KESKUSTELUT > RISTIKOT > SK 11/2023

11185. SK 11/2023

Jiikoo16.3.2023 klo 16:32
SK kotiin jo torstaina, hienoa! Toni Pitkälällä tuntuu kaksi- ja kolmitähtisten välinen kynnys olevan selkeä: hänen kolmosiinsa ei minun kynäni pysty, mutta tämänkertainen kakkonen (minulle vasta toinen häneltä) ratkesi luonnikkaasti ja hyvinkin kohtuuajassa. Ihan nautinnollinen juttu!

Parkkisen piiliksen luulin ratkoneeni kokonaan jo ennen ristikkoa, mutta nyt kommentoimaan ryhtyessäni huomasin V18:n olevan yhä vailla piilokirjaimiaan. Onneksi niitä ei tarvinnut miettiä kauankaan. Laatupiilis tämäkin, mitäpä muuta olisi osannut odottaakaan.
2. PM19.3.2023 klo 17:48
SK on edelleen jakamatta tätä kirjoittaessani. Niinpä ratkoin verkossa molemmat tehtävät.

Verkossa ratkoessa vallitsee epätietoisuús laatijoiden henkilöllisyyksistä, minkä asian toivoisin siellä korjaantuvan. Kai se olisi lisättävissä SK:n sivuille. Ratkoessani en arvaillut laatijoita. Panin vain merkille, että molemmat tehtävät tarjosivat aivoille mukavan haasteellisia hetkiä.

Etenkin ristikon arvioin ratkoessani SK:n kaksitähtisiä haasteellisemmaksi. Laatimus sisälsi taidokkaita sanasommitelmia. Sellaiset ovatkin juuri tyypillisiä laatijalle, jonka edellä Jiikoo paljasti.
3. Hese20.3.2023 klo 10:37
Teboililla tuli käydyksi vanhan nimen aikaan pikkupoikana, ristikon laatija ei liene käynyt.
4. Eikka22.3.2023 klo 14:52
Mukavan selkeä oli tämä. Jostain syystä SK:n ristikoille on usein ominaista, että niitä ei välttämättä kannata yrittääkään ratkoa yhdellä istunnolla. Usein käy nimittäin niin, että pienen tauon jälkeen ratkominen sujuu paremmin.

Laskeskelin korjanneeni parikymmentä ruutua, liekö harhaanjohdettuna?

Piiliskin lähti käyntiin hitaanpuoleisesti, suurimpina säätöinä laitojen ps:t, joista oikeanpuoleinen oli melko kimurantti. Paras oli kuitenkin ps. 5.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *