KESKUSTELUT > RISTIKOT > PUNAINEN PELIKAANI JA VASTAAMINEN
11864. Punainen Pelikaani ja vastaaminen
Köyhä laulaja18.1.2025 klo 13:19
Punaisen Pelikaanin vastausten lähettäminen on mielestäni hieman hintavaa ja työlästä. Vastausten perilletulo myös epävarmaa, Postin toimitusvarmuus kun on mitä on. Lehden irtonumero ja postitus maksavat yhteensä kympin. Toivomus: voisitteko tehdä mahdolliseksi sähköiset vastaukset myös PuPe:n osalta? Jos kuusikirjaiminen vastaus (kuten Passelin Pelikaanin ristikoissa) on liian lyhyt, onnistuisiko pitempi, vaikkapa 15-kirjaiminen, kuten Suomen Kuvalehdessä?
2. Ylläpito18.1.2025 klo 14:24
Pupen ratkojat eivät halua tuota. Valitan puolestasi. Avainsanojen poiston aiheuttama palauteryöppy jo kertoi, että muutosten pitää olla todella perusteltuja.Kyllä postit sentään melkein aina tulevat perille ja odotamme niitä riittävästi.
On se meillekin jotenkin turhauttavaa, että 4,90 maksavan lehden postitus asiakkaalle maksaa 5 euroa.
3. outsider18.1.2025 klo 16:14
Lehden palautus on vain 6 (?) kertaa vuodessa...kalliimpiakin harrastuksia lienee monella.
4. Köyhä laulaja18.1.2025 klo 18:15
Harmillista tosiaan, jos lukijoiden tahtoon tuo. Minua kiinnostaisi, mitä perusteita etanapostin kannattajilla on kannalleen. Avainsanat ovat siis kuitenkin aiemmin olleet käytössä PuPessa? Mikä sai palaamaan kirjevastauksiin?
Jos joku haluaa välttämättä etanapostittaa vastaukset, minusta se voitaisi hänelle suoda, mutta mahdollisuus digivastaamiseen olisi nykyaikaa. En tiedä muista, mutta ainakin minulta jää PuPe ostamatta, kun tiedän hinnan, joka siitä kaikkineen koituu.
5. Ylläpito18.1.2025 klo 18:24
Avainsanat ovat aina olleet vain lisäkisa. Suomen parhaassa ja ehkä kauttaaltaan visaisimmassa lehdessä ratkojat haluavat palkintojen jakautuvan täysin oikein ratkoneiden kesken.Sähköpostitse voi vastata skannaamalla tai kopioimalla vastaukset.
6. Poikkeuslaki18.1.2025 klo 19:01
Suomen parhaassa lehdessä. Vanhuskerhon oman mielikuvituksen horinaa, joskus on vain oikea aika astua sivuun. Aivoverenkiertohäiriö on sairaus, josta ei parane vaikka kiipeäisi puun latvaan, uisi keskelle järveä tai nielisi tulta.
7. pelaaja18.1.2025 klo 19:36
Eihän ratkottuja ristikoita kukaan velvoita palauttamaan mihinkään millään tavalla! 6 kertaa palauttamatta jätetty Pupe antaa siis vuodessa 36 euron säästön. Mutta jos kuitenkin haluaa arvontoihin osallistua, niin kyllä kai kokonaan oikein ratkottu ristikko on parempi opinnäyte kuin ristikon muutama kirjain.
8. outsider18.1.2025 klo 20:01
Jos Köyhä laulaja haluaa osallistua vain avainsanojen arvontaan, hän lukekoon PuPen takasivulta erittäin selkeät ohjeet niiden palauttamiseen, myös sähköpostitse.
9. Köyhä laulaja18.1.2025 klo 20:06
Jos sähköpostivastaaminen on mahdollista,mikä on skannattujen kuvien maksimikoko? Mietin, mahtunevatko kaikki samaan viestiin, jos niitä on parikymmentä.
pelaaja: Mielestäni PuPen ratkominen lähettämättä vastauksia on vähän sama kuin jos ostaisi ässäarvan ja jättäisi sen raaputtamatta. Avainsanasta voisi tarvittaessa tehdä vaikka 25-kirjaimisen. Eikö se olisi riittävä näyttö siitä, että ristikko on ratkottu?
10. isoäiti18.1.2025 klo 20:23
Lainaus: 6. Poikkeuslaki 18.1.2025 klo 19:01Suomen parhaassa lehdessä. Vanhuskerhon oman mielikuvituksen horinaa, joskus on vain oikea aika astua sivuun. Aivoverenkiertohäiriö on sairaus, josta ei parane vaikka kiipeäisi puun latvaan, uisi keskelle järveä tai nielisi tulta.
Olisiko mitenkään mahdollista, että saisimme edelleen ratkoa näitä vanhuskerhon mielikuvituksen tuotteita? Ja nauttia niiden ratkomisesta? Kyllä me astumme aikanaan kaikki sivuun, laatijat, ratkojat ja poikkeuslaitkin - viimeistään sitten kun kuonon päällä on metrin verran multaa (vai paljonko sitä uurnan päälle laitetaan).
11. Jiikoo18.1.2025 klo 20:41
Lainaus: 9. Köyhä laulaja 18.1.2025 klo 20:06”Mietin, mahtunevatko kaikki samaan viestiin, jos niitä on parikymmentä.”
Skannasin kokeeksi A4-skannerillani 200 dpi:n resoluutiolla yhden mielivaltaisen PuPe-sivun JPG-tiedostoksi. Tiedoston kooksi muodostui sekä väri- että harmaasävyasetuksilla noin 800 kilotavua,
Gmail-sähköpostia käytettäessä on lähetettävän tiedoston maksimikoko 20 megatavua. Sen mukaan parinkymmenen sivun skannaustulosten pitäisi mahtua yhteen sp-viestiin. Muissa sähköpostiohjelmissa lienee osapuilleen samansuuruisia kokorajoituksia.
Jos skannausresoluutioksi valitsee vaikka 100 dpi, putoaa tiedostokoko murto-osaan ja jälki on yhä täysin luettavaa.
Asiantuntevammat saavat mielihyvin korjata/täydentää.
Eläkeläiskukkaroni suorituskyky ei ole kummoinen, mutta olen laiskana postittanut ratkomani lehdet kokonaisina tarkastettaviksi enkä ole kokenut taloudellista taakkaa ylivoimaiseksi. Hesarin ristikot olen lähettänyt skannattuina sähköpostitse siitä lähtien kun tämä tuli mahdolliseksi. Saamieni voittojen lukumäärällä en pääse kehumaan, mutta on niitä jokunen tullut tälläkin menetelmällä osallistuen.
12. Köyhä laulaja19.1.2025 klo 16:02
Jiikoo, kiitos kun selvensit asiaa :) Kuulostaa hyvältä, jos tiedostot mahtuisivat samaan viestiin. Tietää paljon ähräämistä skannerin ääressä (ainakin minulle, jolla on peukalo keskellä kämmentä), mutta pitää kokeilla miten pelittää. En tiedä, onko tietoa tiedostokoosta / resoluutiosta PuPe:ssa painettuna niille, jotka vastaavat sähköisesti - jos ei, toivottavasti lisäätte vastausohjeisiin :)
13. Ylläpito19.1.2025 klo 16:04
Lainaus: 12. Köyhä laulaja 19.1.2025 klo 16:02Jiikoo, kiitos kun selvensit asiaa :) Kuulostaa hyvältä, jos tiedostot mahtuisivat samaan viestiin. Tietää paljon ähräämistä skannerin ääressä (ainakin minulle, jolla on peukalo keskellä kämmentä), mutta pitää kokeilla miten pelittää.
En tiedä, onko tietoa tiedostokoosta / resoluutiosta PuPe:ssa painettuna niille, jotka vastaavat sähköisesti - jos ei, toivottavasti lisäätte vastausohjeisiin :)
Ei siinä varsinaista rajaa ole, pääasia että saa selvän ratkaisuista ja ratkojan tiedoista.
14. Köyhä laulaja19.1.2025 klo 19:04
Ok. Sillä vain mietin ohjeiden laittamista lehteen, jos asia ei ole kaikille lukijoille selvä tai eivät esim. ole lukeneet tätä ketjua :)
15. Ylläpito19.1.2025 klo 19:17
Hyvä idea, lehtihän on kohta työn alla.
16. happonen20.1.2025 klo 10:45
En ole vuosikausiin osallistunut sellaisiin ristikkojen palkintokisoihin, joissa pitää postittaa vastauksia tai koko lehti. Minun mielestäni moinen touhu on lähinnä kivikautista ja aikanaan luovuin siitä siksi, että postikulut ainakin minun tuurillani maksoivat pitkällä aikavälillä enemmän kuin mitä arvonnoista tuli rahaa. Sähköiset avainsana-arvonnat ovat oikein hyvä malli ja kun palkinnot ovat luokka pari kymmentä euroa, niin minun mielestäni on aivan sama, onko joka ikinen ruutu ratkottu vai ei. Toki arvontaan vaadittavien kirjainten lukumäärää voisi kasvattaa kuten tässä ketjussa on jo ehdotettukin.
Eikä minua juurikaan haittaisi, jos pienistä rahapalkinnoista luovuttaisiin kokonaan. Ratkon vain ja ainostaan ristikoiden tuottamien elämysten vuoksi - voisi olla jopa parempi että jos rahapalkintoja ei olisi, niin voisi ehkä jopa avoimemmin keskustella vihjeistä verkossa. Tai jos laittaisi yhden lehden palkintorahat "yhteen koriin" niin että suurin osa ristikoista ilman palkintoja ja jossakin tietyssä (vaikeammassa) vähän isompi potti tarjolla?
17. iso S21.1.2025 klo 13:06
Tuosta tuli mieleen että luonnonvalinta ei taida ristikoiden suhteen toimia.Minä teen kuten happonen, en postittele vastauksia. Aikoinaan Hesarissa ilmoitettiin palautusten määrä ja laskin, että palkintojen metsästäminen on tappiollista, vaikka arvioisi että kohtalainen osa lähetetyistä on virheellisiä.
Jos kaikki toimisivat näin (ja palautusten määrä julkaistaisiin) niin lähettäjien määrä vähenisi sille tasolle että lähettäminen ei olisi pitkällä aikavälillä tappiollista. Näin ei kuitenkaan tapahdu, koska joillekin suurin palkinto ei ole raha, vaan se että nimi julkaistaan lehdessä.
Miksi kukaan lehdenkustantaja ei keksi hyödyntää tätä? Rahapalkinnot voisi poistaa. Sen sijaan aettä arvotaan kymmenen 20 euron palkintoa, julkaistaisiin 20 oikein ratkaisseen nimeä. Tyytyväisten määrä tuplaantuisi, 100 euroa voisi tallettaa toimituksen virkistysrahastoon ja 100 euroa omaan taskuun.
18. Jiikoo21.1.2025 klo 13:46
Lainaus: 17. iso S 21.1.2025 klo 13:06”Miksi kukaan lehdenkustantaja ei keksi hyödyntää tätä? Rahapalkinnot voisi poistaa. Sen sijaan aettä arvotaan kymmenen 20 euron palkintoa, julkaistaisiin 20 oikein ratkaisseen nimeä. Tyytyväisten määrä tuplaantuisi, 100 euroa voisi tallettaa toimituksen virkistysrahastoon ja 100 euroa omaan taskuun.”
Varmaan siksi, että enemmistölle nuo vaatimattomatkin rahapalkinnot luullakseni merkitsevät jotain. Harrastus, joka saattaa maksaa edes jotain siihen uhratusta rahasta takaisinkin! Kahdellakympillä saa jo pullon käypäistä viiniäkin toiseen harrastukseen...
Olen harrastanut ristikoiden ja piilosanojen ratkontaa määrätietoisemmin ehkä 7–8 vuoden ajan, sitä aikaisemmin en muista lähetelleeni vastauksia juuri koskaan. Saamiani palkintoja en ole merkinnyt muistiin, mutta ei niistä montakaan saturaista kerry vaikka miten laskisi. Touhuun tilaus- ja irtonumeromaksuina, postitus- ja tekstiviestikuluina jne. uhraamani rahamäärä on moninkertainen.
Voihan tätä verrata vaikka lottoon ja veikkaukseenkin. Niihin käytetystä rahasta palautuu pelaajakunnalle voittoina hävettävän pieni osa. Lohtuna ehkä se, että jonkinmoinen osuus rahapotista käytetään yleishyödyllisiin tarkoituksiin (sikäli kuin meille on kerrottu tai olen ollut ymmärtävinäni).
”Kannattavampaa” saattaisi olla uhkapeli perinteisillä kv. pelikasinoilla. Muistelen joskus kuulleeni tai lukeneeni, että ne elävät 1/36-siivulla eli pitkässä juoksussa jokaista pelattua 36:tta rahaa kohden maksetaan 35 rahaa voittoina pelaajille. Kotimaisilla laillistetuilla, poliittisesti johdetuilla versioilla suhde lienee jotain vallan muuta.
Mutta halpaahan tämä ristikkoharrastus ajanvietearvoonsa nähden on! Ja jotkut sanovat sen jopa aivotoimintaa aktivoimalla hidastavan henkistä rappeutumista. Menepä ja tiedäpä häntä.
19. Funny21.1.2025 klo 14:59
Juu, Veikkauksen herroillehan meillä rahapelien tuotot menevät, selvä se. Kannattaa ennemmin syytää rahansa ulkomaisille peliyhtiöille.Tai sitten voi ottaa selvää, minne tuotot oikeasti menevät!
20. Aleksanteri21.1.2025 klo 16:04
Nykyinen systeemi,jossa lähetetään koko lehti on minulle paras. Omistan vain vanhan "läppärin",enkä ymmärrä skannauksesta tai muista hienouksista yhtään mitään...
21. iso S22.1.2025 klo 11:53
"Voihan tätä verrata vaikka lottoon ja veikkaukseenkin."Voi voi, niin voikin. Voihan myös rahan polttamista verrata rahan säästämiseen. Polttaminen voi olla sykähdyttävämpi kokemus, mutta tuskin kannattavampi.
Ristikkovoitoilla ja lottovoitoilla on olennainen ero, ja lottovoitolla en tarkoita sellaista 2-20 euron "voittoa" vaan miljoonapottia. Lotossa myydään unelmia, joiden toteutuminen tosin on epätodennäköistä. Tietenkin joku ilahtuu voittaessaan 2 euroa kympin panoksella, mutta viikkovaihto pompsahtaa aina kun on jättipoitti tarjolla, vaikka se ei noiden pikkuvoittojen todennäköisyyttä paranna millään tavalla. Siis monet tavoittelevat sitä isoa kalaa, vaikka todennäköiysyys sen saamiseen on hyvin pieni. Ristikkovoitto tuottaa pientä piristystä, miljoonavoitto merkitsee taloustilanteen oleellista parantumista lähes jokaisen sellaisen saavan kohdalla. Lotosta sen voi saada ensimmäisellä yrityksellä yhdellä rivillä. Tuskin elinaikanaan voittaa, mutta voisi voittaa. Hesarin kaksikymppisillä pitäisi voittaa miljoonan kasaamiseksi joka viikko 962 vuoden ajan. Tuskin edes Hannu Hanhella olisi noin hyvä tuuri, vaikka eläisikin Metusalemin (käyttää nykyisin nimeä Metusalah) ikään (969 vuotta) ja aloittaisi hyvin nuorena (lieneekö laillistakaan alle 8-vuotiaalle).
George Soros on kuuluisa suursijoittaja. Häneltä kysyttiin aikoinaan jossakin haastattelussa, miten hän voi olla niin viisas että kaikki mihin hän koskee muuttuu kullaksi. Hän sanoi, että asia on päinvastoin, hän ei suinkaan ole erehtymätön. 51 prosenttia hänen päätöksistään osoittautuu hyviksi, 49 prosenttia huonoiksi. Hän tekee paljon päätöksiä ja siksi hän pärjää sillä 2 prosentin marginaalilla. Veikkaan että hän ei sijoita ristikoihin eikä lottoon, tai ei ainakaan pidä niitä sijoituksina.
Jokainen on oman onnensa seppä. Jos ilahtuu tappiolla saavutetusta "voitosta" niin mikäpä siinä. Monesta ilosta ja nautinnosta joutuu muutenkin maksamaan, miksipä ei siis ristikkovoitoistakin. Pääasia että se ilo on aitoa!
KOMMENTOI