KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > ILOTULITTEIDEN NIMET

610. Ilotulitteiden nimet

Pena30.12.2003 klo 17:25
Mikä villitys on kirjoittaa rakettien ym. pommien nimet "väärin"? Onko se huumoria? Markkinamiesten keksintö?

Esimerkiksi:

Permuutan kolmio ja tuho
Kissanpiearu
Upsalan egonomi

Eräs firmakin on nimeltään Rakettikeiu.

Minkä nimisiä raketteja ja pommeja olette ostaneet? On niissä hyviäkin oivalluksia. d:)
2. Eki30.12.2003 klo 17:32
Ärsyttää se, että raketit viuhuvat jo nyt! Koiran kanssa menee välillä lenkit pilalle! Minkäs se luonteelleen voi.
3. Pena30.12.2003 klo 17:40
Se on kyllä totta että ärsyttää! Itse en ole koskaan ostanut enkä osta! Mun mielestä kunnat ja kaupungit tuhlaavat ihan turhaan kun järjestävät ilotulituksia asukkaille. Siinä palaa rahaa ilmaan. Niilläkin rahoilla saisi esim. monta kirjaa kirjastoon tai jotain...

Oonx mä vähäpaljo tiukkapipo

C)

kun ajattelen näin?
4. Jouni30.12.2003 klo 17:46
Tuohon Penan alkuperäiseen kysymykseen pommien nimien väärinkirjoittamisesta on karmaisevin selitys se, että pommien tekijät ovat kyllä YRITTÄNEET kirjoittaa nimet oikein!
5. Pena30.12.2003 klo 17:51
Hyvä Jouni! d:-D

On vissiin oikeinkirjoitustaito heikentynyt siinä paukkeessa!
6. Tane ja lapset30.12.2003 klo 18:33
Royal King
Jättirketti

Prismasta saa sytyspuikkoja.
7. iso S30.12.2003 klo 19:09
Tiukkapipojen rintamaan kuulun tiukasti. Rahanhaaskausta & roskausta koirien kiusaksi olisi sovelias raketin nimi. Onneksi myynti- ja käyttörajoitukset ovat purreet kohtuullisen hyvin, niin että yhtämittainen pauke ei ala enää itsenäisyyspäivästä.

On kaksi syytä, miksi en ole lyönyt kenenkään kaalia littanaksi pesäpallomailalla: vaimo on kieltänyt ja minulla ei ole pesäpallomailaa!

Meidän toinen koiramme on paukkuarka ja saa aattona matkapahoinvointilääkettä (Postafen), missä on mukana lievä rauhoittava komponentti. Kilpaileva tuote (Marchan) ei auta kumpaankaan vaivaan. Pahimman paukkeen aikana lisäksi siankorva, niin hetkeksi murheet unohtuvat.
8. Ville30.12.2003 klo 19:15
Mua taas ärsyttää koirat ..paskaautomaatteja
9. Heppu31.12.2003 klo 07:48
Rakettikeiu myöpi äkäisiä anoppeja...kaikkien pommien äitejä
10. Pena31.12.2003 klo 08:42
Uusimaa 31.12.2003:

"Uusi vuosi on paukkuaran koiran painajainen

Porvoo
______________________
Nina Salonen

Vuodenvaihde paukkuineen ja raketteineen on painajainen ääniaralle koiralle - ja sen omistajalle. Kun koira tärisee ja läähättää kauhusta huoneen nurkassa tai pakenee ulkona paikalta, on sen omistajalla vitsit vähissä.

Eläinlääkäri Nina Menna uskoo, että synteettisestä feromonista on nyt löytynyt apu koirien pelkokäyttäytymisen vähentämiseen. Mennallakin on ollut hysteerisen paukkuarka koira.

- Oma sekarotuinen Emma-koirani oli perimästään pelkoherkkä. Pelko on voimakkaimmin periytyvä ominaisuus. Pennut oppivat nopeasti emältään, mitkä asiat ovat pelottavia. Jopa tiineysajalla on vaikutusta, jos narttu on stressaantunut, Menna kertoo.
- Emma säikkyi jopa silloin, kun auton ovi paukautettiin kiinni. Koira oli myös erinomainen 'sääennustaja'. Jo pari tuntia ennen ukkosta se jännittyi. Uutena vuonna Emmaa ei saanut ulos. Vuodenvaihde kului kerta toisensa jälkeen ikkunattomassa wc:ssä koiran täristessä ja läähättäessä, Menna muistelee.

Kammo vai luonnollinen pelko

Ukkosen ja myrskyn pelko on koiralle normaalia ja tervettä pelkoa. Kun tilanne häviää, myös pelkoreaktio häviää. Jos tilanne kuitenkin on jo ohi, mutta koira pelkää edelleen, on kyse kammosta. Silloin koiran reaktio on suhteeton todelliseen uhkaan nähden.

- Pelokkaan koiran rankaiseminen vain pahentaa tilannetta. Hellittelykään ei ole hyvä keino, sillä se palkitsee koiraa pelokkaasta reaktiosta. Oikea tapa on itse käyttäytyä reippaasti ja viestittää, ettei mitään hätää ole, Menna neuvoo.

Paukkuarkuus on koirille hyvin yleistä. Englannissa jopa yksi viidestä koirasta on ilotulituskammoinen.
- Kun koiranpentu on viiden kuuden viikon ikäinen, sillä pitäisi ehdottomasti olla muutakin actionia kuin pentulaatikossa peuhaaminen. Pennun olisi hyvä saada paljon erilaisia kokemuksia. Ihmiset suojelevat pentuja usein sen ajan, kunnes kaikki rokotukset ovat voimassa. Pelkoherkille koirille tämä on huono asia.

(jatkuu)
11. Pena31.12.2003 klo 08:43
(jatkoa)

Erilaisia hoitokeinoja

Pelokkaille koirille on muutamia hoitovaihtoehtoja, joista tyynnyttävä feromoni on uusin keino.
- Kenties vanhin konsti on välttää pelottavia tilanteita. Erilaiset rauhoittavat lääkkeet eivät auta koiraa, vaan saattavat jopa pahentaa tilannetta, sillä koira joutuu kuuntelemaan pelottavia ääniä pystymättä edes vetäytymään piiloon. Koira on rauhoitettunakin hyvin ahdistunut, se vain ei silloin pysty näyttämään pelkoaan, pohtii Menna.
Hänen mukaansa terapiassa koira totutetaan varovasti ja vähitellen erilaisiin ääniin.
- Uskon feromonien käyttöön yksin, sekä terapian tukena.
- Feromonit ovat osa elävien olentojen viestintäverkostoa. Eläimet kommunikoivat keskenään näillä erittämillään hajuaineilla. Esimerkiksi emo erittää pentuja rauhoittavia feromoneja nisien välisestä ihosta ja laumanjohtaja korvistaan. Tyynnyttävä feromoni rauhoittaa pentuja stressitilanteissa ja auttaa pentuja sopeutumaan uuteen ympäristöön sekä kohtaamaan uusia kokemuksia. Tutkimukset osoittavat, että feromonit rauhoittavat myös aikuisia koiria.

Kun koiraa tyynnyttävän feromonin synteettistä vastinetta keksittiin sekoittaa lämmössä haihtuvaan kantaja-aineeseen, syntyi D.A.P-haihdutin. Haihdutin on CE-hyväksytty sähkölaite, joka liitetään pistorasiaan. Laitteeseen kierretään feromoniliuosta sisältävä pullo. Molempia on saatavilla apteekeista ja eläinlääkäreiltä.
- Haihduttimesta ilmaan leviävä feromoni vähentää oudon tilanteen aiheuttamaa pelkoa. Tyynnyttävä vaikutus toimii parhaiten silloin, kun koiran käyttäytymisen taustalla on pelko tai ahdistuneisuus. Haihdutin auttaa koiraa rauhoittumaan stressiä aiheuttavissa tilanteissa. Niinpä siitä voi olla apua myös koiran ylenmääräiseen haukkumiseen tai itsensä nuolemiseen, Menna kertoo.
- Paukkuaralle koiralle haihdutin kannattaa ottaa käyttöön jo joulukuun alussa. Se on hyvä asentaa huoneeseen, missä koira eniten oleilee. Uutena vuotena kannattaa peittää ikkunat. Pelokasta koiraa ei pidä jättää yksin.
- Vaikeissa pelkotiloissa feromoni toimii käyttäytymisterapian tukena. Terapialla koiralle opetetaan toisenlainen, hyväksyttävämpi tapa reagoida pelottaviin tilanteisiin.

Terapiaa kotikonstein

Uuden 'Hui kauhistus'! -CD-levyn avulla koiranomistaja voi itse totuttaa koiran pelottaviin ääniin. Mitä aiemmin pelkotilojen hoitoon ryhdytään, sitä paremmat mahdollisuudet on päästä hyvään lopputulokseen.
- CD:n äänien ja ohjeiden avulla koira totutetaan pelottaviin ääniin niin varovasti, ettei koira edes huomaa ääntä. D.A.P-haihdutin toimii hyvänä tukena. Koira totutetaan erilaisiin ääniin asteittain, neuvoo Menna.
- Aloitustaso on niin hiljainen, ettei ihminen kuule ääntä. Koiralle pelottavat äänet yhdistetään vähitellen mukaviin ääniin ja kivaan tekemiseen. Terapiassa pyritään siihen, että pelottavan äänen kuullessaan koira odottaakin heti seuraavaksi tapahtuvan jotakin mistä se innostuu. Kun koira on innoissaan, se ei juuri palaa pelokkaaseen tilaan."
12. Pena31.12.2003 klo 10:06
IS:

"Ilotulitteita paukutellaan taivaalle miljoonilla euroilla

Uudenvuodenyönä räiskitään jälleen raketteja taivaalle ja vähän muuallekin miljoonien eurojen arvosta. Turvatekniikan keskus arvioi, että taivaan tuuliin paukutellaan ilotulitteita noin kymmenen miljoonan euron edestä.

Dosentti Tero Kivelä Hyksin Silmätautien klinikalta kertoo, että arviolta jopa kolmannes ilotulitteiden käyttäjistä osaa suojata silmänsä suojalaseilla.

- Mutta vielä ei oivalleta, että myös kaupunkien keskustoissa liikkuminen ja suurten ilotulitusten seuraaminen pihalla on vaara silmille, Turvatekniikan keskuksen kanssa kuusi vuotta yhteistyötä tehnyt Kivelä kertoo.

Kivelän mukaan erityisesti lapset on pidettävä loitolla rakettien sytyttämispaikasta. Viime uuden vuoden 19 silmävammasta lähes kaikki sattuivat nuorille ja lapsille."
13. iso S31.12.2003 klo 10:27
Penan siteeraama juttu on joko hyvä esimerkki huonosta sanankäytöstä tai pelottava totuus paukuttelijoiden osaamistasosta. Jopa kolmannes OSAA käyttää suojalaseja (mutta ei välttämättä käytä). Kaksi kolmesta ei vissiin edes osaa.

Ettei ihan umpitosikon (ansaittua) mainetta saisi, niin tämmöinen tulitteen nimi osui silmään: Pelastakaa sotamies Rytsölä.
14. jupejus31.12.2003 klo 11:27
On joskus väitetty myös, että koirien kuulo on niin tarkka, ja aistii eri äänitasoja kuin ihminen, että ilotulitusrakettien äänissä voi olla koirien kuuloa haittaavia äänikorkeuksia.

Kaikki ei ole pelkoa koirillikaan - vaan koiria ei saisi pitää ulkona tulit.ammuntojen aikoina.
15. iso S31.12.2003 klo 14:09
Tässä esilämmittelyksi ilotulitusta belgialaiseen tapaan:
http://media.ebaumsworld.com/fireworkfactory.wmv
16. Eki31.12.2003 klo 17:40
Kiitos taas tuhannesti niille ajattelevaisille helsinkiläisille tulittajille, joilla jo näin varhain tuli niin suuri tarve ampua rahaansa taivaalle, että tiettyjen herkkien koirien on mahdoton saada rakkonsa tyhjennettyä kaiken räiskeen keskellä. Ei sitä lääkettäkään viitsisi ihan iltapäivällä antaa, johan teho on laskenut silloin, kun se kunnon tulitus alkaa.
17. Matti31.12.2003 klo 17:51
Myötätuntoni on puolellasi. Onneksi Väinö (Ranskan bulldogi) on täysin immuuni rakettien melulle. Se vaan katsoo pää kallellaan.

Jos se jää yksin autoon, kuskin selkänoja on laitettava tilttiin rattia vasten. Muuten Väinö istahtaa kuskin paikalle ja painaa tassulla pontevasti äänimerkkiä. Kokemusta on!
18. Titta31.12.2003 klo 18:00
Väinö on fiksu koira. Se keksi, miten omistajan saa kutsuttua paikalle! :)
19. ile31.12.2003 klo 18:29
Reilun kuukauden kuluttua on taas meikäläisen aika ruveta lohduttelemaan koiria ja tyynnyttelemään niiden omistajia. Silloin alkaa näet työmaallamme kolme viikkoa kestävät paalutushommat. PAUM PAUM PAUM !!! joka ikinen arkipäivä aamuseitsemästä iltaneljään.

Ensimmäiset mummot ja vaarit köpyttelevät paikalle vartin sisällä siitä kun maa on ensimmäisen kerran tärähtänyt.

-Penillä on mennyt pelosta vatta sekaisin. Tessu ei tule esille sängyn alta. Ettekö te voi tehdä hiljempaa näitä hommia? Vieläkö te iltapäivällä melskaatte?

-Yritämme tuottaa turhaa meteliä mahdollisimman vähän, rouva hyvä, ja herra, valitettavasti tätä ikävää ääntä nyt kuuluu jonkin aikaa. Koittakaa kestää.

Siitä, että tontin koillispuolelta saatetaan joutua louhimaan satakunta kuutiota kiintokalliota, ei kannata hiiskata koiraihmisille sanaakaan vielä. Jätetään heille jotakin yllätystä myöhemmälle keväällekin.
20. MM31.12.2003 klo 18:38
Hienoa aikaa, saa ryypätä keskellä viikkoa eikä ole pariin tuntiin ainuttakaan ..rsreikää narunpäässä ollut paskomassa porttimme pieleen! Vau!
21. Ville31.12.2003 klo 22:48
UUsvuosi kännissä ku käki vauh
22. Pena1.1.2004 klo 08:35
IS:

"Uuden vuoden juhlinta sujunut sopuisasti
(1.1. 06:43)

Uusi vuosi on vaihtunut Suomessa suhteellisen rauhallisissa merkeissä. Aluehälytyskeskusten mukaan aattoilta ja uuden vuoden yö olivat hiukan tavallista vilkkaampia, mutta vakavia liikenneonnettomuuksia tai väkivaltarikoksia ei sattunut.

Aaton vakavin tulipalo sattui Äänekoskella Keski-Suomessa, jossa yksi ihminen kuoli puolitoistakerroksisen omakotitalon palossa. Aikaisin torstaiaamuna Satakunnankadulla Tampereen keskustassa tuhoutui tulipalossa videovuokraamo.

Uuden vuoden pommit ja räjähteet sytyttelivät eri puolilla Suomea roskalaatikoita tai -katoksia sekä muita pieniä paloja.

Pahemmilta räjähteiden aiheuttamilta vammoilta oli ainakin aamukolmeen mennessä vältytty. Uuden vuoden riennoissa sattuneiden haavereiden takia Helsingin yliopistollisen keskussairaalan HYKS:n Silmäklinikalla oli aamukolmeen mennessä käynyt kymmenkunta asiakasta.

Nuorison selviytymisasemille ei pääkaupunkiseudulla ole päässyt syntymään ruuhkia. Operaatio Saappaan selviytymisasemilla oli yöllä tuotu noin kymmenkunta nuorta. (STT)"
23. Pena27.12.2005 klo 17:46
Näköjään nuita paukkukauppiaita ilmestyny tuonne kauppakeskuksiin, kohta se taas alkaa.

Muistakaa hyvät immeiset kertasanomisella kaksi tärkeää asiaa: SUO JA LASIT!!!

Hyvää vuotta 2006 kaikille!

*-----<8-)
24. Juha-Pekka Kuusela27.12.2005 klo 18:52
No aikoinaan aamulehdessäkin oli alan ilmoitus jossa oli vaikka kuinka
virheitä ainakin 20kpl kait,ja uskoisin osa kirjoitus virheistä on
kiinalaisten taidottumuutta suomenkielen kanssa.
PS. katsokaahan Bebek elektroonikan hinnastoa siinäkin on niitä
virheitä kuten hyvä latunen (Taatusti aito esimerkki vuosien takaa)
iso S: entäs lapsityövoima? ja entäs saasteet mitä pääsee ilmaan ? eli
en minäkään koskaan ole raketeista välittänyt varsinkaan paukkuvista
värikkäissäkin viehättää vain värisävyt niissäkin lähinnä sininen ja
vihreä.
Jupelus(toivotaan että oikein): koiran kuulo on paljon herkempi juo
voimakkuudelle joten ymmärrän herkkä korvaisena ongelman.
Pena: hyvä sanajaotelma tms.
25. Juha-Pekka Kuusela27.12.2005 klo 19:01
No aikoinaan aamulehdessäkin oli alan ilmoitus jossa oli vaikka kuinka
virheitä ainakin 20kpl kait,ja uskoisin osa kirjoitus virheistä on
kiinalaisten taidottumuutta suomenkielen kanssa.
PS. katsokaahan Bebek elektroonikan hinnastoa siinäkin on niitä
virheitä kuten hyvä latunen (Taatusti aito esimerkki vuosien takaa)
iso S: entäs lapsityövoima? ja entäs saasteet mitä pääsee ilmaan ? eli
en minäkään koskaan ole raketeista välittänyt varsinkaan paukkuvista
värikkäissäkin viehättää vain värisävyt niissäkin lähinnä sininen ja
vihreä.
Jupelus(toivotaan että oikein): koiran kuulo on paljon herkempi juo
voimakkuudelle joten ymmärrän herkkä korvaisena ongelman.
Pena: hyvä sanajaotelma tms.
26. Teppo27.12.2005 klo 19:03
Onko Juha-Pekka kiinalainen? Yhteistä on ainakin juuri sen verran, mitä Juha-Pekka kiinalaisista sanoo.
27. marjaana27.12.2005 klo 19:05
Juha-Pekka on ainakin väriläiskä... ;o)
28. Antti Viitamäki27.12.2005 klo 19:07
Niin, vaikuttaa kieltämättä hieman siltä että hän on jättänyt kommenttiensa kirjoittamisen lapsityövoiman huoleksi.
29. satu27.12.2005 klo 20:09
Olen Eki sun kanssa ihan samaa mieltä. Mun mielestä kaikki raketit pitäis lailla kieltää. Jupu ei pelänny viime vuonna, mutta tästä vuodesta en oo ihan varma.
30. marjaana27.12.2005 klo 20:12
Tuliterahat johonkin hyvään tarkoitukseen kerrankin.
31. iso S27.12.2005 klo 20:42
Paukkuaran koiran rauhoittamiseksi voi mennä apteekkiin ja ostaa sellaisen pistorasiaan tökättävän hajustimen mikä tuoksuttelee emosta muistuttavaa feromonia. Alkaa olla kiire, koska se ei ole pikavaikutteinen. Tämä perustuu viime vuonna (suunnilleen aattona eli liian myöhään!) lehdestä luettuun, ei ole omakohtaista kokemusta.

Meillä on useana vuonna annettu viiden maissa puolikas Postafenia ja tehosteeksi neljännes yhdentoista aikaan, kun pahin aika lähestyy. Se on varsinaisesti ihmisten matkapahoinvointilääke, mutta siinä on kevyesti rauhoittava komponentti. Annostuksesta on keskusteltu eläinlääkärin ja apteekkarin kanssa. Koira painaa noin 12 kiloa.

Viime vuonna löydettiin luontaistuotevalmiste Serene-UM, mikä on tarkoitettu ilotulituksen, ukkosen tai vastaavan aiheuttaman stressin lievittämiseen. Senkin käyttö suositellaan aloitettavaksi 3-4 päivää ennen H-hetkeä. Mistä sen ukkosen muka arvaa niin hyvissä ajoin? No, tämän riesan kyllä tietää.

Illalla kannattaa pitää verhot kiinni, runsaasti valoa ja kohtalaisesti ääntä (tv, radio) niin äänten ja välähdysten kontrasti on pienempi.

Meidän shelttimme ei ole mitenkään äärimmäinen tapaus. En tiedä minkä verran nämä konstit auttavat sellaiseen. Meillä on mennyt useana vuonna kohtuudella. Pahimman räiskeen aikana kun vielä antaa erikoisherkkuja nakerreltavaksi niin ahne syömäri unohtaa hetkeksi maailman pahuuden.

Saakoon räiskettä haluavat ilonsa, mutta säädettyjä aikoja voisi noudattaa että koirat voisi käydä rauhassa pissittämässä vähän ennen kuutta. Sen jälkeen on nimittäin turha yrittää ennen aamua. Kuin myös voisi vähän katsoa syrjäisempää paikkaa eikä ammuskella kohti naapurin ikkunaa. Jokainen raketin jämä minun pihallani on alueloukkaus.

Lapsityövoimaan en ota tässä yhteydessä sen kummempaa kantaa kuin tämän: periaatteessa paha, mutta käytännössä sitä ei voi noin vain yksioikoisesti kieltää. Silloin kuulemma niiden lapsiorjien osa huononee; ei ruokaa, ei rahaa, ei suojaa.
32. Eki27.12.2005 klo 21:40
Meillä koira lopetti rakettien säikkymisen pari vuotta sitten. Sitä ennen oli aivan hysteerinen ja annettiin lopulta puolikas pilleri ja se kyllä tehosi.
33. Juhani Heino27.12.2005 klo 21:41
Luulisi että tässä paikassa tehdään kielivirheitä tahallisesti, nimeä myöten: http://www.rakettikeiu.com/
34. Juhani Heino27.12.2005 klo 21:44
Höh, edellinen lipsahti ennen aikojaan liikkeelle. Ketjun aloituksessa on siis mainittu, mutta linkkiä ei ollut. Ja parissa vuodessa on tullut vastaavaa hauskuutta paljon lisää...
35. Arska28.12.2005 klo 17:05
Ei kaikki koirat pelkää ilotulitteita, katso vaikka! ;-)

http://www.spikedhumor.com/articles/96/Dog_goes_af ter_Fireworks.html
36. Arska28.12.2005 klo 17:08
Nyt videon pitäisi käynnistyä automatic...

http://www.spikedhumor.com/articles/96/Dog_goes_af ter_Fireworks.html?autoplay=true
37. Nuori-Ilotulittaja2.11.2007 klo 22:28
Joo... vai pelkää koirat noit rakettei noi kamalasti. Pitänee lopettaa toi ammuskelu täällä kulmin ettei vaa koirat sekoa lopullisesti. Vahingot joita sattuu aattona voi olla semmosia "pysyviä vammoja" ni ei pysty oikee rahalla mitenkää korvaa sellasta esim jos näkö lähtee.
ei auta vaikka tunkisit 500 euron setelin silmään. Raketit maksaa aika paljon ku ajattelee... jos ostaa niiku vaikka 2 leijonanlaukausta, 3 tankki pakettia, 300 kiinaria, Kissanpieruja 3 euron eestä ja sitten pari pussia munakranaattia... laskin tossa mun matikkapäällä se tekee just jotai 20 euroo... Haitat raketeissa on ne että siinä menee rahaa ihan liikaa ja näkö saattaa mennä ja koirat ja muut eläimet häiriintyy + myös ne ihmiset joilla on koiria jotka ovat "Paukkupelkoisia" ei oo varmaa kivaa ostaa semmosta ainetta joka rauhottaa koiran.. siis sillee rahallisesti ku ajattelee.. että joku joutuu ongelmiin lemmikkinsä kanssa ku ite ampuu ilotulitteita. Ainoa hyvä puoli raketeissa on että se on niin leijaa ja tosi siistiä ampua raketteja.. mutta niitä joitakin ihmisiä en siedä jotka ampuu raketteja kädestä tai jotain muuta vastaavaa esim yhdistelee raketteja toisiinsa.. ottaa ruudit jostain raketista omaan väsäilyynsä.. että kaikki semmonen pelleily sai loppua... ANKARASTI MUISTUTAN VAIKKA OLENKIN NUORI ILOTULITTAJA niin ikärajat muistakaa ja sitten SUOJALASIT... ja lukekaa ohjeet raketeista esim ollaanko sitä 50m vai 20 m päässä ihan justiinsa pamahtavasta raketista... NONIIN OLEN PITÄNYT PUHEENI!! Tänks ihan hirveesti niille jotka luki tän.. mun mielestä tää on niin liikuttava (Ihmiset ja koirat sekoaa pamahduksista)
38. Nuori-Ilotulittaja2.11.2007 klo 22:33
Toivottavasti kaikki nuoret kuten minä, ottaa vakavasti tämän raketti aiheen.. voi muuten tapahtua ikäviä asioita...

PS: Yritän pelotella nuorisoa ettei kukaan muu ammu raketteja kun minä... (ammun k18 raketteja) eiks ookki leijaa.. Tosi makeeta.. tosi siistiä... tosi colee... TOSI JÄNNÄÄ:: :D:D:D:D:D:D:D:D:

PS: Kukaa ei varmaa usko mua!!!
ÄLKÄÄ AMPUKO RAKETTEJA !!! sanon lyhyesti
39. Pena31.12.2007 klo 15:30
"Norja kieltää ilotulitteet 2009"


Samanlainen laki Suomeenkin, kiitos!

d=)
40. Jukkis31.12.2007 klo 15:49
Jeps. Tänä vuonna olen kokenut kaksi valaistumista:

1. Sudokuiden täyttäminen on tyhmää (ks. säie 3011).
2. Ilotulitusrakettien ostaminen on tyhmää. Oikeasti kaduttaa muutama viime uudenvuodenatto, kun on pitänyt sen säälittävän rakettipussin kanssa mennä ulos tussauttelemaan. Isät, teidän ei ole pakko totella lapsianne tässä asiassa.
41. Matti31.12.2007 klo 16:10
Olen lopettanut kaksi asiaa. Rakettien ampumisen Comet-pommien jälkeen ja röökaamisen 6.9.2007.
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *