KESKUSTELUT > RISTIKOT > HAUSSA HAASTAVAMPIA RISTIKOITA

11283. Haussa haastavampia ristikoita

Ulpu1.7.2023 klo 11:51
Etsinnässä on ollut jo kauan Iisakin Ristikoiden ja Punaisen Pelikaanin kaltaisia (tai niiden välille sijoittuvia) haastavampia ristikkolehtiä. Mahtaako sellaisia löytyä? Vinkkejä otan mielelläni vastaan. Helpot eivät anna tarpeeksi työtä aivoille. Ovat lähinnä pelkkää ajankulua.
2. Eki1.7.2023 klo 16:32
IS-ristikoiden useissa lehdissä on joitakin Juha Leinosen visaisia ja visaisehkoja ristikoita.
3. iso S2.7.2023 klo 11:28
Enemmistö ristikkolehtien ostajista suosii helppoja ristikoita, joten "yllättäen" enemmistö ristikkolehdistä sisältää helppoja ristikoita. Visaisia lehtiä on vaikea saada kannattaviksi ja ennestään tunnettujen rinnalle on vaikea lanseerata uusia.

Ekin vastaukseen täydennyksenä: IS-ristikoidenkin valikoima on supistunut takavuosiin verrattuna ja tottumattoman voi olla vaikea tunnistaa niitä nykyisiä lehtihyllystä. Otsikon mukaiseen tarkoitukseen varmin valinta on Suuri Ristikko, kakkosena Mantan Mainiot ja kenties nippanappa mix-koosteet (kesämix, lomamix,...) jotka kuitenkin ovat pääosin ns. kevyttä kauraa. Yhteisenä tunnisteena kannessa on vaatimaton noin 2 x 0,5 sentin kokoinen musta suorakaide jossa on valkoisella teksti sanoma. Ostopäätös on helppo tehdä niin, että selaa lopusta alkaen ensimmäisen vastaan tulevan kuvaristikon. Jos laatija on Juha Leinonen niin riski on ottamisen arvoinen. Kertakokeilu ei paljon maksa ja liian helpot voi jättää ratkomatta. Jos ei miellytä niin ei irtonumeron ostaminen ole mikään kestotilaus!

Iltiksen itsensä tarjonta lienee tiedossa. Haastavimpana viikonvaihteen kovis, peesaajana maanantain keskis. Jotenkin minulle on syntynyt sellainen käsitys että monet kovisten ystävät harrastavat liikuntaa hyppäämällä yli viikonlopun Mantan valinnan. Ei kannattaisi, ainakaan silloin kun laatijana on Leinonen. Muut eivät lyö yhtä raskaalla lekalla, mutta lievää haastetta tulee jo siitä, että ennestään tuntemattoman laatijan tyyli saattaa vaatia pientä säätöä ajatteluun.

Ajoittain näiden 20 vuoden aikana on valiteltu samaa ongelmaa. Ratkaisuksi on tarjottu sitä, että visaisten ystävät perustaisivat yhdistyksen, joka tilaisi sopivalta taholta, esimerkiksi Sanaris, sopivaksi katsomansa määrän haluamansa tasoisia ristikoita. Hinta per ristikko olisi luultavasti hieman korkeampi kuin kuin nykyisissä ristikkolehdissä, mutta erikoisherkusta voi olettaa joutuvansa maksamaan enemmän kuin perusmätöstä. Ilmeisesti niitä visaisia ei kuitenkaan haluta riittävän kovasti, kun ei ole löytynyt tulisieluista hankkeen vetäjää eikä intomielistä kannattajajoukkoa.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *