KESKUSTELUT > RISTIKOT > MIELIPITEITÄ KAIVATAAN!

1. Mielipiteitä kaivataan!

Eki4.3.2003 klo 13:40
Uusi aikakausi ristikoiden alalla alkaa. Otamme kovin mielellämme vastaan kaikkea mahdollista, esimerkiksi risuja, ruusuja ja toiveita palvelun kehittämiseksi joko tällä palstalla keskusteltavaksi tai suoraan toimitukseen.
2. Antti Kanerva8.3.2003 klo 13:45
Minusta Ilta-Sanomissa on menty hakoteille siirryttäessä sellaiseen ratkaisumalliin, että vain 9 kirjainta pitää tietää.
Montakymmentä vuotta säännöllisesti ristikoita ratkoneena olen pitänyt aina ristikon ratkonnassa sitä hetkeä (aloituksen lisäksi), kun saan koko ristikon valmiiksi, kaikkein parhaana. Onnistumisen tunne ja se, että sain aikaiseksi koko ristikon täyttämisen, on sanoin kuvaamaton. Ainakin silloin, kun on saanut "tapella" sen valmiiksi.
Ymmärrän, miksi kyseinen lehti on mennyt tuolle linjalle, kyse on ilmeisesti rahasta, sillä tekstiviestiratkaisuilla lehti "hankkii" jonkun verran.
Silti olen sitä mieltä, että 9-kirjaimiset ristikot ovat ihan eri laji, kuin kaikkia kirjaimia vativat.
Epäilen, että jopa ristikoiden laatijatkin ovat hämillään tällaisesta. Meneehän näin hukkaan myös osa heidän työstään, vaikeiden kohtien laatimisessa muun muassa.
Mitä mieltä laatijat, mitä mieltä säännölliset ratkojat?
3. Teemu Pallonen8.3.2003 klo 23:00
Vaikka Ilta-Sanomissa käytetäänkin tätä yhdeksän kirjaimen systeemiä, laatijana uskon yhä, että suurin osa ratkojista kuitenkin täyttää koko tehtävän loppuun asti. Tokihan tämä malli jättää mahdollisuuden sille, että arvontaan pääsee mukaan vajaalla ratkaisulla.

Kuinka moni sanaristikoiden ratkoja jättää täyttämättä tehtävän loppuun, vaikka saisi jo kasaan vaadittavat yhdeksän kirjainta? Eikö silloin osa ratkomisnautinnosta jää kokematta? Harva ratkoja varmaan metsästää ainoastaan palkintoja ja ajattelee säästävänsä aikaa jättämällä tehtävän kesken. Minä en siis koe, että osa laadintatyöstäni menisi hukkaan tämän systeemin myötä.
4. Markku Mäkelä9.3.2003 klo 18:54
Muutamissa lehdissä on pitkään ollut teksti "Vastanneiden kesken arvot..."
Ei mainintaa että "OIKEIN vastann..."
Tuskinpa tuo silti on vastailuintoa laimentanut.
5. Eki9.3.2003 klo 19:10
Veikkaisin, että useimmat lehdet silti arpovat oikein ratkoneiden kesken. Lehdelle kannattaa huomauttaa ja/tai kysyä toimittajalta, jos teksteissä on tulkinnan varaa. On toki kilpailuja, joissa vastaus ei paina mitään, haluavat vain paljon postia.
6. Pirkko10.3.2003 klo 16:47
Ei ole paljon tullut keskusteluja sanaristikko harrastajilta.Ehkä olisi ollut paikallaan järjestää joku pienimuotoinen kilpailu näin alkajaisiksi.Esimerkiksi Vuokilan Ristisanakirja palkintona. Palkintokilpailuhan yleensä innostaa ihmisiä.
7. MInna10.3.2003 klo 22:32
Minkätakia kilpailuun vastanneen nimi ja osoitetiedot tulevat sivulle. Onko kenties vastattu vika palstalle.
Entä vastaus ,onko tarkoitus olla näkyvissä,ei varmaankaan.
8. Eki10.3.2003 klo 23:14
Kyllä ajatus näin lyhyessä kisassa oli, että vastaukset voivat näkyä, mutta nimi- ja osoitetietoja ei tarvitse laittaa, kun voittaja julkistetaan huomenna, eiköhän häneen tätä kautta saada yhteys. Tarkkoja vastauksia ei anneta, pitäähän ristikossa salaisuus säilyä.
9. kahviporukka11.3.2003 klo 08:09
Jos nimi ja osoitetietoja ei tarvitse laittaa kilpailuun, niin ei liene vaikea poistaa niitä siellä toimituksessa tekstistä.
10. Eki11.3.2003 klo 10:00
Voimme sensuroida koko viestin tarvittaessa mutta emme editoida tekstiä.
11. kysyjä11.3.2003 klo 10:33
Mistä löytyy muut kilpailuun osallistuneet.Vai tuliko kilpailuun yksi ainut vastaus.
12. Eki11.3.2003 klo 10:41
Lupa oli myös lähettää vastaus sähköpostilla toimitukseen, mutta sellaisia ei tullut. Jos joku sellainen olisi voittanut, olisi nimi tai nimikirjaimet toki kerrottu.
Tällä sivulla on jo paljon kävijöitä, mutta keskustelun aloitusta tunnutaan arkailevan. Tiedän, että täällä vierailee paljon laatijoita ja piirtäjiä, jotka ovat valmiina vastailemaan, ja onhan Reima Mäkinen jo alustanut omankin aiheen.
Uskallusta nostaa kissa pöydälle!
13. Jyrki Takala11.3.2003 klo 20:20
Hyvältä vaikuttaa, mutta ehdottaisin seuraavanlaista lisäystä tähän keskusteluosioon:

Kun kommentoi viestiä, niin aiemmat viestit voisivat näkyä silloin samassa ikkunassa. Voisi siis samaan aikaan lukea ketjun viestejä, kun niitä kommentoi. Tietenkin tämän voi tehdä sitenkin, että avaa kommenttilomakkeen uuteen ikkunaan.
14. Patrik Mattsson12.3.2003 klo 13:26
Olisko sellaisessa muutoksessa ideaa, että voisi vastata suoraan kenelle tahansa postauslistassa olevalle ja kommentin alussa lukisi sitten kenen viestiä oli kommentoinut? Nythän tuo toimii siten, että oma kommentti menee automaattisesti listan loppuun ja näin ollen ei suoraan tiedä kenelle kommentin oli osoittanut, jos ei erikseen ole viestiin kohdetta
maininnut.
15. Eki12.3.2003 klo 23:35
Tätä(kin) asiaa pohdittiin aloittaessa, mutta siitä tulee helposti liian polveileva systeemi. Aloitetaan mieluummin uusi aihe kuin jatketaan näin pitkään yhtä.
Teemme mahdollisia muutoksia keskustelut-palstaan joskus myöhemmin, nyt on ristikkoarkiston viimeistely menossa.
16. Jani Enilä13.3.2003 klo 20:21
Hei kaikille!

Minä(kin) olen aika uusi laatija ristikkopiireissä ja olisi kiva tietää, mitä ratkojat yleensä ottaen ajattelevat ristikoistani, joita on julkaistu Paksussa ja Punaisessa Pelikaanissa sekä jokunen SanaSepossa? Kaikenlainen palaute on erittäin tervetullutta.
17. Antti Kanerva28.3.2003 klo 18:58
Palloselle tuosta yhdeksän kirjaimen ristikoista.

En yhtään epäile sitä, että useimmat kyllä ratkovat koko ristikon, eikä vain niitä yhdeksää kirjainta.

Olen kuitenkin huomannut, että jos en tehtävää ratkoessani saa kaikkea valmiiksi, esimerkiksi tehtävässä olevan vaikeaan kohtaan jumiutumisen vuoksi, niin suuri kiusaus kyllä tulee lähettää arvontaan vain ne yhdeksän kirjainta, eikä koko ristikkoa.

Miten muuten voittajat poimitaan oikein ratkaisseiden seasta? Nythän niitä tulee kolmella eri tavalla. On postikortteja, joissa on yhdeksän kirjainta, sitten on koko ristikon kirjeitse lähettäneitä ja vielä ne ratkaisut, jotka on lähetetty tekstiviestillä.

Jos voittajan nimen yhteydessä olisi maininta siitä, millä tavalla ratkaisu on lähetetty, niin voisi tällainen "maallikkokin" ruveta pitämään tilastoa siitä,voiko jollain edellä mainituista tavoista vastauksen lähettäessään uskoa siihen, että jokin noista kolmesta vaihtoehdoista tosiaan osallistuu arvontaan. Nyt hieman "haiskahtaa" siltä, että tekstiviestin lähettäneet ovat "etulyöntiasemassa," koska siitä "pinosta" on helpointa ottaa voittaja, vai olenko hieman "vainoharhainen" tässä kohtaa?

Olen käyttänyt vaihtelevasti, "menestymättömyydellä", kaikkea kolmea tapaa. Joskus rupeaa vain tuntumaan siltä, että joku noista kolmesta ratkaisutavasta on ehkä arvonnassa suositumpi, kuin muut.

Olisi kiva saada tietää myös Iltiksen arpojien kannanotto tähän. Ketä suositaan ja kenellä ei ole mahdollisuutta lainkaan.
18. Jouni1.4.2003 klo 20:44
Jani Enilälle
Ihan hyviä ristikoita teet. Reunat ovat vähän repaleiset ja eräät sanat eriskummallisia.
Persoonallisuus on kuitenkin tärkeää ja sitä sinulla on.
19. Jani Enilä2.4.2003 klo 18:28
Kiitokset Jouni palautteesta! Hmm... eihän ollut
aprillipila, kun oli positiivista? :)

Ristikon repaleisuudet ja välillä eriskummalliset sanat johtuvat täysin laatijan kokemattomuudesta. Vajaa 6 vuotta vasta takana ja niistäkin osa vielä aika satunnaista laadintaa.

Mutta, eiköhän noista ajan mittaan vielä eroon päästä. Yrittäkää kestää.

terv. Jani
20. ratko-ja3.4.2003 klo 21:52
Kappas vain!! Täällähän on sanasepot uusiintuneet kertaheitolla. Keskustelupalstat ja kaikkea muutakin. Hienoa - kerrankin oikeat henkilöt oikeassa paikassa. Asiaankin palaan - nyt vain kiittelen sivujen avaajia ja niihin osallistujia ja samalla kokeilen miten nämä sivut pelaavat.
21. asko-a24.6.2003 klo 22:03
Siluettiristikot vaikuttavat mielenkiintoisilta! Milloin näemme niitä?
22. OSui24.6.2003 klo 22:42
Varo, varo! Erään kyseisiä ristikoita toimittavan tahon nettisivulla väitetään, että tutkimusten mukaan kyseiset tehtävät kutittavat aivoissa sellaista kohtaa, mihin mikään muu tehtävätyyppi ei ulotu. Joidenkin mielestä tämä on vastustamattoman mukavaa. Niihin voi jäädä koukkuun todella pahasti!

Itse olen uskaltautunut kokeilemaan turvallisin mielin. Suvussa on todistettavasti aivoja, koska isäni ja kolme veljeni ovat kaikki kokeneet aivotärähdyksen. Minä en, vaikka päätä on kyllä kolhittu. Eiköhän tämä jo kerro, ettei ole mitään kutitettavaa...

Lähipiirissä tehtyjen havaintojen mukaan hurahtaminen iskee helpommin naisiin, mutta miehetkään eivät ole turvassa. Hui kauheeta!
23. Eki24.6.2003 klo 23:05
Tarkoitatko, asko-a, että haluaisit nähdä siluettiristikoita näillä sivuilla? Niitähän saa kahden kustantajan lehdissä ja katsoisin velvollisuuden niiden siirtämisestä nettiin kuuluvan jommalle kummalle heistä, me pitäydymme ristikoissa!
24. ile24.6.2003 klo 23:10
Parikin henkilöä, jotka ovat näitä siluettiristikkolehtiä ratkoneet, on harmitellut sitä tosiasiaa, että kun on ratkaissut yhden tehtävän, niin samalla kun tarkistaa lehden lopusta onko tullut ratkottua oikein ei voi välttyä näkemästä seuraavan tehtävän ratkaisua. Ja sitä seuraavan, ja sitä...

Olenkin ehdottanut, että ratkovat ensin kaikki tehtävät ja vasta sitten suorittavat tarkistuksen, mutta se ei kuulemma luonnistu kovinkaan helposti. Kun kuva on valmis se on tarkistettava heti!

Yksi ratkaisu olisi sijoittaa jokainen vastauskuva omalle sivulleen, mutta tämä on kuolleena syntynyt ajatus. Vaihtoehto turvottaisi lehteä liikaa.

Tässäpä meille taas yksi pulma lisää ratkottavaksi.

Löytyykö siluettiristikoiden ystävien elämää helpottavia ehdotuksia?
25. OSui25.6.2003 klo 08:54
Niille onnellisille, joilla on kiinteähintainen laajakaista käytössään, löytyy netistä lukuisia siluettiristikoita julkaisevia sivuja. Esimerkiksi
http://www105.sakura.ne.jp/~pp/
julkaisee muutaman ristikon (koko 10*10 - 30*30 ruutua) päivässä ja on paras, mikä on minun silmiini osunut. Jos joku tietää paremman, niin pistäkää vinkki.

Ristikot voi printata (voi vaatia pientä temppuilua vaikka kuvankaappauksen ja Paintin avulla) tai ratkoa verkossa. "mustat" ruudut täyttyvät tummanharmailla ja rävähtävät mustiksi, jos ristikko tulee oikein ratkaistuksi. Aiheet voivat olla abstrakteja, jolloin ratkaiseminen saadaan mielenkiintoisemmaksi. Parhaat on merkattu kommentilla "nice" (en tiedä, kenen mielestä ja millä perusteella).

Ristikoiden nimet ovat japaniksi, mutta väliäkös hällä, kun numerot ovat suomeksi! Se onkin tämän tyypin lyömätön etu: matkoillakin voi ostaa lehtiä ja ratkoa yhtä sujuvasti millä kielellä tahansa.

Toinen mainitsemisen arvoinen osoite on www.conceptistech.com
Siellä on tietoa mm. tästä tehtävätyypistä ja jonkin verran esimerkkitehtäviä; pieniä ja isoja, mustavalkoisia ja monivärisiä. Matkailijoille löytyy myös tietoa, mitkä lehdet julkaisevat eri maissa Conceptis-tehtäviä. Esimerkiksi Pariisin ja Frankfurtin kentältä vaimo sai matkaevästä.

Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Tietoa voi hakea ainakin hakusanoilla Japanese puzzle, nonogram, paint by number, tsunami ja pic-a-pix.
26. J Takala25.6.2003 klo 17:46
Sanaristikoiden kannalta on katastrofaalisen suuri häpeä, että noitakin tehtäviä kutsutaan siluettiristikoiksi tai japanilaisiksi ristikoiksi. Yhteistä on ruudukko, muttei muuta.

Muutama vuosi sitten, kun nuo olivat vielä uusi juttu, niin tuli ratkottua noitä japanilaisia ristikoitakin. Parin kerran jälkeen alkoi maistua puulta. Tehtävissä ei ollut enää mitään uutta. Sanaristikoissa sentään vihjeet vaihtelevat.

Ehkäpä japanilaistenkin ristikoiden ystäviä Suomesta on kuitenkin löytynyt sen verran paljon, että peräti kaksi lehteä on pelkästään niitä varten omistettu. Lisäksi tehtäviä vilahtelee ristikonratkojien kiusaksi muutamissa ristikkolehdissäkin.

Jos puzzle-tyyppisiä tehtäviä on pakko ristikkolehtiin tunkea, niin sitten enemmän sanaristikkoa muistuttavia tehtäviä. Hyvänä esimerkkinä uusimmassa Sanasepossa Juha Hyvösen laatima tehtävä.

Lisää puzzle-tehtävistä kiinnostuneille Suomen puzzle-harrastajat Ahaa! :n kotisivulla http://members.surfeu.fi/ahaapuzzle/
27. J Takala25.6.2003 klo 17:50
ile: Ehdottaisin ratkaisuksi sellaista, että kuvat sekoitetaan ratkaisuosiossa mielivaltaiseen järjestykseen ja numeroidaan. Sitten tehtäväosiossa jokaisen tehtävän kohdalla on sen ratkaisun numero. Näin peräkkäiset tehtävät eivät ole ratkaisuosiossa peräkkäin, eikä sattumalta voi nähdä seuraavan tehtävän ratkaisua. Seuraavana olevan ratkaisun voi nähdä, mutta jos ratkoo tehtäviä järjestyksessä, niin se ratkaisu ei olisi seuraavan tehtävän ratkaisu. Siinä vaiheessa, kun tulee vastaan se tehtävä, jonka ratkaisun on jo vahingossa nähnyt, niin sitä ei enää muista.
28. ile25.6.2003 klo 22:24
J Takala, ehdotuksesi saattaisi toimia. Silti kannattaisi ehkä laittaa ratkaisut vasta seuraavan lehden sivuille. Tällä tavalla saattaisi tulevakin numero käydä kaupaksi.

Muuten näistä japanilaisista siluettipiirustelutehtävistä olen samaa mieltä kanssasi. En ole tuhlannut toviakaan niiden parissa, enkä ymmärrä millään niiden suosiota. Se, että niitä buukataan yleisölle ristikkolehtien sivuilla, ei ole mielestäni kovin järkevää. Oletan, että moni ratkoja jättää tällaisen siluettitehtävillä varustetun lehden tai albumin marketin hyllyyn ja valitsee viereltä toisen, jonka sivuilta hän ei selatessaan niitä löydä.

Siluettitehtävät ovat omassa sarjassaan, mutta löytyy niitä muitakin vältettäviä erikoisuuksia.

Kryptot eivät ole koskaan kuuluneet suosikkeihini. Kun vihjekuvan älyämisen myötä ensimmäinen sana aukeaa on loppu usein pelkkää kirjainten latomista.

Hohhoijaa!

Sokkokrypto jaksaa joskus herättää ratkontakärpäsen meikäläisessä, mutta into hiipuu yleensä siinä vaiheessa, kun huomaan ratkonnan lähteneen oikealle raiteelleen. Yllätyksiä tuskin on luvassa.

Jostain syystä en ole myöskään avo- ja tavuristikoista kauheasti kiinnostunut, ratkon niitä silti jonkin verran.

Sanakäärmeet ja kehäristikot puolestaan ovat mukavia tehtäviä. Vaikeita tulee joskus pähkäiltyä useita iltoja ilman pahanolontunnetta. Missä lienee niiden salaisuus? En tiedä.

Kuningas kuvaristikoita ratkon lähestulkoon päivittäin, yleensä yhden 'helpon' arkisin ennen nukkumaan menoa, pään vaivaa tuottavat ristikot keskitän viikonloppuihin.

Tähän taidankin lopettaa, huuhtoa purukaluston ja heittäytyä punkkaan pelikaanin seuraan.

Hyvää yötä!
29. Timppa25.6.2003 klo 22:38
Kovasti tuntuu mieltymykset olevan erilaisia. Itse mielelläni saatan tummennella siluettiristikonkin (?), mutta kryptot ja tavuristikot eivät ole mieleeni. Avoristikot taas menettelee, käärmeetkin nipinnapin. Perinteiset kuva(sana)ristikot irroittavat kuitenkin ne hurraa-huudot suustani, vaikka alkuvuoden vaikeín onkin pahasti kesken. Palautusaikakin alkaa uhkaavasti lähestyä, eikä ennen sitä ehdi saada koolle paikallista sanasepporyhmää, joten samantien odottelen joulunajan vuoden vaikeinta...
30. OSui26.6.2003 klo 08:51
Kuten olen lukenut, havainnut ja kertonut, siluetit kolahtavat kovaa tai ei sitten ollenkaan. Harmaa vyöhyke on äärimmäisen kapea. Minä olen siinä ein ja harmaan rajaviivalla. Olen ratkonut joitakin kokeeksi ja oppiakseni, mistä niissä on kysymys. Ei ole tullut himoa - kuten ei muihinkaan tehtävätyyppeihin kuin siihen ainoaan oikeaan, kuvaristikkoon.

Kuitenkin olen sitä mieltä, että siluetit ovat hyödyllisiä ja kehittäviä, jos niitä viitsii ratkoa. Verenpaineen lisäksi ne kehittävät kärsivällisyyttä ja huolellisuutta. On niin hirvittävän helppoa laskea yhdellä ruudulla pieleen tai tehdä tosiasioihin perustumaton päätelmä. Virhe paljastuu yleensä vasta usean kymmenen seuraavan päätelmän jälkeen, joista moni perustuu tuohon virheelliseen ratkaisuun. Tulee ristiriita: vaakanumerot näyttävät mustaa ja pystynumerot valkoista, tai päinvastoin. Usein on mahdotonta rajata varmasti virheetöntä aluetta, koska alkuperäistä virhettä ei pysty paikallistamaan. Koko roska on pyyhittävä ja pitää alkaa tyhjältä pöydältä. Väkisinkin siinä tarkkuus paranee!

Tämä on todettu ennenkin: meitä on moneen junaan. Kukin tykätköön mistä haluaa ja heille on hyvä olla tarjontaa, ettei tule traumoja. Ilekin menee punkkaan pelikaanin kanssa ja minä vaimon kanssa. Mitä siitä tulisi, jos vaihdettaisiin osia? Paha mieli, ainakin minulle.

Myynnin väheneminen yhden tai kahden harhaoppisen tehtävän takia on mahdollista. Joskus muinoin, kun vielä ostin ristikkolehtiä, en varmasti ostanut sellaista, missä on kryptoja. Kustantaja on kuitenkin näin hyväksi harkinnut. Puhdasoppiset menetetään, sekakäyttäjät ovat tyytyväisiä, ja uutta tehtävätyyppiä tehdään tunnetuksi, jolloin erikoislehdelle saadaan kysyntää. Voi olla, että siluetit katoavat ristikkolehdistä, kunhan erikoislehdet vakiintuvat tai kuolevat pois. Tai ainakin niitä julkaistaan harvemmissa lehdissä kuin nyt. Lienet huomannut, että nykyäänkään niitä ei ole kaikissa en-sano-minkä-kustantajan lehdissä, missä näitä nimitetään japanilaisiksi.
31. J Takala26.6.2003 klo 09:11
Minulla on sellainen käsitys, että suurin osa ratkojista on näitä niin sanottuja sekakäyttäjiä, joille kelpaavat kuvaristikoiden lisäksi tavu- ja avoristikot ja jopa kryptot.

Itsekin yleensä kokeilen ratkoa sokkokryptoja sellaisiin törmätessäni. Niitäkin näkyy lehdissä valitettavan vähän. Tavallisia kryptoja ratkon vain siinä mielessä, että katson millaista sanastoa muut laatijat niissä käyttävät. Itse kun noita sokkokryptoja silloin tällöin olen laatinut, niin tuntuu siltä, että todennäköisesti tämäkin idea on jo käytetty. Mutta sitähän ei voi tietää, ellei sitten ole ratkonut kaikkia kautta aikojen julkaistuja sokkokryptoja.

Pari viikkoa sitten sokkokryptoa laatiessani huomasin, että olin itse jo kertaalleen käyttänyt samaa ideaa pari vuotta aiemmin laatimassani sokkokryptossa. Onneksi oli vielä yksi nurkka laatimatta, kun tämän asian tajusin, ja ehdin vielä muuttaa sokkokrypton kryptoksi ilman suurempia korjailuja.

Alkuvuoden vaikein tyssäsi, kun olin päässyt suunnilleen puoleen väliin. Pitäisiköhän sitä vielä kerran kokeilla mietiskellä.
32. Hui_hai19.7.2005 klo 10:33
Palautetaan nyt vain mieleen millaisena tämä keskustelu alkoi täällä. Silloin kauan sitten. :)
33. Eki19.7.2005 klo 10:38
Kyllä tuo tuntuu kaukaiselta, vaikkei siitä ole kuin reilut kaksi vuotta!
34. KP19.7.2005 klo 12:28
Eki
Vihje ihan ilmaiseksi ja vapaasti ideoitavaksi.
Kun nyt 1.8.05. koko Suomi tulee digi-tv:n piiriin. Niin, että
kohta katsojat voivat suorassa lähetyksessä osallistua
ohjelman tekoon. Olen miettinyt, kun aikoinaan "tuhrattiin"
ristikontäyttäminen televisiossa. Niin se voisi nyt herättää
henkiin.
35. Eki19.7.2005 klo 12:54
Mitä tuhrattiin?
36. KP19.7.2005 klo 12:58
Muistaakseni koko homma lopahti, kun Spede teki siitä
oman "version" Riitta Väisäsen kanssa.
37. Eki19.7.2005 klo 13:11
No joo, Spede tuhrasi sen. Onhan niitä tarjottu vaikka minkälaisia, mutta tuotantoyhtiöt tai kanavajohdot haluavat enemmän sellaisia Huuman tapaisia sillisalaatteja. Pitää olla todella pitkälle kehitetty formaatti, ja silti menee tuskin läpi. Onnea yrittäjille, itsellä ei just nyt ole semmoista aikaa haaskattavaksi.
38. free poker download18.6.2007 klo 15:49
How <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/free-poker-4 .html>free online poker</a>
39. free online poker18.6.2007 klo 15:49
Now <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/free-poker-4 .html>free poker download</a>
40. party poker bonus18.6.2007 klo 15:52
No <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/party-poker- 4.html>free party poker</a>
41. party poker cheat18.6.2007 klo 15:52
Two <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/party-poker- 4.html>party poker cheat</a>
42. video poker game18.6.2007 klo 15:54
Similarly <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 6.html>video poker game</a>
43. play video poker18.6.2007 klo 15:55
Do <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 6.html>play video poker</a>
44. 888 pacific poker18.6.2007 klo 15:58
More than one of <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/pacific-poke r-5.html>pacific poker download</a>
45. free party poker18.6.2007 klo 16:02
All <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 6.html>party poker com</a>
46. party poker cheat18.6.2007 klo 16:02
Lots of <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 6.html>party poker com</a>
47. party poker cheat18.6.2007 klo 16:02
Lots of <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 6.html>party poker com</a>
48. free online poker game18.6.2007 klo 16:03
Is <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/free-poker-7 .html>free online video poker</a>
49. texas hold em poker18.6.2007 klo 16:09
If he <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/texas-hold-e m-1.html>texas hold em poker</a>
50. free texas hold em18.6.2007 klo 16:09
Still <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/texas-hold-e m-1.html>free texas hold em</a>
51. party poker cheat18.6.2007 klo 16:09
For <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 7.html>free party poker</a>
52. party poker cheat18.6.2007 klo 16:09
Dear <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 7.html>party poker com</a>
53. party poker com18.6.2007 klo 16:15
If You are <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 4.html>free party poker</a>
54. party poker bonus18.6.2007 klo 16:15
A <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/party-poker- 4.html>party poker bonus code</a>
55. free online poker game18.6.2007 klo 16:17
You <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/free-poker-6 .html>free video poker</a>
56. free poker game18.6.2007 klo 16:17
It must be noted <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/free-poker-6 .html>free online poker game</a>
57. free video poker games18.6.2007 klo 16:17
With <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 7.html>poker video</a>
58. online video poker18.6.2007 klo 16:18
Yet <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 7.html>poker video</a>
59. 888 pacific poker18.6.2007 klo 16:20
An example <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/pacific-poke r-3.html>pacific poker bonus code</a>
60. pacific poker download18.6.2007 klo 16:21
You <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/pacific-poke r-3.html>888 pacific poker</a>
61. free online video poker18.6.2007 klo 16:22
Often <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/video-poker- 1.html>video strip poker</a>
62. 888 pacific poker18.6.2007 klo 16:26
However <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/pacific-poke r-6.html>pacific poker download</a>
63. 888 pacific poker18.6.2007 klo 16:26
In general <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/pacific-poke r-6.html>pacific poker bonus code</a>
64. party poker com18.6.2007 klo 16:27
No <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/party-poker- 2.html>party poker bonus</a>
65. partypoker18.6.2007 klo 16:28
Take <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/poker-3.html >poker table</a>
66. free video poker game18.6.2007 klo 16:31
Over <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/free-poker-5 .html>play free poker online</a>
67. free party poker18.6.2007 klo 16:31
In <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/free-poker-5 .html>play free poker online</a>
68. poker rooms18.6.2007 klo 16:32
Over <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/poker-6.html >online poker rooms</a>
69. poker rooms18.6.2007 klo 16:32
Always <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/poker-6.html >free poker</a>
70. online poker games18.6.2007 klo 16:33
Probably <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/online-poker -4.html>live online poker</a>
71. online free poker18.6.2007 klo 16:33
Get <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/online-poker -4.html>online poker games</a>
72. pacfic poker18.6.2007 klo 16:37
If she <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/poker-2.html >pacfic poker</a>
73. free video poker18.6.2007 klo 16:37
Get started <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/video-poker- 3.html>free video poker</a>
74. free online video poker18.6.2007 klo 16:37
Sometimes <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/video-poker- 3.html>free video poker game</a>
75. free poker tournament18.6.2007 klo 16:39
Who <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/free-poker-7 .html>free texas holdem poker game</a>
76. free texas holdem poker game18.6.2007 klo 16:39
At this point <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/free-poker-7 .html>free online texas holdem poker</a>
77. online video poker18.6.2007 klo 16:44
These <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 2.html>online video poker game</a>
78. online video poker18.6.2007 klo 16:44
The <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 2.html>online video poker game</a>
79. pacific poker download18.6.2007 klo 16:45
Before <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/pacific-poke r-1.html>pacific poker download</a>
80. 888 pacific poker18.6.2007 klo 16:46
Ironically <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/pacific-poke r-1.html>pacific poker download</a>
81. how to play texas hold em18.6.2007 klo 16:47
Before that <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/texas-hold-e m-7.html>texas hold em poker</a>
82. online video poker18.6.2007 klo 16:48
Never <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 3.html>online video poker game</a>
83. poker video18.6.2007 klo 16:49
Officially <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 3.html>poker video</a>
84. texas hold em poker18.6.2007 klo 16:49
If she <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/texas-hold-e m-7.html>texas hold em poker</a>
85. texas hold em poker18.6.2007 klo 16:51
If she <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/texas-hold-e m-7.html>texas hold em poker</a>
86. texas hold em poker online18.6.2007 klo 16:53
In fact <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/texas-hold-e m-2.html>free texas hold em</a>
87. free online video poker18.6.2007 klo 16:53
You <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/video-poker- 2.html>play video poker</a>
88. casino video poker18.6.2007 klo 16:56
As you see <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 1.html>casino video poker</a>
89. video strip poker18.6.2007 klo 16:57
Recently <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/video-poker- 1.html>video strip poker</a>
90. texas hold em poker18.6.2007 klo 16:57
Through <a href=http://www.freewebs.com/poker-86/texas-hold-e m-1.html>free online texas hold em</a>
91. online free poker18.6.2007 klo 17:00
Thus <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/online-poker -1.html>online poker games</a>
92. party poker bonus code18.6.2007 klo 17:00
Near <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/party-poker- 3.html>party poker cheat</a>
93. best online poker18.6.2007 klo 17:00
Only <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/online-poker -1.html>online poker games</a>
94. party poker bonus code18.6.2007 klo 17:01
Before <a href=http://www.freewebs.com/poker-83/party-poker- 3.html>party poker cheat</a>
95. Ylläpito18.6.2007 klo 17:20
Tämän purkauksen pitäisi nyt olla ohi ja jatko estetty, mutta emme nyt juuri pysty poistamaan noita tulleita.
96. RIsadKtPD19.7.2007 klo 12:10
Wish you luck!
google team.
97. MQucEcSsWXGl19.7.2007 klo 12:10
Wish you luck!
google team.
98. pöpipää18.12.2007 klo 15:36
goutoo :P
99. h7.5.2012 klo 14:54
Tämä on näköjään vanhin säie.
100. hah7.5.2012 klo 21:03
Joo, uusi aikakausi alkaa. Toivottavasti ei spammauksen suhteen kuten tuossa ylempänä näkyy.
101. qwertsu30.11.2013 klo 17:36
Tästä se alkoi
102. Wexi30.11.2013 klo 17:55
Ja tästä se jatkuu...
103. qwertsu30.11.2013 klo 17:56
Onnea Atte nimipäiväsi johdosta. Olet pelastanut monen laatijan kiperästä tilanteesta.
104. Kaapo30.11.2013 klo 20:45
Mielipiteitä on saatu.

Mutta onko niillä ollut mitään merkitystä?
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *