kun käytän jotain komentoa, esim, "muokkaa" tai "lähetä", palkki livahtaa sen siliän tien näkyvistä.
Minulla on kyllä teknisesti itseäni lahjaakkaampia lapsia, mutta kunnon kansalaiset nukkuvat tähän aikaan. Siksi toivon, että joku teistä kunnottomista ts. yökyöpeleistä olisi niin jalo, että kertoisi, mikä liike minun pitää tehdä, että saan näytön normaaliolotilaan.
Tosi kiitollisena
nimimerkki Avuton
140. Marco Poloinen6.8.2008 klo 01:25
Hei Hemuli, älä suotta riemastu, en minä kykene avittamaan - tarjoan vain odotusajaksi sympatiaa ja osanottoa.. Vaikuttaisi siltä, että tarve on Windows-spesialistista. Itse olen Linux/Firefox- tyyppi ja varmaan yhtä "tökkö" kuin Sinäkin.. "Kunnottomatkin" taitavat olla nukkumassa..
141. Hemuli6.8.2008 klo 01:39
Parahin Marco-Polo!
Riemastuin todella, mutta olen ihan iloinen tästäkin osanoton ilmauksestasi.
Kun nämä leikit ovat niin hauskoja, yritin silti roikkua mukana,
vaikka tulikin tuollainen pikkuhaitta. Naapurin emännältä kyselin apuja ja hän kyllä yritti, muttei yhdessäkään keksitty, mikä nipukka olisi kaipaillut hipelöimästä.
No, huomenna saan varmaan jonkun avun tyttäreltäni, ja voi olla, että täälläkin joku vastaa, jos sattuu huomaamaan hätähuutoni!
Kai sitä jo oikeastaan voisi nukkumaan mennä itsekin...
142. Hemuli6.8.2008 klo 10:09
Aamu toi avun.
Eli yksi tytär, joka neuvoi klikkaamaan yhden klikkauksen.
Sitä arvelinkin.
143. Ari6.8.2008 klo 10:59
Tuli tällainen ongelma:
Kun windowsissa (XP) avaan tiedoston hiiren oikealla näppäimellä, ja valitsen "Avaa sovelluksessa", niin ikkunaan tulevista ohjelmavaihtoehdoista pitäisi poistaa yksi ohjelma. Miten se onnistuu poistamatta koko ohjelmaa tietokoneelta?
144. Eleth6.8.2008 klo 11:15
Haittaako se ohjelma siellä valikossa, jos sitä ei kerran valitse? Tietysti se on siistimmän näköistä, kun on vähemmän ohjelmia, mutta mulla on kaikki mahdolliset ohjelmat siellä valikossa, joista sitten valitsee oikean.

Toinen yhtä hyvä epäneuvo olisi ollut todeta EVO! ja nauraa räkäisesti päälle. ;)
145. Ari6.8.2008 klo 11:20
Eleth, joissakin tapauksissa tietyn tiedoston käynnistäminen väärällä ohjelmalla voi saada aikaan tuhoa tms ikäviä seuraamuksia, siksi.
146. Eleth6.8.2008 klo 11:24
Tarkkuutta vain peliin :) Kyllä sitä kummasti oppii katsomaan, mitä tekee, kun muutaman kerran tekee jotain tuhoja ;) nimim. olen pysäyttänyt verkkokortin muutamaan kertaan, kun se oli pysäytyslistassa ensimmäisenä sen USB-tikun sijasta...

Tietysti jos avaat sentyyppiset tiedostot aina samalla ohjelmalla, voit ruksittaa kohdan "Avaa tämäntyyppiset tiedostot aina tällä ohjelmalla" ja se avaa ne aina automaattisesti siihen ohjelmaan.
147. Ari6.8.2008 klo 12:28
Eleth, et ehkä ymmärtänyt mitä luetteloa tarkoitin kun kirjoitit:
"...mulla on kaikki mahdolliset ohjelmat siellä valikossa..."
Tarkoitan siis sitä valikkoa joka jokaisella kuvakkeella on omansa. Ei siis Valitse luettelosta-valikosta vaan: Hiiren oikea klikkaus ja "Avaa sovelluksessa" niin tulee muutama ohjelma näkyviin joilla voi helposti avata tiedoston. Tuossa kohdassa EI siis mennä alimmalle riville jossa valitaan ohjelma luettelosta.
Kokeilin poistaa tiedostopäätteen ohjelmatunnisteen mutta kun palautin jälleen yhden ohjelman avaamaan tiedoston niin kaikki kolme sovelluksen kuvaketta tuli takaisin tuohon luetteloon.
148. ++juh6.8.2008 klo 14:05
Ari, käykö tämä?

nirsoft.net/utils/open_with_view.html
149. Eleth6.8.2008 klo 14:37
Ari, juuri tuota toimintoa tarkoitin. Se verkkokorttijuttu on ihan eri asia, kerroin sen vain esimerkkinä tarkkaavaisuudentarpeesta.

En tiedä, miten niitä ohjelmia sieltä valikosta poistellaan, itselläni ei ole tuossa ollut ongelmaa/käytän "Avaa tämäntyyppiset ohjelmat aina valitulla ohjelmalla"-toimintoa usein, jos tietyt ohjelmat pitää avata jollain tietyllä ohjelmalla.
150. Ari6.8.2008 klo 14:56
++juh, ei käy, virustorjunta estää asentamasta tuota OpenWithView-ohjelmaa. Se on sen mielestä riskiohjelma eikä sitä voi purkaa zip-kansiosta.:(

Eleth, siksi tämä olisi hyvä tietää miten tehdään oikeaoppisesti koska JOSKUS voi tulla tilanne että joku MUU kuin se joka käyttää konetta normaalisti, avaa tiedoston väärällä ohjelmalla. Tietenkin perusasetuksena on avaavana ohjelmana sellainen ohjelma joka avaa tiedoston oikein.

Toinen syy, joka ei niin akuutti, on se, että Javan virtuaalikoneella on kaksi saman näköistä kuvaketta joista vain toinen voi avata javan class-tiedoston.
151. Jukkis6.8.2008 klo 15:52
Rekisteriä editoimalla tuo onnistuu. Tämmöisellä googlauksella löytyy ohjeita:
_http://www.google.fi/search?hl=fi&q=%22recommende d+programs%22+%22open+with%22

Mm. tämä ohje löytyy tuota kautta:
_http://support.microsoft.com/kb/258860
152. Ari6.8.2008 klo 16:25
Mistähän tämä löytyy?
HKEY_CURRENT_USERSoftwareMicrosoftWindowsCurre ntVersion ExplorerFileExts.extensionOpenWithList

Ymmärsin ohjeesta että .extension on tuo tiedostopääte jonka rekisteriä halutaan muokata, mutta mistä tuo litania löytyy?
Ainakaan kansiota tai tiedostonimeä FileExts ei löydy mistään.
153. Juhani Heino6.8.2008 klo 16:57
Se löytyy rekisterieditorilla. Huomaa kuitenkin että sitä käyttäessä on parempi tietää mitä tekee, muuten voi saada koneensa jumiin.

Joissakin Windowseissa onnistuu näin: alakulman Käynnistä-napista valitaan Suorita ja tekstikenttään kirjoitetaan ohjelman nimeksi
regedit
154. Ari6.8.2008 klo 17:20
JESS! Hyvä, kiitos Jukkis, noin se onnistui!
Varmuuden vuoksi tein niin että poistin kaikki lopusta alkaen siihen asti kuin oli tuo haluttu poisto. Ainakaan vielä ei ole tullut jumia tai muutakaan ongelmaa.
155. Ari6.8.2008 klo 17:21
Siis kiitos Jukkis ja Juhani Heino!
156. Ari24.11.2008 klo 19:23
Tuli koneeseen sellainen ongelma että lepotilaan siirtyminen kestää useita minuutteja.
Tämä on ilmennyt tänään, aiemmin lepotilaan siirryttiin heti virtanappia painettaessa.

Kaikilla kiintolevyillä on useita gigoja vapaana (täysillä kiintolevyillä on taipumus hidastaa valmiustilaan siirtymistä).
157. Juhani Heino24.11.2008 klo 20:18
Vaikea sanoa, mutta esitetäänpä muutama mahdollisuus.
Muistia käytetään enemmän:
- pöpö eli virus, troijalainen, mato tai jokin muu skeidaohjelma
- on asennettu lisää ihan tarkoituksellisia ohjelmia
Levy on pirstaloitunut eli tiedostot ovat levyllä pieninä pätkinä:
- pitäisi siis eheyttää
Jokin ohjelma ei suostu "nukkumaan" siististi. Jäädään siis odottamaan timeout'ia, ehkä jopa useammalle ohjelmalle erikseen.

Kaikkiaan siis kone tarvitsee jonkinlaista siivousta, mutta täältä en pysty kertomaan mitä täsmälleen.
158. Ari25.11.2008 klo 08:49
Valmiustilaan siirtyminen kesti n. 14 MINUUTTIA!
Myöskin Excel meni jumiin.
Ensiksi kokeilin virustarkistusta, mutta kone meni jumiin joten seuraavaksi eheytin levyt joka kesti useita tunteja per levy.
Nyt kone on eheyttänyt lähes koko viimeyön levyjä ja sammuu napista heti niin kuin ennenkin.

Enpä olisi osannut heti arvata että levyn sirpaloituminen voisi aiheuttaa täydellistä jumiutumista.

Kiitos Juhani, ongelma ratkesi.
159. Juhani Heino25.11.2008 klo 19:48
Hienoa! En mäkään olisi arvannut että eheytys yksinään auttaisi.
160. ö25.11.2008 klo 19:54
Palatakseni alkuperäiseen aiheeseen, jolla Luuppi-nimimerkillä aloitin tämän ketjun, olen nyt vihdoinkin löytänyt erinomaisen ilmaisen kalenteriohjelman. Se on Rainlendar.
161. Miimu25.11.2008 klo 21:02
Latasin tuon Rainlendarin. Kätevältä vaikuttaa! Yksi ongelma: yritin ladata myös sen suomenkielen tuen - lataus ihan ok, mutta kalenterin kieli ei kuitenkaan vaihtunut. Höh, en tiiä mitä tein väärin...
162. Matti26.11.2008 klo 09:53
Minäkin latasin Rainlendarin. Juuri tuollaista olen kaivannut.
163. iso S21.12.2008 klo 21:44
Ari harmitteli kun ei voi auttaa. Esitin pulmani väärässä säikeessä; en harmini osalta mutta kylläkin auttamisen. Se olisi ollut otsikon vierestä. Kiitettävää tarkkuutta ja kurinalaisuutta!

Videoiden editointi takkuaa. Pinnacle ja Moviemaker eivät edes lähde käyntiin vaan ilmoittavat heti että ohjelma on havainnut virheen ja se pitää sulkea. Ei mitään tarkempaa vinkkiä mikä mättää ja mitä asialle voisi tehdä. Oma oletukseni on että Pinnaclen poistamisen yhteydessä on poistunut jokin palikka eikä se tule takaisin ohjelmaa uudelleen asennettaessa. Muistan että poisto kysyi jostakin härpättimestä että saako sen poistaa ja hövelinä annoin luvan.

Tähän asti olen käyttänyt pääasiassa Neroa ja se toimii jossain määrin edelleen, mutta jotensakin mielivaltaisesti korruptoi projektin. Joitakin kohtia alkuperäisestä voi leikata ja poistaa, joitakin ei. Korruptoitumista ei huomaa editoidessa, se sujuu hienosti. Ongelma paljastuu vasta sitten kun yrittää avata tallennettua projektia.

Korruptoituminen on voinut tapahtua jo monta leikkausta aikaisemmin. Esimerkiksi tallennan, otan tallennetusta Resurssienhallinnalla kopion että olisi välitilanne josta jatkaa häiriön sattuessa, jatkan editointia (välillä projektia sulkematta) ja toistan tämän vaikkapa kuusi kertaa. Hyvällä tuurilla alkupään välitilanteet ovat ok, huonolla kaikki ovat sököjä.

Sen olen huomannut että pystyn tarkistamaan onko projekti vielä tolkuissaan. Klikkaan editointivaiheessa "seuraava", sitten "jatka elokuvan muokkaamista". Jos jatkaminen onnistuu, voin tallettaa tilanteen ja se on ok. Jos ei, ollaan tilanteessa "ohjelma on huomannut" ja projekti on korruptoitunut, mutta lähtökohtana ollut tiedosto on edelleen ok koska en ole tallettanut.

Jos riesalla on helppokäyttöinen fiksi niin olen kiitollinen ja neuvoja saa palkita itsensä ruhtinaallisesti, omalla kustannuksellaan tietysti!
164. Ari22.12.2008 klo 08:41
Iso S, tekstistäsi ei selviä mitä tiedostotyyppiä haluat muokata.
Näistä mainitsemistasi ohjelmista ei minulla ole kokemusta, mutta olen käyttänyt Pinnacle Video Spin-ohjelmaa sen kokeiluajan verran mutta totesin että ohjelma on aivan liian hidas MPEG-4-tiedostojen muokkaamiseen joten etsin uuden ohjelman.
Sittemmin olen löytänyt Yamb-editorin joka editoi MPEG-4-tiedostoja erittäin nopeasti mutta sillä editoiminen ei ole niin näppärää kuin ehkä muilla editoreilla.
Sen voi ladata ilmaiseksi osoitteesta:http://yamb.unite-video.com/download.h tml
165. iso S22.12.2008 klo 16:45
Nero tallettaa kamerasta imaisemansa videot avi-muodossa ja sellaisia editoin. Useampia avi-tiedostoja voi vetää samaan projektiin, editoida mielensä mukaan (siis aiemmin pystyi, nyt kangertaa) ja sitten "Viedä elokuvaksi" jolloin siitä syntyy mpg-tiedosto. Sitä en osaa sanoa mitä MPEG-sukupolvea se edustaa.

Olen antanut itseni ymmärtää että esimerkiksi dvd:lle kuvaavat kamerat tekevät MPEG-tiedostoja ja editointia varten ne on purettava "selväkieliseen" muotoon, koska MPEG ei sisällä kaikkea infoa per kuva. Tämä tarkoittanee jonkinasteista kuvalaadun heikkenemistä joka saattaa muuttua merkitseväksi jos toistetaan riittävän monta kertaa - MPEG - editoitava muoto - MPEG - katselu - lisäleikkaamisen tarve - editoitava muoto - MPEG...

Minun systeemissäni kameran minikasetilta (tiedostomuoto tuntematon) tulee ulos AVI-tiedostoja ja alkuperäiset ovat aina käytettävissä, vaikka sakset lipsahtaisivat ja leikkaisi liikaa. MPEG syntyy vasta sitten kun aikoo polttaa tuloksen dvd:lle ja jos tulos ei tyydytä, jatketaan avi-muotoisesta. "Projektitiedosto" (nvc-pääte) on vain kokoelma osoitteita avi-tiedostoihin ja leikkeiden lisäinfoa, kuten äänenvoimakkuuden säädöt.
166. Ari22.12.2008 klo 17:41
Pinnacle Video Transfer tekee MPEG-4-tiedostoja joita olen editoinut.
Pinnacle Video Spin muuttaa muuttaa tuon muodon joksikin editoitaessa vaikka se tallennettaisiin takaisin MPEG-4-muotoon ja siinä voi laatu heiketä.

Yamb ei muuta muotoa eikä heikennä laatua.
Tosin sillä on omat rajoitteensa. Tiedoston editointi onnistuu vain 1 sekunnin tarkkuudella eikä siis voi tehdä kovin tarkkoja leikkauksia. Se sopi kuitenkin minun tarpeisiin paremmin kuin mikään muu maksuton ohjelma.
Tälläkin ohjelmalla on ollut taipumusta tehdä joitakin virheitä, mm. ilmoittaa että "ikkunakahva ei kelpaa" joka kuulostaa melko huvittavalta.
Muitakin ongelmia on ollut mutta ei niistä nyt sen enempää.
Mutta tämä ei sovellu AVI:n muokkaamiseen.
Luulisin että AVI-editointiin löytyy paljonkin ilmaisiakin editoreita.
167. iso S22.12.2008 klo 20:50
Paikoitellen minulla on tarve tai vähintäänkin vahva halu leikata selvästi sekuntia paremmalla tarkkuudella, mutta onhan sekin parempi kuin nykytilanne, kun uhkaa jäädä 1-20 sekunnin pätkiä jotka haluaisin poistaa. Annan Nerolle vielä mahdollisuuden yrittää. Ehkä se ryhdistäytyy kun on uhkaamassa potku runojalasta (jambi).

Kun en ole pc-guru (toisin kuin Hemuli luulee), suhtaudun suurella epäluulolla kaikkiin epämääräisistä lähteistä käsiin osuviin ilmaisohjelmiin. Se on eri juttu jos joku luotettavalta tuntuva taso suosittelee, silloin karaisen hurjan luontoni ja kokeilen vaikka nelipolvista trokeeta.
168. iso S26.12.2008 klo 22:52
Ahkeruus kovankin onnen voittaa, mutta laiskan täytyy tyytyä tasapeliin.

Kaiken sähläämisen jälkeen en ole vieläkään saavuttanut ymmärrystä siitä mistä vika johtuu, mutta jotain säännönmukaisuutta sentään hahmottui. Näyttää siltä että Nero suvaitsee nykykuosissaan vain 40 otosta storyboardiin ja minun materiaalini kaipaisi 106. Rohkenisin väittää että joskus vanhoina hyvinä aikoina moista rajaa ei ollut mutta en nyt tähän hätään pysty todistamaankaan Enkä löydä ohjelman vähistä asetuksista paikkaa jossa tuollainen naurettava rajoitus asetettaisiin.

Oli miten oli, jaoin videon neljään osioon niin että ne toimivat jotensakin loogisina kappaleina ja jokaisessa on selvästi alle 40 otosta. Video koostui kitisemättä. Äänitasojen säätämiseen ja kaikenkarvaisten tehosteiden lisäämiseen ei energia riittänyt. Pääasia että toimii ja itse asiassa dvd-soitin toistaa kaiken yhtenä pätkänä, mitä nyt osioiden saumakohdassa näyttää hetken pysäytyskuvaa.

Ajattelin hylätä Neron ja tehdä seuraavan editoinnin (kaksi lomaa rästissä, se laiskuus...) Pinnaclella jonka ostin Neron kompurointiin hermostuneena. Se imaisi Nerolla haetun materiaalin ja osasi pätkiä ankarasti mietittyään sen otoksiinkin, mahdollisesti todellisia rajoja ainakin enimmäkseen noudattaen, mutta editointi ei suju jos en saa Player-ikkunaa näyttämään kuvaa. Help-napista ei ole apua, sen ohjeet liittyvät ilmeisesti johonkin toiseen Pinnacle- ja Windows-versioon kuin itse kullakin säädyllä on. Värisyvyyden säätöä suositteli (16 - 24 -32 bittiä), ei auttanut. Seuraavaksi resoluutio alkaen 800*600 ja siitä ylöspäin; ei auttanut, mutta sotki kuvakkeiden paikat. Nyt on ilmeisesti vika jossain directx-systeemissä ja kädet pystyssä.

Missähän se Neron asennuslevy mahtaa olla...

Se täytyy kuitenkin sanoa että kohtalainen vaiva kannattaa nähdä. Ammattilaistenkin kuvaamaa materiaalia leikataan, joten on ymmärrettävää että muutaman kerran vuodessa kuvaava amatööritunari ei tee taianomaisesti virheetöntä jälkeä. Tulos paranee leikkaamalla silminnähtävästi. Toisaalta ulkopuoliset uhrit eli tulosta katsomaan pakotetut eivät sitä tajua kun eivät tiedä miten kaamea oli alkuperäinen versio :(
169. editor27.12.2008 klo 11:00
Taas yksi syy harkita siirtymistä vaivattomaan ja turvalliseen Mac-ympäristöön.

apple.com/fi/ilife/imovie/

katso erityisesti:

apple.com/fi/ilife/tutorials/#imovie
170. iso S5.1.2009 klo 19:58
Sitten kun kaikki ovat siirtyneet turvalliseen Mac-ympäristöön, kaikki viruksenvärkkääjät alkavat kehittää sinne vaivaavia viruksia. Annan fiksujen pitää onnelansa ja näin suojelen sen säilymistä!

Neron kanssa tulen nyt kohtuudella toimeen, olipa 40 otoksen rajoitus vanha tai uusi. Rakensin 2 videota riittävän lyhyistä pätkistä. Leikkelyn jälkeen pätkät pystyi yhdistämään yhdeksi.

Movie Makerin ongelmaan löysin netistä runsaasti kommentteja. Yksi aihetta käsittelevä rikkiviisas on
_www.papajohn.org/MM2-Issues-Acceleration-and-Code cs.html

Ohjeiden perusteella vähensin laitteistokiihdytyksiä, latailin mystisiä koodekkeja ja uudelleennimesin nipun .ax-tiedostoja, kaikki yhtä turhaan. Ties mitä vahinkoa tein, mutta en ainakaan mitään hyvää saanut näillä tempuilla aikaan. Mitään sivuvaikutuksia en kuitenkaan ole vielä havainnut, paitsi ehkä jotain hermoperäistä nykimistä.

Yksi neuvo oli IE7:n poistaminen. Sen asentaminen on kuulemma aiheuttanut vastaavaa ongelmaa. Poistamisesta ei pitäisi olla suurempaa harmiakaan, tilalle asentuu IE6 itsestään ja Movie Maker käynnistyy. Tätä en kokeillut. Sen sijaan poistin Intervideo DVD Creatorin joka on kuulemma toinen MM:n kanssa riitelevä sovellus. Ja kas, ihme ja kumma: Movie Maker käynnistyy ja toimii!

Sen verran kokeilin toimintaa että huomasin siinä piirteen joka puuttuu Nerosta: siihen pystyy imaisemaan nipun digikuvia ja rakentamaan niistä helposti "elokuvan" eli automaattisesti vaihtuvien kuvien sarjan. MM muuntaa kuvat samalla pakatumpaan muotoon joten lopputulos on selvästi pienempi tiedosto kuin alkuperäisten tiedostojen summa jos alkuperäiset ovat kunnon resoluutiolla talletettuja. Tähän tarkoitukseen on varmaan olemassa parempiakin ohjelmia mutta MM on valmiina "talon puolesta".

Yksinkertaisia anomaatioitakin pystyy tekemään halpatyökaluilla, eli Paintia ja Movie Makeria hyväksi käyttäen. Esimerkiksi kirjain kerrallaan ilmestyvät tekstit tulevat etsimättä mieleen. Tähän tarkoitukseen sopii aika hyvin lyhin MM:n sallima still-kuvan kesto, 0,125 sekuntia. Oikeasti sulavaa liikettä ei tuolla 8 kuvaa sekunnissa -vauhdilla synny vaikka lähdekuvien tuottamiseen olisikin sopivat keinot.

Näin autoin itse itseäni ja laitoin muillekin nähtäväksi, että ratkaisu mahdolliseen ongelmaan jäisi hautumaan takaraivoon ennen kuin ongelma tulee eteen ja saattaa raivoon.
171. Matti27.1.2009 klo 21:16
Aiemmin kun controläffäsin, näytölle tuli paneeli, johon haettava sana kirjoitettiin. Sitten valittiin, erotellaanko isot ja pienet kirjaimet vai ei, ja haetaanko vain kokonaisia sanoja vai ei. Sitten haettiin, seuraava, sitä seuraava ja sitä seuraava. Homma toimi nopeasti ja hienosti.

Nyt controläffätessä vasempaan alareunaan tulee alue johon sana kirjoitetaan. Kirjain kirjaimelta, kun kirjoitus etenee, ohjelma hakee tekstistä aina sanan kirjoitetun alkuosan mukaisen kohdan. Kun sitten ollaan valmiit, voi hakea seuraavan ja sitä seuravan jne.

Mikäpäs siinä, mutta kun uusi toiminto on tavattoman hidas, jumittaa, ja on kahdesti saanut koko selaimen tilttiin. Ctrl-alt-del kertoo, että ohjelma ei vastaa. Koko toimintoa ei viitsi enää edes käyttää.

Missä vika? Miksi vanha CtrlF muuttui uudeksi? Explorerin versio ei ole muuttunut. Se uusi CtrlF-pirulainen vaan eräänä päivänä ilmestyi sotkemaan asioita, yllättäen ja pyytämättä.

Onko kellään kommenttia?
172. Ari27.1.2009 klo 21:22
Minullekin tuo toiminta tuli yllättäen mutta ongelmia ei ole ollut sen käytössä. Tuo luultavasti vaatii enemmän suoritintehoa kun se hakee aktiivisesti ehdotettua sanaa jo ennen kuin hakee napilla seuraavaa tai edellistä.
173. PP28.1.2009 klo 08:59
Ensiksi suutahdin, kun vanha oli toiminut erittäin hyvin. Tämä uusi on todella h-i-d-a-s. Joskus näyttää vain yhden sanan, vaikka varmasti tiedän, että sanoja on monta. Esim. kirjailijaketjussa se sinnikkäästi väitti, että Niemi-nimisiä kirjailijoita on vain yksi eikä suostunut muita näyttämään.

Jää aina epävarma tunne! Sitten kun toiset huhuilee, että nimi on ollut silloin ja silloin, se kiltisti tuleekin esille, kun tarkistan. Selittele siinä sitten. Minua pidetään ihan pölvästinä, kun en ensin tarkista. Suututtaa vieläkin!
174. Eleth28.1.2009 klo 11:04
Oletteko varmoja, ettei IE:hen ole tullut päivityksiä? Niitä tulee ainakin omaan koneeseeni (Windows Vista) aina välillä Windowsin päivityksien kanssa samassa nipussa. Nyt en ole pariin päivään koneella ollut, etten tiedä, onko päivityksiä tullut. Yleensä tulee kyllä laitettua kaikki päivitykset asentumaan ilman sen suurempaa katsomista.

En varsinaisesti osaa ongelmassa auttaa, mutta jos tiedetään, että kyseessä on päivitys, joka ongelman aiheuttaa, tiedoston löytäminen ja poistaminen voi olla helpompaa.. Itse käytän Firefoxia, siinä tuo vasemman alareunan haku toimii ihan hyvin.
175. Matti28.1.2009 klo 11:59
Päivityksestähän siinä on kai kysymys. Mulla Windows (XP Home) päivittyy automaattisesti ilman että sitä edes huomaa, olen sen näin virittänyt. En uskalla lähteä manuaalisesti ohjelmatiedostoja sorkkimaan, siitä ei taatusti seuraisi mitään hyvää. Mutta tuo Firefox taitaakin olla hyvä idea. Tuossa se on lojunut käyttämättömänä työpöydällä. Ei kun kehiin. Jos vaikka lähtisi taas muuttamaan yhtä kirjainta.

Huojentavaa kuulla, että muutkin ovat törmänneet samaan ongelmaan. Jos olen pölvästi, niin en sitten ainoa.
176. Matti28.1.2009 klo 18:06
Firefoxissa on samanlainen Ctrl+F kun nyt Exprorerissakin, mutta se toimii nopeasti kuin ajatus - tai minulla vieläkin nopeammin. Jee, hyvästi Explorer.
177. ö29.1.2009 klo 15:36
Onko kukaan muuten saanut tietokoneensa kelloa käymään oikeaa aikaa?
Nykypäivinä voisi ehkä olla mahdollista, että kello tarkistaisi aikansa jostain internetin kautta. Mutta ei, olen kokeillut monenmoisia asetuksia ja silti kello edistää melkein minuutin päivässä.
Tämä näyttää olevan ratkaisematon ongelma kuten kengännauhat. Ei ole tiede vielä pystynyt kehittämään hyviä kengännauhoja.

Toistaiseksi pitää tarkistaa aika manuaalisesti:

_http://www.timeanddate.com/worldclock/city.html?n =101

Onkohan tämäkään aika ihan tarkka?
178. Marco Poloinen29.1.2009 klo 15:55
Kun kysyit, niin suoritinpa tarkistuksen antamassasi osoitteessa. About 2 sekuntia aikaisessa näytti olevan meikäläisen masiinan kello. Puoleentoista vuoteen ei tarkistaminen ole edes käynyt mielessä, silloin tällöin tehtyä seinäkelloon vilkaisua lukuunottamatta. En ole perehtynyt, onko systeemissä joku automaattitarkistus vai onko se muuten vain tarkka. Kuulun tähän (ajoittain parjattuun) Linux- vähemmistöön.
179. Juhani Heino29.1.2009 klo 15:57
Voi kokeilla tästä löytyviä linkkejä: en.wikipedia.org/wiki/Ntpd

Linuxilla tällainen on standardikamaa, Windowsilla en ole ikinä kokeillut.
180. HT29.1.2009 klo 16:14
Olen vuosia käyttänyt Atomic Clock Sync -ohjelmaa:

-http://www.worldtimeserver.com/atomic-clock/

Se synkronoi kellon oletuksena kerran vuorokaudessa, mutta tiheämmänkin välin voi valita, ja myös manuaalinen operointi on mahdollista.
181. ö29.1.2009 klo 17:54
Näyttää tuo HT:n ohjelma toimivan. Hienoa!
182. ö17.2.2009 klo 19:29
Puuttuuko minulta taas joku palikka, kun Ilta-Sanomien videoiden katselu ei yhtäkkiä enää onnistu?
183. Ari3.7.2009 klo 12:11
Miten Windows XP:ssä saadaan vaihdettua näppäimistöasetuksia? Skandit puuttuvat toisesta koneestani ja moni muu merkki on aivan vikapaikassa.
184. Ari3.7.2009 klo 12:14
No nytpä löysinkin tuon asetuskohdan. Anteeksi häiriö!
185. Pena11.7.2009 klo 12:43
Painelin (vahingossa) näitä tietokoneen nappuloita. Teksti muuttui isommaksi. Miten saan sen taas pienemmäksi? Ctrl-jotain?

- tunpelo -
186. RA11.7.2009 klo 12:50
Onko sulla siinä näytön yläreunassa palkki, jossa lukkoo NÄYTÄ (näätä). Jos on, niin klikkoo sitä (jos ei ole, niin älä klikkoo). Sieltä pitäs löytyvä kohta TEKSTIN KOKO.

- tonppeli -
187. Jukkis11.7.2009 klo 12:55
Kokeiles Ctrl:ia yhdessä numeronäppäimistön plus- ja miinus-näppylöiden kanssa. Minä käytän noita koko ajan, kun nykyään nettisivujen tekstikoot aon lähes järjestään liian pieniä.
188. Pena11.7.2009 klo 14:25
Ei ollunna näätä. Ketutti! Vaan eipä männynnä kysymys hukkaan, vaikka luulin näppäimistön olevan susi. Pitäs varmaan opetella ite skunkin! Ostin mäyriksen.

Jukkiksen ohjeella onnistuu, jopas onkin kätevää, kiitos.

d =)
189. Matti14.8.2009 klo 18:34
Miten tässä taas näin kävi? Aiemmin kun avasin säikeen, painoin seuraavaksi End-näppäintä, ja pääsin suoraan tuoreimpiin viesteihin. Kun painoin Home-näppäintä pääsin taas alkuun. Tämä oli paljon kätevämpää ja nopeampaa kun oikean reunan hissin raahaaminen hiirellä ylös ja alas.

Nyt eivät End ja Home enää toimikaan. Saattaa johtua siitä, että hyväksyin Exploderin ehdottaman päivityksen versioon 8.

Hei, miten saan End- ja Home-näppäimet taas toimimaan?
190. Juhani Heino14.8.2009 klo 18:41
Mulla ei ole Windowsia, mutta oma selaimeni eksyy joskus väärään kenttään (kuten Google-haku) ja siksi End ei toimi. Eli kokeile napauttaa hiirellä keskustelualueelle ja sitten painaa End'iä.
191. PP21.9.2009 klo 10:55
Tuli omituinen ongelma. Kun kirjoitan hakukenttään http-osoitetta, se näyttää tällaiselta:

http>&&sakari.kuvat.fi&2&aakkosellinen.html

Kaikki merkit ovat sekaisin. Merkit tulevat kuitenkin oikein, kun kirjoitan osoitteen lähetä-kenttään. Niinpä kirjoitan sen ensin sinne ja kopioin osoitekenttään. Yritän nyt sammuttaa ja käynnistää uudelleen. Josko auttaisi. Olen hoomoilasena.
192. PP21.9.2009 klo 11:14
Ei hätää. Uudelleenkäynnistys auttoi. Mutta edelleen ihmettelen, miksi kesken kaiken tulee tuollainen ylläri.
193. Jukkis21.9.2009 klo 11:15
Koneesi luulee, että sulla on joku muu kuin suomalainen näppäimistö. Engl.kielisten maiden näppiksessä &-merki on 7-näppäimessä (suomalaisessa näppiksessä siinä on kauttaviiva) ja >-merkki on siinä, missä suomalaisessa näppiksessä on kaksoispiste.

Pitää määritelläettä on suomalainen näppis. Saattaa olla että uudelleenkäynnistyskin auttoi.
194. Jukkis21.9.2009 klo 11:17
... kuten siis auttoikin. Nää tällaiset usein jää hämäriksi, ei niitä yleensä jaksa ruveta selvittelemään, että mistä saattoi johtua.
195. Pena21.9.2009 klo 19:36
Moi,

olen yrittänyt löytää Olavi Virran E(e)va -kappaleen sanoja netistä. En jaksa enää, antakaa vinkkejä ja linkkejä.
196. Juhani Heino21.9.2009 klo 19:42
Yölinnun cover
lirama.net/song/244669
on muuten OK, mutta huomasin ainakin "kai kuulet Evaa" kun pitäisi olla "Eva". Ja pilkutuksessakin on vikaa, mutta auttanee.
197. RA21.9.2009 klo 19:44
lirama.net + Etsi: kappale: Eva
198. Pena21.9.2009 klo 19:56
No niin, kiitoksia. Tiesin, että teihin voi luottaa. Eihän tuossa Eva -kappaleessa paljoa eri tavalla ole; yksi pilkku, yksi kirjain ja yksi sana (NYT lumousta - KU(U)N lumousta).

Vaan Poika varjoiselta kujalta on ihan erilainen kuin Virran versio. Laulaneeko Seija Lampela tosiaan noilla sanoilla?
199. RA21.9.2009 klo 20:28
Kirjuta hyvä ihminen Pena ne sanat ylös siitä levystäs. Vai mittee vertailevaa tutkimusta out tekemässä?
200. Pena21.9.2009 klo 21:43
Lalen oiska.
201. Hehani Juino21.9.2009 klo 21:55
Meen nikin, etta mumme takojaan närpeeksi.
202. Ari20.10.2009 klo 17:40
Explorer ei enää suostu avaamaan kuin kaksi välilehteä! Tämä vika on tullut tänään. Koneen uudelleenkäynnistäminenkään ei tuonut korjausta.

Onko muut havainneet tällaista koskaan? Jos on niin millä korjaantuu?
203. MM20.10.2009 klo 18:09
Ehkä palauttamalla palautuspisteellä sorvi eiliseen =>
Ohjauspaneeli/Järjestelmän suojaus/Järjestelmän palauttaminen..
204. Jukkis20.10.2009 klo 18:50
Minkälaisia asetuksia Tools / Internet Options / General / Tabs / Settings -paikasta löytyy? (Suomeksi nuo on jotain.)

Entä oletko asentanut (tahallaan tai tahattomasti) jotain IE-lisäpalikoita viime aikoina? Esim. Google Toolbar tai Yahoo Toolbar -tyyppisiä.
205. Ari20.10.2009 klo 19:36
Kiitos neuvioista!!! Järjestelmän palauttaminen eiliselle tasolle korjasi tilanteen.

Mitään toolbareja en ole asentanut enkä tiedä mitä nuo olisivat suomeksi. Vilkaisin polkuja mutta ei niitä nyt tarvitsekaan suomentaa kun tuntuu toimivan taas.

Luulen että vika tuli siinä vaiheessa kun yritin avata sähköpostissa olevaa linkkiä. (Tutun lähettäjän posti kyseessä eikä roskaposti). Outlook on muutenkin vähän tuollainen oikkuileva toisinaan... :(
206. Maikki5.7.2010 klo 20:04
Onko kenelläkään tarjota selitystä, miksi tämän sivuston tiedot näkyvät erittäin pienenä koneellani? Tekstikoko on noin neljänneksen luokkaa normaalista.
207. Matias-Myyrä5.7.2010 klo 20:12
Olet ehkä vahingossa painanut Ctrl--
Kokeile painaa Ctrl-+ tarvittaessa useamman kerran.
208. Maikki5.7.2010 klo 20:15
Kiitti, Auttoi!
209. Ritu26.10.2010 klo 21:10
Tältä saitilta tuntuu löytyvän niin monen asian taitajia, että päädyin kysymään ongelmaani ratkaisua ensin täältä.
Osaako joku kertoa onko jostain saatavissa ohjelmaa, johon esim. tämän vuoden arvotut kenonumerot syöttämällä saisin jonkinlaista tilastotietoa siitä, mitkä numeroparit ovat eniten esiintyneet keskenään?
210. Ari26.10.2010 klo 22:50
Mulla on sellainen ohjelma. Tässä on tällä viikolla 20 eniten esiintynyttä numeroa. Viimeisenä eniten esiintynyt. Mutta mistä löytyisi vaikka koko vuoden oikeat?

46, 54, 55, 56, 25, 28, 39, 68, 4, 20, 23, 31, 40, 8, 12, 29, 10, 57, 2, 53
211. Jukkis26.10.2010 klo 23:07
No eikö Veikkauksen tulospalvelu ole aika luonteva paikka etsiä?

_https://www.veikkaus.fi/fi/myVeikkausGameResultsS earch

Toinen juttu sitten on se, että mitä merkitystä tuollaisella tilastotiedolla numeroparien (mitä tässä nyt "numeropareilla" sitten tarkoitetaankaan) esiintymisestä edes on.
212. Ritu26.10.2010 klo 23:41
Kiitos Ari, nuo eniten esiintyneet numerot kautta koko kenohistorian sekä esim. vain tämä vuoden eniten esiintyneet numerot ovat olleet Veikkauksen sivujen palveluissa jo pitkään. Nyt siellä on vaan pieni katkos Veikkauksen sivujen uudistuksen jälkeen eikä tuo palvelu ole toistaiseksi käytössä. Veikkaukselta kertoivat, että tulossa ovat jossain vaiheessa takaisin. Minulla on toki tallessa lista eniten esiintyneistä numeroista ajalta, kun ne vielä ko. sivustolla olivat.

Mutta nyt en varsinaisesti ollut hakemassa tuota tietoa, vaan sitä, mitkä NUMEROPARIT ovat esiintyneet eniten keskenään. Esim. 1 ja 70 tai 3 ja 5. Löytyisikö Ari sinulta vielä ohjelma tämänkin asian seurantaan?

Jukkis, ei tuolla tiedolla varsinaista merkitystä mihinkään tuleviin arvontoihin ole, se on vain omaa pientä mielenkiintoani työni puolesta.
213. Ari27.10.2010 klo 15:08
No ei tällä haavaa löydy, mutta voihan sellaisen toki tehdä (kuka tahansa ohjelmoija). Edelliset numerot sain jo aiemmin tekemäni ohjelman avulla.
214. Jukkis27.10.2010 klo 18:01
No kuka tahansa otti haasteen vastaan. Täällä on listattuna tämän vuoden kenoarvonnoissa (299 kpl) esiintyneet parit yleisyysjärjestyksessä:
_http://drzf55.hostei.com/kenoparit2010.html

Formaatti:
no1 no2: määrä

Vaivanpalkaksi Ritu voisit kertoa että mitä ihmettä nyt sitten noilla luvuilla teet?
215. Ritu28.10.2010 klo 07:44
Kiitos Jukkis!! Kiitos ja virtuaalihalaus!

Eihän tuolla tiedolla tosiaan mitään merkitystä ole ajatellen seuraavia arvontoja. Minkä tahansa numeron todennäköisyys tulla tai olla tulematta on mielestäni aivan sama.
Mutta itse teen työtä pelien parissa ja asiakkaille kaikenlaisilla tilastoilla tuntuu olevan suurikin merkitys. Ainakin niistä käydään vilkasta keskustelua ja tarkoitukseni olikin vain tarjota pientä lisäviihdettä/-palvelua, mitä ei välttämättä ihan joka paikassa ole tarjolla.

Yritin jopa "käsityönä" itse tutkia asiaa, mutta osoittautui aivan liian työlääksi. Tietokoneet ja ohjelmointi eivät ole minun taitolajejani, joten ihailen kyllä suuresti teitä tämän alan osaajia.

ISO KIITOS!
216. Just testing20.12.2010 klo 17:28





217. Maikki26.5.2011 klo 23:05
Osaisiko joku tietäväisempi kertoa mistä johtuu näytön hyppiminen edestakaisin. Tarkoitan, että ei saa kunnolla otetta esim. kopioitavasta sivusta tai avattavasta säikeestä, puhumattakaan koostamisen vaikeudesta, kun teksti pomppii miten sattuu.

Resoluutiossa ei ole vikaa, eikä viruksiakaan ole löytynyt.

Käyttöjärjestelmänä on Windows Vista Home Premium ja selaimena Firefox. Kone on kolme vuotta
218. Kravattimies27.5.2011 klo 01:43
Kysyin asiaa pojalta. Tässä vastauksia:

a) Olisiko monitorin johto löysällä?

b) Jotakin puhui myös weppiselaimesta. Ehkä joku muu osaa selittää.

c) Aikoinaan kun meillä oli ikivanha monitori, niin degauss-näppäin aiheuttaa tuollaista heilumista.
219. Kravattimies27.5.2011 klo 01:44
... saattoi aiheuttaa ...
220. Jukkis27.5.2011 klo 07:40
No ei kai tuosta voi muuta diagnoosia tehdä kuin että näyttö on rikki.
221. Ari27.5.2011 klo 08:43
Jukkis, ei se le niin varmaa. Minullakin on joskus kuva hyppinyt mutta se on korjaantunut itsestään. Rautapuolta en ole vaihtanut.

Yksi syy voi olla, ainakin itselläni epäilen syynä olleen langattoman hiiren. Jos Maikki sinulla on langaton hiiri niin kokeile langallista. Tai vaihda hiireen uudet paristot/akut.
222. Jukkis27.5.2011 klo 09:09
Joo, jos hiiren kursori käyttäytyy levottomasti, niin sitten tietysti on syytä hiirtä epäillä. Silloinhan jos vieritysrullalla on napsautettu näytön automaattivieritys päälle, niin silloin kursorin hyppiminen ees ja taas vierittää samalla näyttöä ylös ja alas.
223. Maikki27.5.2011 klo 18:32
Kiitos, Herrat neuvoista!

Tuo Kravattimiehen ohje c auttoi tällä kertaa.
224. Wag the dog28.5.2011 klo 14:20
Nähtävästi koneesi on täysin turhaantunut näistä kirjailijaketjuista.
Muuten - emäntä odottelee soittoasi.
225. Säikeestä 5883. IS-arki16.6.2011 klo 16:00
_http://www.sanaristikot.net/keskustelut/index.php ?ryhma=0&p1=vast.php&p2=info_3.php&id=5883&alku=0& t=k1
____________________

Lähettäjä: Marco Poloinen 14.6.2011 klo 15:18

[Tonin yltymisestä en osaa sanoa, mutta moinen hehkutus yllytti minut digilehden ostoon. Nyt on kone jo parikymmentä minuuttia kiihdytellyt ja jarrutellut saadakseen tulostimelle kelvollisen datapläjäyksen aikaiseksi. Kyllä tekniikka on ihmeellistä.]
____________________

Lähettäjä: L9 15.6.2011 klo 21:14

Marco Poloinen,
asenna cups-pdf -virtuaalitulostin ja tulosta digilehden ristikko sen avulla ensin pdf-tiedostoon. Tulosta sitten tuo pdf-tiedosto oikealle tulostimelle. Nopeutuuko tulostus?
____________________

Lähettäjä: Marco Poloinen 15.6.2011 klo 23:49

[Kiitos vain neuvoista, mutta ei tule sen viisaammaksi (käyttäjäkään). Kone on 4 vuotta vanha Compaq/Pentium 4 (eli ei ihan aataminaikuinen) ja koko homma (Linux, Ubuntu 10.04, ajurit ja cupsit ym.) asennettu tänä keväänä). Silti Pdf-tiedostoon ei tulostu kuin otsikko ja tyhjää. Voi olla, että mokaan jossain.
Mutta en koe olevani pulassa, koska silloin harvoin kun en saa hankituksi paperilehteä, saan Iltiksestä kuitenkin hitaasti mutta varmasti hyvän tulosteen. Aikataulu ei ole minuuteista kiinni. Eikä muualla ole vaikeuksia - toistaiseksi.
- Juhannukseksi on taidettu luvata hyviä tietokoneenperkkuukelejä, katsotaan jos saan monttöörin grilliltä hetkeksi lämmittelemään sisälle!
Nyt on vissiin jo puolet säiettä tätä asiaankuulumatonta asiaa, palataan aiheeseen joskus sopivammalla säikeellä. ]
226. L916.6.2011 klo 16:01
Marco Poloinen,
IS-digilehden tulostuksen hitaus taitaakin johtua Ubuntusta. Toisella koneellaani Ubuntu 10.04 käyttää PDF-tiedoston tekoon 16 minuuttia, mutta samalla koneella Mint 9 tekee sen 2 minuutissa.
227. Marco Poloinen16.6.2011 klo 22:44
L9,
olet varmaan oikeassa Ubuntun suhteen. En viitsi ruveta pohtimaan tai värkkäämään vähillä taidoillani tässä vaiheessa enempää. Palataan Jussin jälkeen asiaan, jos kertyy jotain kommentoitavaa.
228. qwertsu ja viskipullo17.6.2011 klo 19:46
Marcon toive uputetaan tänne.
-http://hikipedia.info/wiki/Ollapa_Humalassa
Ethän Marco lue. Ethän
229. Ari28.6.2011 klo 08:54
Tuossa eilen kävi niin että tulin painaneeni vaihtonäppäintä vähän liian kauan ja ilmestyneeseen kysymykseen vastasin OK. No, seurauksena oli että näppäimistö ei tuntunut toimivan lainkaan! Eli kysymyksen kirjoittaminen tuntui siis mahdottomalta tehtävältä. No, oli minulle joskus aiemminkin käynyt niin joten muistelin että syy taitaa olla ns. helppokäyttötoiminnoissa. Niin se myöskin sieltä löytyikin. Eli Ohjauspaneeli->helppokäyttötoiminnot->ruksi pois kohdasta Käytä näppäimien toiston suodatusta. Ja jo taas pystyi kirjoittamaan!

Se että esitin asian näin, johtuu siitä että olisin kuitenkin voinut kirjoittaa jos olisin tajunnut painaa näppäimiä kauemmin.

Tämä vaan täällä esille siksi että jos jollekin käy vastaisuudessa näin niin löytää avun.
230. matts28.6.2011 klo 09:00
Vaikuttaa todella helppokäyttöiseltä!
Varmaankin ihan Windowsin logiikan mukaista.
231. Marco Poloinen28.6.2011 klo 11:54
qwertsu,

luin. Mielenkiintoista. Terveisiä pullon hengelle.
232. L928.6.2011 klo 12:35
Accessibility = esteettömyys, joka on Windowsissa suomennettu sanalla helppokayttötoiminnot. Esteettömyystekniikat on tarkoitettu helpottamaan lähinnä vammaisten ja vanhusten tietokoneen käyttöä.
233. Arskis1.7.2011 klo 15:00
Haku on yhtäkkiä lakannut toimimasta. Nyt se hakee ainoastaan tiedostojen nimistä, ei enää tiedostojen sisällöistä. Läppärissäni on Windows 7, tiedostot ovat OpenDocument-tekstiasiakirjoja, tallennusmuoto Microsoft Word 97/2000/XP (doc). En pysty enää osallistumaan Sanasta ketjulauluun, mulla on yli tuhannen laulun sanat, joita ei löydy Liramasta. Esimerkiksi jos laitan hakuun TUSKIN (hae ohjelmista ja tiedostoista), se ei anna tuloksia, koska se ei esiinny laulujen nimissä, mutta varmasti kymmenien laulujen sanoissa.
234. Jukkis3.7.2011 klo 16:15
Auttaisko tämä:
_http://www.wikihow.com/Make-Windows-7-Search-File -Contents
235. Wexi4.7.2011 klo 15:16
Minulla on HP Color LaserJet 1600 printerinä.

Keväällä, syytä en tiedä, printteri herkesi toimimasta.

Ajureita kokeiltu asentaa uudestaan, mutta ilmoittaa: Tätä laitetta ei voi asentaa. "Etäproseduurikutsun palvelin ei käytössä"??

Kaverini, joka on jonkunmoinen Guru, epäili olevan tarvetta ajaa järjestelmälevy (XP) "ÄRRÄ:llä".
Nimen omaan Tuo "R", että koneen "asetukset" eivät muuttuisi?

Mulla on aika paljon ohjelmia, erilaisiin muokkauksiin ym. ym, joiden asennuksessa sattuneesta syystä olisi hemmetinmoinen pesti.

En oikein tohdi ihan itekseen sössiä konetta alustuskuntoon.
236. Jukkis4.7.2011 klo 15:27
Aika moni törmännyt samaan juttuun:
_http://www.google.com/search?q=et%E4proseduurikut sun+palvelin+ei+k%E4yt%F6ss%E4

Noita tutkimalla voi löytyä vinkkejä.
237. Wexi4.7.2011 klo 18:34
Kiitos vinkistä Jukkis. Ei kuitenkaan löytänyt vielä apua. Otaksun kuitenkin saavani sitä. Pitää vaan kone raijata.
238. pelaaja4.7.2011 klo 19:08
Ilmaantui ongelma, oma ymmärtämättömyys tietysti, mutta enhän minä tiedä onko ongelma iso vai pieni.
Siis. Kun laitan kuuklen hakukenttään yhdenkin kirjaimen, näytölle ilmaantuu varoituskolmio teksteineen: "Virhe tämän sivun komentosarjassa, virhe 0 tai ei ole objekti", sitten pitkä litania kirjaimia peräkkäin sekä "haluatko suorittaa tämän sivun komentosarjan?"

Mahtaisiko joku tieturi kertoa minulle, että haluanko vai en vai mistä lienee kysymys?
Ps. minun näytölläni on 2 googlehakukohtaa ja tuo varoitus tai mikä lie tulee vain toiseen.
239. Jukkis4.7.2011 klo 22:14
Varmaankin kyseessä Internet Explorer. Tee näin:
Tools -> Internet options -> Advanced -> Browsing -> Rasti kohtaan Disable script debugging.

Suomeksi jotain vastaavaa.
240. matts4.7.2011 klo 22:18
Mielenkiinnolla odotan, koska joku Mac -käyttäjä pyytää apua!
241. Jukkis4.7.2011 klo 23:12
Odotuksesi on päättynyt, täällähän niitä Mac-avunpyytäjiä riittää:
_http://hopeinenomena.net/
242. pelaaja5.7.2011 klo 19:58
Kiitteleepi tässä pelaaja Jukkiksen polusta. Valitettavasti ongelma ei kuitenkaan vielä ratkennut. Ehkä en sitten vain löydä "suomeksi jotain vastaavaa" vaikka olenkin käynyt jokaikisen kohdan läpi. Kaikkitietävä nuoriso, työpaikan iiteeläiset ja Elisan tekniska, joilta kysyin ennen siirtymistäni Jukkiksen huomaan, sanoivat ongelmalleni että vika on selaimessa ja pitää odottaa uutta päivitystä. Otin kaikki päivitykset eikä auttanut. No mutta hätä ei ole iso koska sillä toisella googlehaulla pääsen normaalisti eteenpäin ja toisella, siis sillä joka ei nyt toimi mutta jota mieluiten käyttäisin, pääsen näköjään eteenpäin kun siirryn siitä ensin googlen etusivulle. Jota minun ei siis ennen tarvinnut tehdä. Tuo, että jonkun päivityksen jälkeen näytölle ilmaantui toinenkin google hämäsi joitakuita joilta kysyin. Mutta minkäpä minä sille voin..
(Ja se muotoseikka on Internet Explorer 8.)
243. Jukkis5.7.2011 klo 21:35
Suomeksi ohje löytyy mm. täältä:
_http://windows.microsoft.com/fi-FI/windows-vista/ What-should-you-do-about-Internet-Explorer-script- errors

Alussa oleva viiva _ pois osoitteesta.
244. pelaaja6.7.2011 klo 18:21
Uskoisin, että tämä tarinani vaikuttaa oudolta mutta on se totta. Tuo suomenkielinen versio oli siitä hyvä, että saatoin varmuudella tarkistaa otsikkojen vastaavuudet. Mutta kas kummaa, kruksi oli valmiina "Poista komentosarjojen virheenkorjaus käytöstä"-kohdassa! Ja silti se sen virheen näyttää. Loppuohjeena siinä oli, että poista "Näytä ilmoitus kaikista komentosarjavirheistä". Minun selailustani sellaista tai sen suuntaista kruksauskohtaa vaan en löytänyt. Mutta kun 'sallin' komentosarjan suorituksen niin homma menee eteenpäin.
No minä sit vain painan jeessiä kun kuukleen menen vaikka se toki harmittaa. Ehkä eräänä päivänä saan sen siitä pois.
(Usein komennan ihmisiä laittamaan mitä tahansa sanoja hakuun mutta nyt en itse sitten ensin laittanut ko. virheilmoitusta sellaisenaan tyrkylle. Kun sen vihdoin laitoin niin löytyyhän sieltä juttuja. Lähinnä ne päätyvät just tuohon Jukkiksen linkkiin.)
245. pelaaja7.7.2011 klo 18:02
(Koska tämä tietenkin kiinnostaa kaikkia niin kerron että kuuklehakuni toimii nyt. Kyllä minä eilenkin suljin koneen ruksausyritysten jälkeen mutta ehkä se halusi miettiä yön yli.
Tämä viisastava episodi vei n. 20 cm tilaa täällä mutta nyt se loppui ihan hyvästi.)
246. Arskis13.7.2011 klo 13:21
Kiitos, Jukkis, haku pelaa taas! Mistähän johtuu, että Ylen Areena ja vastaavat eivät aukea mulle enää Mozilla Firefoxilla, aikansa vaan näkyy "waiting for areena.yle.fi..." ja kenttä pysyy mustana. Huomasin yhtäkkiä että Areena kyllä aukeaa Internet Explorerilla. Missähän vika?
247. HT14.7.2011 klo 23:06
Arskis,

kokeilin muutamaa Areenan ohjelmaa Firefoxilla (4.0.1) ja näkyivät normaalisti.
248. Maikki31.10.2011 klo 11:44
Näkyykö teillä muilla ä-kirjain aivan normaalisti. Mulla kaikki vinoneliöitä ja vain tällä säikeellä? Siis Kirjailijoissa.

Lähettäjä: Eki 31.10.2011 klo 11:33
border=0
Marie-Soleil Frere (Elections and the Media in Post-Conflict Africa - Votes and Voices for Peace?)

(Vain tuo suljeteksti näyttää oudolta.)

Lähettäjä: Maikki 31.10.2011 klo 11:37
border=0
Rolf Qvickström (Lukion fysiikka 1; 1/5)

Ja mulla näyttää vaihtelevan. Lähettämisen jälkeen kaikki muut kunnossa, mutta sulkuteksti outo. Kun suljen säikeen ja avaan uudelleen, kumma näyttö palaa.

Osaisiko joku selittää mistä asia johtuu, ja voiko sille tehdä jotain.
249. Matias-Myyrä31.10.2011 klo 12:03
Maikki, kerro mikä selain sulla on käytössä: Internet Explorer, Firefox vai joku muu...
250. Maikki31.10.2011 klo 12:05
Firefox
251. Matias-Myyrä31.10.2011 klo 13:25
Mitä näkyy, jos valitset ylhäältä valikosta: NÄYTÄ > Merkistökoodaus

Jos "pallukka" on muussa kohdassa, laita se kohtaan: Länsimainen (ISO-8859-1)
252. Maikki31.10.2011 klo 13:48
Matias-Myyrä, jos tarkoitat WordPad asiakirjaa, jota käytän kirjoittamiseen, niin siinä on ihan tavallinen Länsimainen Arial. Mistään muusta kohdasta en löydä Näytä-kohtaa.
253. Matias-Myyrä31.10.2011 klo 13:55
Siis Firefoxissa. Sinulla on ilmeisesti sitten piilotettu valikko. Napsauta kerran ALT-näppäintä. Pitäisi tulla yläreunaan valikko, jossa on TIEDOSTO - MUOKKAA - NÄYTÄ - jne
254. Maikki31.10.2011 klo 14:31
Näyttää olevan juuri mainitsemasi ISO.
255. Maikki31.10.2011 klo 14:34
Ja SUURET KIITOKSET. Olin jotenkin onnistunut muuttamaan koodin vääräksi Kirjailijoissa. Asia korjattu.
256. Pena21.11.2011 klo 16:54
PAM-ristikon ratkaisun lähettäminen (arvontaan) ei onnistu uudella läppärilläni. Pitääkö lähetystoimintoon olla joku oma ohjelmansa tai jotain?
257. Maikki21.11.2011 klo 17:12
Olen joskus huomannut saman ongelman, mutta yleensä viesti lähtee toisella tai kolmannella yrittämällä.
258. Matti1.1.2012 klo 15:54
Sain joululahjaksi Amazonin sähkökirjan Kindlen. Sen käyttämä Whispernet ei kuulu Keravalla, joten kirjojen lataus täytyy hoitaa tietokoneen kautta.

Hyvä, saan ostettua Amazonista Kindle-kirjan, ja saan sen koneeni näytölle. Mutta en saa sitä USB-kaapelin kautta Kindleen. Kindle kyllä näkyy resurssina f:, mutta kirjaa en saa näkyviin tiedostona. Ja kun vaihdan sivua, kirja on hävinnyt bittiavaruuteen. Ei kun peru kauppa kiireen vilkkaa.

Miten tämä onnistuisi. Kindlen ohjeen mukaan se on täysin mahdollista. Onko ne Kindle kirjat jossakin hassussa tiedostomuodossa, jota Vista ei ymmärrä? Pitääkö matkustaa Helsinkiin kuiskailemaan? Nimimerkki vihjeestä kiitollinen.
259. Jukkis1.1.2012 klo 23:08
Varsinaisesta asiasta en osaa sanoa, mutta siiskö Amazon valehtelee, kun laittaa linkin kuuluvuusaluekarttaan, jonka mukaan Whispernet aivan selvästi toimii mm. Keravalla 3G-nopeudella?
260. Matti2.1.2012 klo 00:16
Ei kuulu ainakaan meillä kotona. Search: verkkoja 0. Menin Kindlen kanssa ajelulle, ja esim. Jäkessä (Järvenpäässä) verkkoja löytyi toistakymmentä. Tosin ihan jokaisessa minimikuuluvuus, kuudesta tolpasta vain yksi tummennettu.

Nyt sain jo Kindle-kirjan tiedostona downloads-kansioon, ja Kindlen kirjastoon, mutta avaudu ei tietokoneelta eikä kindlestä. Mutta taistelu jatkuu. Ehdotan Kindlelle käyttöliittymäkunniamainintaa.
261. Matti10.1.2012 klo 19:30
Rupesihan se Kindlekin toimimaan, kun sain vähän ammattiapua. Olin ensin vähän hakoteillä. Kindle ei ota yhteyttä Amazonin Whisper-nettiin, vaan mun modeemi. Kindle taas ottaa langattoman yhteyden modeemiin, ja se yhteys pitää luoda. Se taas vaati uuden modeemin hankkimisen, kun vanhalla ei saanut langatonta yhteyttä aikaiseksi. Mutta taas mennään.
262. matts10.1.2012 klo 19:36
Niinpä! Onhan niitä kuitenkin sellaisiakin laitteita, jotka vaan punksuneeraavat heti kun ottaa paketista, eikä tarvitse edes ohjekirjaa kun käyttöliittymät on tehty ihmisille eikä mikrotukihenkilöille.
263. Jukkis10.1.2012 klo 19:55
En nyt ihan ymmärrä. Raportoit tuossa edellä olleesi ajelulla Kindlen kanssa ja verkkoja löytyi. Tuskin ne yhteydet siellä ajelulla siihen sun modeemiin (jota et ollut vielä edes hankkinut) syntyi.
264. Matti10.1.2012 klo 21:44
En minäkään tässä kovin varmaksi itseäni tunne. Mutta Kindle kai löysi paikallisverkkoja kerrostaloalueelta kosoltikin. Monessa huushollissa on langaton yhteys tietokoneelta modemiin, ja salasanalla suojattu, tietty. Mutta minulta on turha kysyä enempää.
265. Matias-Myyrä21.1.2012 klo 10:33
Pirjo, olet jollain taalla saanut selaimesi merkistökoodauksen muutetuksi Unicodeksi. Sinun viestiesi ääkköset näkyvät "hepreana". Itse mahdollisesti näet muiden kirjoittajien viesteissä ääkköset "salmiakkeina". Maikilla oli sama ongelma lokakuun lopussa. Katso tämän säikeen viesti 31.10.2011 klo 11:44 ja sen jälkeen seuraavat ohjeet. Jos ohjeet eivät auta, katsotaan vikaa tarkemmin.
266. pirjo21.1.2012 klo 11:07
Kiitos Matias-Myyrä, ja anteeksi kaikilta yön kärsineiltä! Poika oli kylässä ja se onnistuu aina sotkemaan tietsikan... Nyt toivottavasti ovat kunnossa?
267. Matias-Myyrä21.1.2012 klo 11:13
No nyt näkyy taas oikein Pirjonkin ääkköset. ;-)
268. pirjo21.1.2012 klo 11:17
Paitsi MTK-ketju? Nyt se meni ihan lukukelvottomaksi... (nyyh)
269. Matias-Myyrä21.1.2012 klo 11:21
Siis MTK-ketjuun sinun ennen korjausta kirjoittamat viestit näkyvät tietysti väärin, mutta näetkö muiden kirjoittamat viestit oikein?
270. pirjo21.1.2012 klo 11:23
Just joo, muiden teksti on ok ja Tyyne testasi puolestani, että omatkin näyttää olevan nyt oikein. Kiitos!
271. matts25.1.2012 klo 14:53
Nyt tuli tenkkapoo!
Kyseessä on soneran mokkula joka on toiminut (käytän sitä vain mökillä) ihan hyvin mutta nyt kun laitan sen kiinni tietsikaan niin aukeaa kyllä ikkuna jossa yhdistäminen internetiin valitaan mutta mokkulan valo jää punaiseksi eikä yhteys muodostu. Koetin mokkulaa toisessa läppärissä ja sen sai asennettua siihen ja yhteys toimii. Ei riitä nyt ällikapasiteetti ratkomaan tuota?
272. Jukkis25.1.2012 klo 16:12
Tämmöistä tämä on. Mulla rupesi WLAN-yhteys katkeilemaan, joskus monta kertaa päivässä, joskus muutaman päivän välein, ja selitykseksi tuli aina, että "epäyhteensopivat turva-asetukset", vaikka samoilla asetuksilla on tässä menty koko ajan. Kun kävi sammuttamassa ja laittamassa uudelleen päälle WLAN-modeemin, niin taas toimi, vaikka mitään asetusmuutoksia en tehnyt. Kyllästyin lopulta ja vedin kaapelin modeemilta. Pitäköön radioaaltonsa.
273. matts25.1.2012 klo 16:20
... ja vielä sellainenkin vaiva että kolmannesta läppäristä sai aikaisemmin tulostettua ns langattomasti (langattomasti modemiin ja sieltä ethernetillä kirjoittimeen) mutta sekin yhteys on hävinnyt kuin suolistokaasupäästö pohjois-Afrikan autiomaahan, eikä mitään ole muutettu!!
274. Matti17.3.2012 klo 19:51
Miten voin ladata Spotifyn ilmaisversion? Latasin sen itselleni noin vuosi sitten, ja kaikki sujui suoraviivaisesti. Nyt pitäisi saada sama vaimon koneelle, mutta homma jumittaa. Aina törmää johonkin kutsuvaatimukseen. Mikä neuvoksi?
275. Maikki6.6.2012 klo 19:42
(RA, itse kärsin ilmeisesti samasta ongelmasta aiemmin. Lokakuun lopussa viime vuonna näyttää olevan ohjetta vian korjaamiseen. Kokeile!)
276. RA6.6.2012 klo 19:51
Kiitos! Korjaantui!
277. RA6.6.2012 klo 19:59
... paitsi että se väärä koodaus näkyy palaavan... :-(
278. Maikki6.6.2012 klo 20:05
Muistelen mananneeni samaa itsekin, mutta kun kävin jokaiselle temppuilevalla sivulla erikseen muuttamassa koodin, niin sitten ongelma poistui. Enempää en osaa neuvoa, kun tämä tekniikka ei ole mitenkään vahva laji.
279. Ari6.6.2012 klo 20:42
Kun käyttää Internet Exploreria niin näitäkään ongelmia ei ole.
280. RA6.6.2012 klo 21:04
Minä käytän Internet Exploreria. Mutta siitäkin huolimatta tuommoinen outo ilmiö. Mielestäni en ole koskenut mihinkään asetuksiin. Noin kai tosin kaikki 'koneensa' sekaisin saaneet sanovat. ;-D
281. Wexi11.3.2013 klo 23:20
Aika homma löytää "kaikki säikeet", kun selaimen oletukset häipyivät käyttiksen uudelleenasennuksen myötä.
No löysin kuitenkin, ja sen myötä tämän säikeen.
Printterin ajurit vihdoin asentuivat "puhtaalle pöydälle", mutta eikö joku kuitenkin ota asiakseen kettuilla.

Asensin Media eLinkerin (Digiboxista tietsikalle siirto-ohjelma, joka aikaisemmin toiminut), mutta avatessa ohjelmaa herjaa: "MFC71.DDL ei löytynyt". Ei auta uudelleen asennus. (Näkyy olevan murheena useilla).
Onkohan "guruilla" kokemusta moisesta?
282. Ari16.7.2013 klo 19:05
YouTubessa en pysty lataamaan enää videoita! Kun klikkaan "Lataa" se haluaa minun lataavan KONEELTA NETTIIN!!! Mikähän nyt on pielessä?
283. Funny16.7.2013 klo 19:41
Onhan siellä videon alapuolella yleensä Download-nappula. Sillä pitäisi onnistua.
284. Ari17.7.2013 klo 09:36
Eipä tuollaista kuitenkaan näkynyt. Ennen on ollut, ei enää.
285. Wexi17.7.2013 klo 11:16
Katsopa ohjetta:_http://www.lataayoutube.com/

Kirjoittamalla "lataa" osoitteen eteen, niin ainakin itselläni latautui.

On mulla myöskin VDawnloader, mutta en ole sitä tarvinnut vähään aikaan.
286. Ari17.7.2013 klo 11:59
Kiitos neuvosta, Wexi! Tätä, ilmeisesti uutta, toimintoa en ole tiennytkään.
287. Funny17.7.2013 klo 18:24
Ahaa, en ole huomannut muutosta, kun minulla on käytössä Firefoxin lisäosa Flash Video Downloader. Sillä saa kätevästi flv- ja mp4-videot talteen.
288. Ari18.7.2013 klo 08:09
Latasin tuon lisäosan, mutta ei sillä toimivaa videota saanut talteen...
289. Ari18.7.2013 klo 15:11
Taisi se sittenkin latautua. Nyt kun katsoin tuon tallennetun videon uudelleen, niin se näkyi ja toimi oikein. Ekalla kerralla sitä ei voinut kelata.
290. Matti12.8.2013 klo 22:34
Miten taas tehtiinkään sanahaku, joka kohdistuu tähän sanaristikot.net -sivustoon? Neuvokaa, pliide.
291. Maikki12.8.2013 klo 22:40
Kirjoita esim. Googleen etsimäsi sana ja sen perään välilyönnillä erotettuna

site:sanaristikot.net
292. Matti12.8.2013 klo 22:51
Jee, pelittää, kiitos!
293. Ari4.10.2013 klo 07:27
Ennen pystyin käyttämään java-apletteja omalta koneelta html-sivun avulla, mutta nyt tietokone blokkaa sen pois. Mistä löytyy se asetus joka tuon aiheuttaa? Se tuntuu olevan nyt kaikissa käyttämissäni koneissa estettynä.
294. Ari5.10.2013 klo 08:59
Firefoxin antaman tiedon mukaan:https://addons.mozilla.org/fi/firefox/block ed/p428 kehittäjätyökalu on estetty ja ei kai voi sallia itse, vai voikohan? Jos nimittäin haluaa käyttää omia appletteja omalla koneella ennen kuin ne siirretään nettisivulle. Aiemmin se oli mahdollista.
Olisi edes vaihtoehto että "Kysy ennen avaamista".
295. Ari5.10.2013 klo 09:18
Tuossa on muuten asetettu valinta "Kysy käynnistetäänkö" mutta ei se kysy, vaan estää sen ilman vaihtoehtoja.
296. Ari12.12.2013 klo 12:04
Eilen ärsyttäviin pieniin asioihin 2 laittamani asia taisi selvitä. Mainosbannerit tämän sivuston alalaitaan ja koneen jumittamisen samalla aiheutti nähtävästi jonkin asennetun ohjelman mukana tullut liitännäinen outobox 1.0.
297. Ari27.4.2014 klo 20:28
Taas on tuon tietokoneen käyttäjää alkaneet mainosbannerit vaivata. Lisäksi välillä käynnistettäessä selainta tulee erilliseen ikkunaan video joka mainostaa tai muuten haluaa esittää asiaansa. Mitään liitännäisiä ei liene nyt ole poistettavissa.
298. Ari29.11.2014 klo 14:40
Firefox vakoilee mm. muistitikkuja? Jotta tikun saa poistettua turvallisesti, täytyy ensin sulkea kaikki Firefoxin ikkunat!
299. si-tee-raaja2.12.2014 klo 17:54
Täällä on säikeen laskurin rajana 255. Hieman isommasta on kyse seuraavassa.

Eteläkorealaisen rap-artisti PSY:n musiikkivideo Gangnam Style on kaikkien aikojen katsotuin Youtube-video: kesällä 2012 palveluun ladattua videota on katsottu tähän mennessä yli 2 miljardia kertaa.

Aivan hiljattain videolle kertyi klikkejä niin paljon, ettei Youtuben katselulaskuri enää kestänyt. Youtuben ylläpitäjät joutuivat päivittämään koko palvelun, jotta se osaisi jatkaa laskemista.

Gangnam Stylen katselulaskurin ylittämä kriittinen raja oli 32-bittinen kokonaisluku eli 2 147 483 647. Youtube kertoi asiasta maanantaina Google+ -yhteisösivulla:

We never thought a video would be watched in numbers greater than a 32-bit integer (=2,147,483,647 views), but that was before we met PSY. "Gangnam Style" has been viewed so many times we have to upgrade!
300. Matias-Myyrä2.12.2014 klo 18:01
Miksi käyttivät tavallista integer-lukua, jossa on negatiivisetkin luvut mukana. Unsigned integer olisi riittänyt tuplasti pitemmälle.
301. Matias-Myyrä5.3.2015 klo 10:36
Olen yrittänyt määritellä LibreOffice Calci'ssa ehdollista muotoilua siten että, jos jonkun D-sarakkeen solun arvo on sama kuin solun C11 arvo, kyseisen solun taustaväriksi tulisi vihreä.
Homma onnistuu solulle D1 ihan oikein, mutta miten minä saan määriteltyä sen ettei se vertaa solun D2 arvoa soluun C12, vaan kaikkia D-soluja pitää verrata soluun C11.
302. Jukkis5.3.2015 klo 10:59
Valitse kaikki tarvittavat D-sarakkeen solut ja sitten Conditional Formatting -ikkunassa laita niille ehdoksi
Cell Value Is equal to $C$11.
303. Matias-Myyrä5.3.2015 klo 11:03
Kiitoksia, Jukkis! Nyt rupesi toimimaan.
304. Matias-Myyrä8.3.2015 klo 15:14
Tuossa samassa taulukossa (riviltä 15 alkaen) D-sarakkeen solujen arvo on aina vasemmalla ja yläpuolella olevien solujen summa.
Jos poistan rivin 60, tulee soluun D60: =C60+D#VIITTAUS!
Jos taas lisään väliin uuden rivin, tulee soluun D60: =C60+D58
Noissa kummassakin tapauksessa joudun siis kopsaamaan soluun D60 kaavan yläpuolen solusta.
Eihän se kopsaaminen vie kuin muutaman sekunnin, mutta se helposti unohtuu varsinkin rivin lisäyksessä.

Miten tuo D-solujen kaava pitäisi määritellä, että rivin lisäyksen/poiston jälkeen ei tarvitsisi tehdä korjauksia?
305. Jukkis8.3.2015 klo 17:46
Sulla siis on solussa D2 kaava =C2+D1 ja sitten tuo kopsattu D-sarakkeeseen alaspän.

Laita soluun D2 että
=OFFSET(D2;-1;0)+OFFSET(D2;0;-1)
ja tuon sitten kopsaat alapuolisiin soluihin.

Suomeksi tuo OFFSET on SIIRTYMÄ.

Toimiiko halutulla tavalla?
306. Matias-Myyrä8.3.2015 klo 18:07
Kiitos taas, Jukkis! Se näyttää toimivan just niin kuin halusin.
307. Jukkis8.3.2015 klo 18:19
Paitsi että kun lisäät tyhjän rivin, niin eihän siihen D-sarakkeeseen ilmestyvään tyhjään soluun tietenkään voi se tarvittava kaava itsestään putkahtaa.

Paitsi että lievällä Basic-ohjelmoinnilla eli tekemällä makron sen varmaan siihen saa putkahtamaan. Hiukka tätä Excelillä katselin, mutta en kovin äkkiä saanut toimimaan järkevästi. Mutta aika helpolla tuo varmaan syntyy, jos jaksaa panostaa.
308. Matias-Myyrä8.3.2015 klo 19:14
Kun lisään uusia rivejä, niin ensin kopsaan ctrl-c:llä vanhoja rivejä ja "liitä määräten" -toiminnolla lisään ne väliin siirtäen alapuolella olevat vanhat rivit alaspäin. Sitten vain korjailen tarvittavat tiedot sarakkeisiin A-C. D-sarakkeeseen ei tarvitse koskea. Kyllä toimii ihan oikein.
309. Ari19.4.2015 klo 13:24
Löytyykö Firefoxista asetusta ettei se lataisi lainkaan sivujen kuvia, videoita ym eli pelkän tekstin vain?
Yritin etsiä asetustya mutta en löytänyt.

Joskus olisi tarvetta keventää latausta.
310. Jukkis19.4.2015 klo 19:20
Hae tämmönen:

_https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/im age-block/
311. Ari19.4.2015 klo 21:20
Kiitos, mutta tuo toimii vain joillakin sivuilla niin kuin tämä.
mpc.fi-sivun mainokset edelleen tulevat ja ne on turhan raskaita ladattavia...
312. Jukkis19.4.2015 klo 22:27
Eihän nuo mainokset ole mitään kuvia vaan Flasheja. Hanki Adblock.
313. Ari20.4.2015 klo 10:20
Sen asensin jo silloin aiemmin kun ehdotit, mutta en nyt hoksannut ottaa käyttöön tuolla kun se haittasi joillakin sivuilla tarpeellista sisältöä ja otin pois käytöstä. Kiitos!
314. Jukkis20.4.2015 klo 11:31
Jos Adblock jonkin saitin toimintaa haittaa, niin senhän voi yläreunan punaisesta kuusikulmiosta laittaa sen saitin osalta pois päältä. Siis esim. juuri nyt voisin mennä valitsemaan että "Disable on sanaristikot.net".
315. Ari20.4.2015 klo 12:21
Jep, tiedän. Mutta olisi parempi jos olisi valinta myös juuri päinvastoin, niin että voisi valita että juuri tämän sivun haluan valita mutta yleensä en.
316. Jukkis20.4.2015 klo 13:10
No esim. täältä voit etsiä paremmin toiveesi täyttäviä vaihtoehtoja:

_http://alternativeto.net/software/adblock-for-chr ome/?platform=firefox
317. Ari20.4.2015 klo 14:48
Samat asetukset on siinäkin.
318. Ari20.4.2015 klo 14:49
Siis Adblock plussan latasin.
319. Jukkis20.4.2015 klo 19:54
Nyt aletaan olla jo aika lailla "First World Problem" -tyyppisessä tilanteessa.
320. Matias-Myyrä4.9.2015 klo 16:46
Olisiko tämmöinen toimenpide LibreOffice Calcissa kovinkin helposti automatisoitavissa?
Jos alueella C67:C71 jonkin solun sisältöä muutetaan, pitäisi soluun B65 laittaa TODAY().
Solussa B65 oleva päiväys ei siis saisi päivittyä minkään muun solun muutoksesta.
321. Jukkis4.9.2015 klo 18:58
Ei tuollaista ilman makron ohjelmointia saa aikaan. Vaikka tästä voi ruveta opiskelemaan:

_https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#safe=off&q=run+ macro+if+cell+value+changes+libreoffice
322. Matias-Myyrä5.9.2015 klo 14:35
Kiitoksia taas Jukkis!
Sain tuolla haulla löytyneestä esimerkistä muokattua sellaisen makron, joka tekee just sen mitä halusin.
Pitää vain muistaa muokata makroa, jos tuon rivin 65 yläpuolella olevien rivien määrä muuttuu.
323. iso S12.2.2017 klo 12:36
Yhdellä jos toisellakin säikeellä joku törmää ensimmäistä kertaa täällä kiusaaviin haitakkeisiin. Ystävällisesti viitataan kintaalla jonnekin missä neuvotaan asentamaan Adblock, Block site tai NoScript. Me kaikki emme ole nörttejä ja tuntuu tarpeettomalta, että jokainen itse tykönään keksii samaa ruutia. Voisiko joku asian hallitseva kertoa yksityiskohtaisesti, maallikon ymmärtämällä tavalla, mistä ja miten nuo lisukkeet asennetaan, ovatko ne kaikki tarpeen vai riittääkö yksi tai kaksi niistä, ja miten ne säädetään toimimaan niin että palstan lukeminen ja kommentoiminen sujuu ilman mitään ylimääräisiä naamaliikkeitä. Kiitän etukäteen. itseni ja mahdollisesti monien muiden puolesta. Jos tänne saa nimen tasolle jäävän suosituksen lisäksi myös ohjeet, voi jatkossa ohjata huuli pyöreänä ihmettelevät tänne ammentamaan viisautta.

Sen lisäksi toivon, että Eki saa Nebulalta haitakkeiden estämiseen riittävän avun ettei mitään ylimääräisiä härpäkkeitä tarvita käyttäjän selaimeen.
324. ++juh12.2.2017 klo 18:56
Sanaristikot.net-sivustolle pesiytyneiden haitakkeiden toiminnan esto Firefox-selaimessa uBlock Origin -lisäkkeen avulla
http://ristikkotuumin.fi/tmp/ubo.html

AdBlock on tarpeeton, jos käyttää uBlock Originia.
Blocksite on tarpeeton, jos käyttää uBlock Originia.
NoScript sopii niille, jotka haluavat opetella itse.
325. iso S13.2.2017 klo 11:30
++juh, kiitos! Sain juuri sitä mitä pyysin. Poistin Adblockin ja Blocksiten, asensin uBlock Origin -lisäkkeen ja nyt näyttää siltä että en tarvitse muita lisäkkeitä kuin enintään hiuslisäkkeen ongelmien harventaman pehkoni peitoksi!
326. heikki.murula@pp2.inet.fi10.10.2017 klo 17:31
Hessu hei.Miksi tämä ei pysy paikallaan,vaan soutaa sinne sun tänne,jota en ole itse aiheuttanut.Siis miten tämä voi olla mahdollista.Tosin ostin uuden puhelimen tänää gigantista.Liekö tämä jokin syy??Minusta ei pitäisi.Annoin vain matkapuhelimeni ja kerroin,että soneralla on myöskin,edullisia liittymiä.esim sunnuntaina oliko peräti ilmaisia??!!Sen tiedän.että alkaa väsyttämään tämä kaikki.Kävin ostamassa gigantissa uuden puhelimen,koska muualta en saanut.Tuli vain puheeksi juuuri tämä liittymänäni,josta nytkin kirjoitan.Mitään en irtisanonut.Menee yli hilseen.Kiitos Heikki Murula.olen Suomenkielilinen.Hessu.Kiitos
327. iso S23.10.2017 klo 10:52
Olen käyttänyt Firefox-selaimessa oikolukulisäosaa, joka perustuu Voikon sanastoon. Sen on voinut ladata osoitteesta
https://addons.mozilla.org/fi/firefox/addon/finnis h-spellchecker/
Tämä on selvästi vähentänyt läpi lipsahtavien kirjoitusvirheiden määrää. Oikoluku on lakannut toimimasta ja oletin sen johtuvan siitä, että jossakin vaiheessa jouduin ties mistä syystä asentamaan Firefoxin uudelleen. Nyt yritin asentaa oikoluvun uudelleen, mutta eipä tunnu onnistuvan.

Kommenteista päätellen en ole ainoa tyytymätön:

As a non native speaker of finnish I use this extension a lot, unfortunately, it has stopped working and it will crash firefox (version 55) immediatly upon start. Please fix it.

It's unfortunate that there is no alternative to this program.

Tuo crash saattoi itse asiassa olla se syy uudelleen asentamiseen. Kun Firefox päivitti itsensä versioon 55, ongelmat alkoivat, jolloin likvidoin Firefocin ja asensin uudelleen. Näin ainakin oletan. Nykyinen versioni on 56.0.1 (64-bittinen).

Kehittäjä on vastannut jälkimmäiseen kommenttiin: "Mozilla is switching to WebExtensions later this year (https://blog.mozilla.org/addons/2015/08/21/the-fu ture-of-developing-firefox-add-ons/) which will make extensions like this impossible to develop. That's the reason why this extension hasn't seen further development especially on Windows."

Lievästi kömpelö kiertotie on olemassa. Voikon oikoluku toimii osoitteessa
https://oikofix.com/
Viestin voi kirjoittaa sinne, tarkistaa (vaatii erillisen klikkauksen, toisin kuin lisäosa), korjaa ja leikkaa/liimaa keskustelupalstan kommentti-ikkunaan. Aikaisemman kokemuksen perusteella lisäosa ja netissä toimiva tarkistus eivät olleet tuloksiltaan aivan identtiset (eivät merkanneet kaikkia samoja kohti virheiksi), mutta molemmat huomasivat useimmat epäsanat (ja tietysti parahtivat vieraskielisistä sanoista).

Jos joku sattuu tietämään miten tuon lennossa tarkistavan lisäosan tai vastaavan saisi pelittämään niin voisi jakaa tietonsa.

Loppukevennykseksi: Oikofix osaa nykyään tarjota korjausvaihtoehtoja. Kun kirjoitin tahallani väärin "asenuksessa", Oikofix ehdotti kolmea vaihtoehtoa: asennuksessa, asenukessa ja aseanuksessa. Minun mielestäni tuo kolmas on yhdyssanana mielikuvitusolento ja erikseen kirjoitettuna sekä harvinainen että kiusallinen tilanne.

[Tästä viestistä löysin Oikofixillä kaksi kirjoitusvirhettä. Lisäksi se merkkasi sanan "pelittämään", mutta se oli tahallinen teko.]
328. ++juh23.10.2017 klo 16:19
Asenna Firefox ESR (Extended Support Release):
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organization s/all/?q=suomi
https://www.mozilla.org/en-US/firefox/organization s/faq/

Testasin 64-bittisellä windows 7:lla (VirtualBox-virtuaalikoneessa). Ainakin siinä Voikko asentuu ja toimii sekä 32- että 64-bittisellä Firefoxin ESR-versiolla.
329. ++juh23.10.2017 klo 21:34
Poistin vielä tuon Firefoxin ESR-version ja asensin normaalin 64-bittisen Firefoxin (56.0.1). Voikkoa (2.1.0) ei näköjään poistettu ohjelman mukana, vaan se toimii nyt tässä tuoreessa versiossa.

Lisäosien hallinta -välilehdellä (Laajennukset) on tosin varoitus:
"Finnish spellchecker ei ole yhteensopiva ohjelman Firefox version 56.0.1 kanssa."
330. iso S24.10.2017 klo 15:22
Suuret kiitokset, pienin varauksin.

Ei mennyt kuin Strömsössä, mutta tähän olen tottunut. Yleensä jokin menee pieleen kun minä menen jotain asentamaan.

Asensin Firefox ESR:n poistamatta ensin vanhaa. Oletin, että se osaa itse hoitaa tarvittavan siivouksen. Asennuksen jälkeen Firefox ei enää käynnistynyt, vaan antoi herjan

XML-jäsennysvirhe: määrittelemätön entiteetti
URL: chrome://browser/content/browser.xul
Rivinumero 660, sarake 9:
331. iso S24.10.2017 klo 15:47
Edellisessä latauksessa päädyin sivulle jossa ei otettu minkäänlaista kantaa kieleen. Nyt hain Firefoxin sellaiselta sivulta jossa pääsin valitsemaan suomalaisen version. Palasin lähtöruutuun, eli tekstiäni ei merkitä olipa se oikein tai väärin. Tyydyn kohtalooni pahempien seurausten välttämiseksi. Parempi käyttää vakiovirityksiä, jos ei ole vakioymmärrystä parempaa!
332. Matias-Myyrä29.10.2017 klo 16:11
Firefox päivitti itsensä versioon 56.0.2. ja nyt se ei pysy pystyssä. Kaatuu aina, kun yrittää kirjoittaa tänne sivustolle tai vastata sähköpostiin. Onko muilla samoja ongelmia? Koneen olen käynnistänyt uudelleen muutaman kerran, mutta siitä ei näytä olevan apua.
333. Matias-Myyrä29.10.2017 klo 17:09
Sain palautettua Firefoxin henkiin, kun palautin kaiken alkuasetuksille. Nyt pitää sitten muistella mitä kaikkia lisäosia mulla oli asennettuna ja mitä muita asetuksia oli tehtynä.
334. iso S30.10.2017 klo 19:05
Minullakin Firefox päivitti edellisen viestini jälkeen itsensä versioon 56.0.2 mutta siitä ei aiheutunut ongelmia. Maallikon vikkaus on se että syynä on uuden version yliherkkyys jollekin sinulla olleelle lisäosalle. Tää on niin tätä kun kehitys kehittyy. Joskus tuntuu siltä että tehdään turhia kosmeettisia muutoksia ihan muuttamisen ilosta eikä muisteta vanhaa viisautta: älä korjaa sitä mikä ei ole rikki.
335. Matias-Myyrä20.1.2018 klo 11:30
Kloonasin eilen Macrium Reflectillä läppärin kovalevyn, kun vaihdoin sen isompaan. Kaikki meni muuten ihan hyvin, mutta levyn boot-osio (200 MB) näkyy nyt resurssienhallinnassa [SYSTEM (E:)]. Kuitenkin kun menen levynhallintaan, kyseisellä osiolla ei näy kirjaintunnusta, eikä sitä tunnusta voi siellä muuttaa tai poistaa. Tuo on tietysti vain kosmeettinen haitta, mutta olisi mukavampi, jos sen kirjaintunnuksen saisi pois ja kyseinen osio ei näkyisi asemana resurssienhallinnassa. En ole googlaamalla löytänyt ratkaisua tähän ongelmaan. Olisiko kellään ehdotusta mitä voisi tuolle tehdä?
336. Funny20.1.2018 klo 14:19
Minulle on pari kertaa Kympin päivityksen jälkeen ilmestynyt tuollainen System-osio näkyville. Viimeksi sen kirjaimena oli Z Itsestään hävisivät nuo kummittelemasta jonkin päivän kuluttua.
338. Matias-Myyrä20.1.2018 klo 21:24
Jes! Tuo ensimmäisestä linkistä löytynyt MiniTool Partition Wizard auttoi heti. Sillä sain sen kirjaintunnuksen pois ja se SYSTEM (E:) ei näy enää resurssienhallinnassa. Paljon kiitoksia ++juh!
339. Tapio21.1.2018 klo 08:53
Ihan tiedoksi, jos ilmenee ongelmia muillskin Windows 10 päivityksen kanssa
http://www.sanaristikot.net/keskustelut/?id=9504&a lku=45
340. Tapio20.3.2018 klo 18:21
Kysyin neuvoa Flashista Androidille, jotta voisi käyttää Androidilla Ristikkorenkiä. Tiedoksi, että sain asennettua Dolphin-selaimelle Flashin, mutta ristikkorenki ei toimi kosketusnäytöllä, koska kun valitsee ruudun, ei saa näytölle näppäimistöä. Sovellus siis edellyttää näppäimistöllä toimivaa laitetta.
341. ++juh20.3.2018 klo 20:54
Asenna "Hacker's Keyboard" F-Droidin varastosta. (Taitaa olla Play-kaupassakin, mutta miksi asentaisit sieltä?)

Valitse Androidin asetuksista oletusnäppäimistöksi "Hacker's Keyboard".

Valitse Hacker's Keyboardin asetuksista "Use permanent notification". Näytön vasempaan yläkulmaan (tai jonnekin muualle) tulee Hacker's Keyboard -mini-ikoni, josta pyyhkäisemällä näppäimistön saa näkyviin valitsemalla "Show Hacker's Keyboard".

Toimii, tämän näköistä tuli (Dolphin-selain):
http://ristikkotuumin.fi/tmp/ristikkorenki-hackers -keyboard.jpg
342. Tapio20.3.2018 klo 21:50
Asensi Google playn:n kautta. En saanut toimimaan Dolphin-selaimella ristikkorengissä.

Lisäksi se, että pitää välillä vaihtaa näppäimistöä muuta tekemistä varten kun ei tule mini-ikonia pikavaihtoa varten. Olisi kiva, jos voisi vaihtaa näppäimistön mahdollisimman helposti.

Täytyisi varmaan yrittää F-Droidin kautta.
343. Tapio20.3.2018 klo 22:49
Ei muuttanut tilannetta eli ei toimi ristikkorengissä.
344. ++juh20.3.2018 klo 23:27
Ovathan näppis- ja syöttötapa-asetuksesi tämän kaltaiset:
http://ristikkotuumin.fi/tmp/nappis-ja-syotto.png

Minulla vaihto laitteen alkuperäiseen näppäimistöön onnistuu niin, että otan ensin Hacker's Keyboardin näkyviin, jolloin vasempaan yläkulmaan ilmaantuu myös pieni näppäimistö-ikoni. Yläkulmaa nyt pyyhkäisemällä tulee myös vaihtoehto "Valitse syöttötapa", jota tökkäämällä voin valita alkuperäisen.

Paluu Hacker's Keyboardiin ei sen jälkeen onnistukaan yhtä kätevästi, vaan taas pitää mennä Androidin asetuksiin ja valita oletukseksi Hacker's Keyboard.
345. Tapio21.3.2018 klo 08:13
Laitoin asetukset samankaltaisiksi.
Tällä laitteella ei tule näppäimistöikonia, jolla pikavaihto onnistuisi.

"Valitse Hacker's Keyboardin asetuksista "Use permanent notification". "

Tuollaista en löytänyt.

Vaikuttaa siltä, että ristikkorengin toimivuus on laitekohtainen. Vaihtotarpeen vuoksi vähän hankala muutenkin. Tavallaan näppärämpi tämå perinteistä muistuttava virtuaalinäppäimistö, mutta pitää kirjoittaa tarkasti.
346. ++juh21.3.2018 klo 10:58
Näppäimistön asetuksiin pääset tökkäämällä ratas-ikonia (kuvasta nappis-ja-syotto.png).

Kun ollaan ristikkorengissä, näppäimistö ei tule automaattisesti esiin, koska laite ei tunnista olevansa "kirjoitustilassa". Siksi sen mini-ikonin pitää olla näkyvissä, jotta kun sitä pyyhkäisee ja sitten tökkää "Show Hacker's Keyboard", niin näppäimistö tulee esiin.
347. Tapio21.3.2018 klo 11:56
Löysin asetukset, jossa oli "Use..", mutta se ei tuonut esille ikonia. Pääsin kuitenkin käsiksiksi näppäimistöön avaamalla yläpakin koko ruudun kokoiseksi ja sieltä valitsemalla "Hacker's Keyboard " Vähän hankalaa, mutta toimi joten kuten. Kiitos.

En yläpalkin kautta voinut vaihtaa näppistä.

Perusnäppäimistön ongelma on siis siinä, että näppäimistöä ei voi pakkoaktivoida Ristikkorengille.

Vaihtoehtonäppiksestä en löytänyt liitä-toimintoa, mikä on pieni puute.
348. Tapio21.3.2018 klo 12:12
Toiminto "Use... " pitää olla aktivoituna, että näppis on käytettävissä Ristikkorengin kanssa, sillä vain se lisää akivointi-ikonin avattuunbyläpalkiin. Minun tabletillani yläpalkki tulee aina avata koko ruudulle, jotta lisätoiminnot ovat käytettävissä.
349. Tapio21.3.2018 klo 12:17
Toisaalta avatusta yläpalkista saa milloin tahansa vaihdettua syöttötavan. Minulla paluuu Hacker... on suhteellisen kivutonta, koska ei tarvise mennä tabletin asetuksiin.
350. Tapio21.3.2018 klo 15:20
Huomasin tosin, että aina syöttötapavalitsin ei ole ylävalikossa. Vaikka ylävalikossa on Hacker's..., sen valiseminen ei yksi riitä näppäimistön vaihtoon. Silloin tarvitsee aktivoida Hacker's... ohjelman työpöydällä olevan kuvakkeen kautta ohjelman valikosta Set input method. Tabletin asetuksiin asti ei kuitenkaan tarvitse mennä.
351. Tapio21.3.2018 klo 21:17
Ongelma on samankaltainen kui ++juh:lla. Kun vaihtaa toiseen näppikseen, vaihtotoiminto häviää ja pitää mennä muuttamaan asetuksia. Tästä pitäisi päästä eroon asentamalla näppiksen pikavaihto-ohjelma.
352. Tapio21.3.2018 klo 21:23
Quick Keyboard Switch poistaa ongelman. Voit hankkia vaikka emojii-näppiksen ja voit tehdä vaihdon kirjoittaessasi.
353. ++juh21.3.2018 klo 23:35
Paluu Hacker's Keyboardiin onnistuukin esimerkiksi tökkäämällä selaimen osoiteriviä, jolloin oletusnäppäimistö putkahtaa esiin ja yläpalkkiin tulee näppäimistön mini-ikoni, jota pyyhkäisemällä tulee "Valitse syöttötapa" (tai "Valitse näppäimistö").
354. Tapio22.3.2018 klo 07:04
Hyvä jos selviät noin. Osoiterivin tökkäisy aiheuttaa minulla vain sen, että selain merkitsee osoiterivin ja antaa mahdollisuuden vaihtaa osoitetta. Minulla yläpalkissa mikään ikoni ei ole toimintoikoni vaan yläpalkki itsessään on vain infopalkki. Sellaista näppiksen mini-ikonia kuin sinulle, siihen ei missään vaiheessa ilmaannu. Toiminnot tulevat vain vetämällä palkista, jolloin toiminnot tulevat siniselle pohjalle nöyttöruudulle täyttäen näyttöruudun kokonaan. Ikonit ovat hieman pienempiä kuin ohjelmien käynnistysikonit. Silloin mukana on näppiksen vaihtomahdollisuus - mikäli viimeksi on ollut aktiivisena Hacker's... tai vaihdat näppistä kesken kirjoittelun, vaihtotoimintoja on kaksi.

Minulla oli joskus emojinäppis, nyt vois harkita sen asentamista uudellen, kun vaihto toiseen näppikseen on suht kivutonta.
355. Tapio22.3.2018 klo 08:34
Katselin oikolukua. Suomeksi oikolukua en löytänyt edes maksullisena. Onko kukaan löytänyt?
356. Tapio22.3.2018 klo 11:11
Onko jollain kokemuksia blootooth-näppiksistä Android-tabletille?
357. Tapio23.3.2018 klo 07:49
Wordin kaltaista oikeinkirjoitusta ei taida saada. Asetuksissa on "Alleviivaa sanoja, jotka voivat olla virheellisiä" . Toiminnon aktivointi ei jätä mahdollisesti virheellisiä sanoja alleviivatuiksi, joten pitää olla koko ajan tarkkana. Ainoa hyöty sanakirjasta on tilanteissa, joissa huomaa sanan virheellisyyden ennen välilyönnin lyömistä, jolloin sanaehdotuksista saattaa löytyä tarkoitettu sana ja virheellisen sanan voi korvata sanakirjan ehdotuksen/ehdotusten perusteella.
358. Ari23.3.2018 klo 08:28
Minulle oikeinkirjoitus opetettiin koulussa.
359. Tapio23.3.2018 klo 10:52
Aktiivisempi oikoluku olisi erityisesti tabletilla tarpeen, kun kirjoitusvirheitä tulee helpommin - tosin kirjoitusnopeuden laskeminen auttaisi paljon. Kirjoitusvirheitä tulee tietokoneellakin ja siitä puuttuu nyt oikoluku eikä sanastoehdotuksiakaan ole käytettävissä.
360. Moderaattori23.3.2018 klo 11:01
Tämä keskustelu tästä Tapion tabletti-ihmettelystä päättyy tähän! Jatkoviestit poistetaan!
361. Matias-Myyrä8.3.2023 klo 20:24
Mulla vanhuksella alkaa olla ilmeisesti liian hitaat nakkisormet. Tänäänkin on useita kertoja tullut sama kirjain kaksi tai kolme kertaa, vaikka olen mielestäni vain kerran painanut nappia. Voiko jostakin säätää sitä aikaa, jonka jälkeen kone alkaa monistaa merkkiä, kun nappi on pohjassa? Käyttis on Windows 10 Pro.
362. Jukkis8.3.2023 klo 20:45
Jos saatavilla toinen näppis, niin kannattaa kokeilla tapahtuuko sillä sama.
363. Matias-Myyrä8.3.2023 klo 21:03
Eipä ole irtonäppistä laittaa tähän läppäriin. Voihan se tietysti olla näppiksessä jokin kosketusongelma.
364. ++juh8.3.2023 klo 22:18
– paina windows-näppäintä
– kirjoita Ohj
– valitse listasta Ohjauspaneeli (tai paina enter)
– valitse ohjauspaneelista Näppäimistö
365. Matias-Myyrä8.3.2023 klo 22:36
Kiitoksia, ++juh. Sieltähän se toistoviive löytyi. Se oli jostakin syystä kaikkein lyhyimmällä asetuksella.
366. Marjatta26.8.2023 klo 15:21
En ole pitkään aikaan käyttänyt tietokonetta. Olen unohtanut kaiken - 86- vuotias vanhus. Nyt haluaisin kirjoittaa tyhjälle sivulle asioita, mutta mistä minä sen kirjoitussivun löydän? En muista mitään. Kiitos avusta!
367. matts26.8.2023 klo 17:55
paina nappia missä lukee: Uusi dokumentti
368. matts26.8.2023 klo 17:55
siis avaa ensin tekstinkäsittelyohjelma ja sitten tuo edellinen
369. matts26.8.2023 klo 17:58
tai ylävalikosta jossa lukee arkisto, valitse uusi, jonka jälkeen pääset valitsemaan peruspohjan tai jonkin muun tyhjän pohjan jossa voi olla asetteluja valmiiksi.
370. Juhis218.9.2023 klo 14:24
Mitä sähköpostia suositte, operaattori laittoi liinat kiinni ja nyt on pakko vaihtaa palvelua. Ei millään jaksaisi, mutta on se pakko. On niin ,monia paikkoja, joihin se sähköposti on jo laitettu, että ärsyttää.. Onko näistä mihinkään https://opastaja.com/ilmainen-sahkoposti/ ??

Googlen palveluita olen vältellyt viimeiseenasti, mutta joka paikassa sitä vain työnnetään eteen. Ehkä se sitten olisi paras Gmail?
371. matts19.12.2023 klo 08:22
Tuli mieleen, kun joissakin (whattapissa ja signaalissa?) ohjelmissa näkyy kolme pistettä suluissa kun joku kirjoittaa viestiä, niin sepä olisi oiva omainaisuus noissa meidän ketjuissa. Taitaa olla vaikea/mahdoton toteuttaa? Vaikka eipä niitä päällekirjoituksia kovin usein toisaalta ole.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *