KESKUSTELUT > MUUT AIHEET > OLAVI VIRTA

1429. Olavi Virta

Pena27.2.2005 klo 19:03
Tänään on kulunut 90 vuotta Olan syntymästä. Usein ristikoista löytyvä Kuningas on varmaankin vaikuttanut jollain tavalla jokaisen suomalaisen elämään.

Kertokaa, miten? Mikä on Olan paras kappale? Oletteko olleet keikoilla? Muita muisteluksia Virrasta?

Oli hänellä "pilkkanimikin", mutten laita sitä tänne, koska tänään on muistelmapäivä. Mutta laitan linkin, josta se(kin) löytyy:

http://sanaristikot.net/keskustelut/index.php?p1=v ast.php&p2=info_3.php&id=186&alku=1290&t=k1


Ylen linkki antaa paljon tietoa "pähkinänkuoressa":

http://www.yle.fi/ikimuistoinen/virta.html
2. Pena-plagiaattori27.2.2005 klo 20:42
Veikko O´Lavi, Virta-pi-pi-piiri.

Sokerpala-la-la-laaa.
3. jupejus27.2.2005 klo 20:54
Virtahan oli eittämättä yksi parhaimmista, jollei suorastaan paras, kevyen musiikin laulaja Suomessa. Tuskinpa on häntä vielä kukaan on sivuuttanut (ainakin noin ajattelen) - hän osasi laulaa ja tulkita, eläytyä lauluihinsa.

"Hopeinen kuu" oli eräs hänen suuria suorituksia, mutta koska laulujen sanat kiehtovat, niin "Siirtolainen", joka teki tupaa Kanadaan, olisi toivomuslistojeni kärjessä Olan lauluista (ja olisi monta muutakin, mutta jos nyt vain yhden nimeän).

Monet kai muistavat Olavi Virran 60-luvun lopulta tuona keppiin nojailevana, mutta suurta kunnioitusta herättävänä tangokuninkaana, joka kiersi lavoja vielä, vaikka voimat olivat jo uupuneet. Virta rakasti yleisöään, ihmisiä, kuulijoitaan - noin kertovat he, jotka muistelevat hänestä - tuosta lämminhenkisestä suuresta laulajasta, ja se ehkä syy, miksi hän halusi tavoittaa yleisöään vielä sairaudenkin murtamana.

Suuria laulajia meidän on muistaminen kunnioituksella, sillä he ovat valaneet elämänuskoa, tuoneet iloa arjen murheisiin, viihdyttäneet ja suoneet sitä vaihtelua, jotta ihmiset ovat jaksaneet katsoa huomiseen ankeinakin vuosina historiassamme.

Monet laulajat ovat uhranneet itsensä viihteen alttarille niin, että ovat menettäneet omankin hyvinvointinsa ja terveytensä, mutta pitää muistaa, että sielu heillä on ollut palava ja luomisen liekki vahva ja niin oli myös Olavi Virralla.

Kummarran tuolle suurelle suomalaiselle viihdyttäjälle ja laulajalle ja sanon; kiitos hienoista lauluista.
4. ö27.2.2005 klo 23:10
Kaikki kunnia Olalle.

Tiettävästi saman tallin Veikko Tuomi sai laulaakseen ne kappaleet, jotka eivät Olalle kelvanneet. Kerran sitten Olalle sattui työtapaturma ja Veikko pääsi laulamaan Sabiiiinaa!!!
5. IiKoo28.2.2005 klo 11:35
Kukakohan tuon Ylen sivujen tekstin on tehnyt? Lainaan osan sivusta ja lisään kommentit:

Hittejä mm.: Kultainen nuoruus,
- tämä ok

Kwai-joen silta,
- tuskin mikään hitti. Virran versio kappaleesta on luvalla sanottuna huono

Buona sera signorina,
- laulaa kappaleessa "missä Vesivius lahteen kuvastuu". Huomatkaa "vesivius", po. "Vesuvius". Kuulostaa siltä, kuin olisi tehty 3 promillen humalassa. Tuskin mikään hitti aikoinaankaan. Virralla on muuten muissakin kappaleissa aika pahoja vaikeuksia vieraskielisten nimien lausumisessa.

Tähti ja meripoika, Metsäkukkia, Tulisuudelma, Tango Desiree, Sinitaivas, Mustasukkaisuutta, Itämaista rakkautta, Mambo italiano,
- näistä samaa mieltä, hittejä. Itämaista rakkautta varauksella.

Saavuthan jälleen Roomaan,
- kyseenalainen hittimaininta

Poika varjoisalta kujalta, Delfiinipoika,
- ainakin ensin mainittu. Jälkimmäinen hyvä tulkinta ainakin.

Maruzzella
- hitin teki ihan toinen laulaja. (Seija Karpiomaa?)

Itse asiassa Virralla oli 50-luvulla paha tapa versioida lähes kaikki mahdollinen, mitä eteen tuli. Suuri osa näistä on sitten vähän mitä sattuu lopputulokseltaan. 60-luvulla, kun alamäki oli jo menossa eikä Virta enää saanut laulaa kaikkea mitä mieli teki, oli tuloksena mielestäni todella kovia tulkintoja.
6. kari kämäräinen28.2.2005 klo 18:23
Yksi parhaista Virran esittämistä kappaleista on (tietenkin) Topi Kärjen ja Reino Helismaan käsialaan oleva "Sinun silmiesi tähden". Kunhan ei laulanut sitä jossain Pekka ja Pätkä elokuvassa uudelle tyttöystävälleen....
7. Juhani Heino28.2.2005 klo 18:49
Mulle taas jäi mieleen saman porukan "Älä unohda hymyä". Siis Kärki (säv.), Helismaa (ilmeisesti kääntäjä), Virta, Pakarinen ja Niemi. Erityisesti pidin siitä kun Pekka ja Pätkä hoilasivat pätkän (sanaleikki vahingossa) talonmies Pikkaraiselle ja Pätkä nauroi räkäisesti päälle.
8. Heljä-Maija28.2.2005 klo 19:24
Äitini muisteluksia olen kuunnellut. Hänen kotinsa oli Kannaksella Uudenkirkon Neuvolan kylässä. Asemasodan aikana hänen kotitaloonsa oli järjestetty puhelinkeskus, jota äitini siskoineen muiden kylän tyttöjen kanssa hoitelivat. Lähellä heitä oli myös ns. "Viestin esikunta", mukana myös Olavi Virta, joka oli tähti jo silloin.

Kerran matkalla koti-viestiinsä, Olavi Virta jostain syystä poikkesi äitini kotona, sai siellä ruokaakin. Ettei olisi ollut lihapullia. Vai paistoiko niitä peräti itse, en nyt tarkkaan muista. Joka tapauksessa lauloi lähtiessään kiitokseksi "Mustat silmät".

Toinen tarina on se, kun äitini oli käymässä siellä Viestin esikunnassa. Hän toimi ilmatorjuntalottana, ilmeisesti siksi oli jotain asiaa. Olavi Virta oli paistamassa lettuja ja kertoi, että George De Gozinsky on tulossa käymään. Lieköhän jokin kiertue ollut suunnitteilla, koska pian sen jälkeen ei Olavi Virtaa maisemissa kuulemma enää näkynyt
9. Arska28.2.2005 klo 23:53
Minulla ja "Olalla" on sama syntymäpäivä ja -paikka. Sysmän miehiä kumpikin! Yksi mielestäni hienoimpia Virran levytyksiä on "Tyttö metsässä". Siinä on sitä jotain! Olavi Virran kaltaisia luonnon lahjakkuuksia syntyy korkeintaan kerran vuosisadassa! Suomen ylivoimaisesti paras mieslaulaja kautta aikojen, sanokoot oopperaihmiset mitä hyvänsä!
10. Tuure Keskinen8.3.2008 klo 20:12
Kyllä täytyy yhtyä noihin edelläesitettyihin. Mielestaäni tämän päivän hyvilläkään laulajille ei juurikaan olesellaista äänialaa, joka Virralla oli. Puhumattakaan tekniikoiden eroista silloin ja nyt.
11. Pauliina8.3.2008 klo 20:38
Olen tavannut Olavi Virran kerran hänen loppuaikoinaan.
Seurahuoneen yökerhossa. Hän oli tulossa baaritiskille kävelykepin kera.
Erittäin heiveröisen oloinen pieni mies ei oikein onnistunut
istumaan jakkaralle, joka oli korkea.
Mieheni automaattisesti auttoi hänet istumaan.
Hän tilasi jaloviinan. Mieheni ei tuntenu häntä, mutta
halusi tarjota sen hänelle. Johtui ehkä hänen empaattisesta
luonteestaan.
Olavi Virta joi sen kahdella kädellä pitäen, koska vapina oli
voimakas.
Sen jälkeen hän lähti pois, mieheni tukemana.
Kerroin miehelleni eikö hän tuntenut sitä miestä.
Ei tuntenut.
Kun kerroin, niin meille molemmille tuli erittäin haikea olo.
Pieni Suuri miessanoi vain "hyvää iltaa ja kiitos sekä Hyvää yötä.
12. EJlo8.3.2008 klo 20:57
Olette nähneet Olan siis aika paljon ennen hänen lopullista menehtymistään. Loppu aikoina hän ei enää pystynyt poistumaan Tampereen hoitopaikastaan (yksityinen) ja nautti viimeisinä aikoinaan mieluimmin viskiä, usein lehdistön tarjoamia. Ihme ettei miehesi häntä ulkonäöltä tuntenut, sillä kyllä Ola oman näköisyytensä vähän raihnaisempanakin säilytti.
13. Pauliina9.3.2008 klo 00:47
Minulla oli tunne, ettei hänellä ollut rahaa viskiin, siksi hän ehkä tilasi jaloviinaa. Baaritiskillä istutaan rivittäin. Muutos oli aika suuri niistä ajoista, joista hänet muistamme. Lehdistö
ei ollut paikalla tarjoamassa viskiä. Tämä tapahtui Lahden Seurahuoneella. Mieheni oli selvinpäin. Siitä tunnistamattomuudesta ei ollut siis kysymys. Oletan, että tarkoitit sitä.
Kaikella kunnioituksella Olai Virtaa kohtaan, se kuitenkin oli ainoa kerta, jolloin näin hänet elävänä.
Kuunellut olen hyvin paljon ja nauttinut kaikesta kuulemastani.
14. jouni luttinen22.4.2008 klo 11:54
Ólavi VIrta ........................................ laulaja luojan armosta ääni ylitse muiden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!olen tutkinut Olavin matkaa maassamme 2x hänet nähnyt kemin työväen talolla ja arpelan nuoritalolla.äänitteitä yli 630 osa nauhoilla keikalta ja nauhoitteita radiosta tiedän Virrasta varmasti enemmän kuin moni kirjoja tehnyt annoin Olavi pojalle paulille 70-80luvulla yli 450 Isänsä laulua lahjaksi nauhoituksien muodossa,ja peräsin totuutta 90 seura lehden kautta ilomantsin murheiseen keikkaan jossa Virta sai tuonn liikanimen laulava...........no pyysin sinne paikalliseen hotelliin aikalaisia jotka oli silloin paikalla heiltä sain kuulla että,se olisi järjestty juttu muu paikkakuntalaisia oli nämä ilkkujatja tunsin Olan rumpali Manu Teittisen oikein hyvin hänenkin piti olla paikalla mutta kohtalo päätti toisin häneltä puhkesi umpisuoli ja joutui sairaalaan,paikalla oli 4silloisella keikalla ollutta ja he vakuuttivat Virran olleen laulukunnossa hanuristi oli se joka aiheutti tämän katasrofin myös muut uutsoinnit oli täyttä paskaa Olavin putkassa olt ym.tarkistimme asiat imatran poliisista kyseisinä päivinä ei ollut merkintää että,Virta olisi ollut putkan pahnoilla yötä elikkä on varmasti oikein ssssssssanooa että, Olavi Virta oli näin ensimmäinen paparatsien uhri suomenmaassa .kunniottaen jouni luttinen.
15. pertti mäkelä4.6.2008 klo 21:40
Olavi Virta on ehdottomasti kaikkien aikojen suurin laulaja. Asuin itse Pispalassa, kun hän muutti sinne huonokuntoisena. Hän oli todella miehekäs mies ja täynnä karismaa sairaanakin, saatikka sitten voimansa päivinä. Virta on ylitse kaikkien! Ketään ei voi verrata hänen lahjakkuuteensa. Ketään hän ei matkinut, vaan oli oma itsensä, joka teki hänestä ainutlaatuisen ja suvereenisen laulajana. Kun hän sairastui ja menetti painoansa, hän näytti pieneltä koska hän menetti myös pituutta, mutta sillä ei ole mitään merkitystä. Hänen laulamansa versiot ovat paljon korkeammalla tasolla kuin alkuperäiset amerikkalaisten laulajien. Virta oli hyvä sydäminen ja liian hyväuskoinen ja sekin oli hänelle tappioksi. En voi muuta todeta kuin se mikä on jo sanottu - toista hänen kaltaistaan ei tule. Minusta on hienoa että sellaiset laulajat kuin Reijo Taipale, Eino Grön, Kari Tapio antavat Virralle kunniaa ja nimeävät hänet suvereeniseksi alallaan.
16. Arska4.6.2008 klo 23:27
En voi lisätä tuohon mitään, edellisissä viesteissä on sanottu kaikki ja paljon enemmänkin mitä itsekin sanoin: 28.2.2005 klo 23:53

[Näkyy olevan Olan synttaripäivää seuraavan päivänä lähetetty]
17. Henrik9.6.2008 klo 18:56
On mahtavaa lukea kuinka Olavi Virtaa kunnioitetaan. Tosin hänellä oli aikalaisissaan kadehtijoita jotka olisivat laulaa Olan tekemiä lauluja ja moittivatkin Olaa siitä, mutta on ehdottomasti hyvä että Ola teki ne ja jätti meille hänen unohtumattomaton ja suvereenisen äänensä. Ei varmaankaan tule ketään hänen veroistaan laulajaa! Hän lyö mennen tullen nykyiset laulajat vaikka heillä onkin tekniikka apunaan.
18. Antti9.6.2008 klo 19:35
Nuoruuden päiviltä muistan "Sinitaivas"-laulun seuraavia sanoja:

"Taivaan milloin nään sinisen? Kaipaan sinisillalle sen... ...päästä kahleista maan.

Viskin siteissä olemisen aikaan Olavi ei vielä ollut päässyt kahleista maan taivaallisiin. Toivottavasti Olavi siteistään pääsi myöhemmin.
19. Markku Olavi12.6.2008 klo 16:55
Olavi Virran vertaista laulajaa ei ole Suomessa nähty eikä kuultu. Hänen ääni skaalansa oli niin laaja ettei sitä vielä hänen aikakaudellaan oikeastaan huomattu eikä osattu arvostaa silloin. Hän olisi pärjännyt tenorina jos hän olisi halunnut, mutta hän valitsi baritonin että muutkin voisivat laulaa hänen laulujaan. Jokainen hänen aikalaisensa muusikko joka sai edun säestää häntä tajusi sanomattakin mikä välimatka muilla laulajilla oli Virtaan. Ossi Runne, joka on varmastikin kärkipään musiikkimiehiä ymmärsi Virran lahjakkuuden. Virralla oli myös absoluuttinen äänikorva. On ikävää että hänen alkoholi-ongelmansa usein muistetaan päällimmäisenä - kuitenkin hän paiski töitä olan takaa sellaisella vauhdilla ettei muut pysyneet perässä. Hänellä oli monta rautaa tulessa ja mitään hän ei saanut ilmaiseksi. Ei ihme että hän on nro 1 vielä tänään laulajien joukossa.
20. Antti12.6.2008 klo 21:07
Markku Olavi, vaikka Olavi Virran ongelmasta mainitsin, pidän hänen saamaansa sydämestä kummunneen laulun lahjaa ainutlaatuisena. Metsäkukkia-laulunsa, synkeistä syyshetkistä alkavan, riemulliseen hääjuhlaan päättyvän, muistan aina.
21. Markku Olavi12.6.2008 klo 21:34
Hyvä Antti, olen kanssasi samaa mieltä. En oikeastaan ajatellutkaan että ivaisit Virtaa, mutta mainitsin nyt kuitenkin koska niin monen mielessä on Virran ongelma tavallaan etusijalla.
22. Henrik14.6.2008 klo 23:01
Taas on You Tubeen pistetty Virran kaksi unohtumatonta: Valssi menneiltä ajoilta ja Tuoksuvien tuomien alla. Mahtava ääni tuolla miehellä - ei voi muuta kuin ihmetellä!
23. Pena14.7.2008 klo 15:55
"Legendaarinen tangolaulaja Olavi Virta on IS:n lukijoiden mielestä Suomen kaikkien aikojen kirkkain tangotähti.

Virta (1915-1972) oli äänestyksessä ylivoimainen. Ikimuistoinen tulkitsija vei 29 prosenttia kaikista annetuista äänistä.

Virta oli yksi Suomen eniten levyttäneitä artisteja, joka ehti urallaan levyttää noin 600 kappaletta. Monet hänen levytyksistään ovat nousseet rakastetuiksi klassikoiksi, kuten tangot Hopeinen kuu ja Punatukkaiselle tytölleni."

(IS)

(Toiseksi äänestyksessä kiri Jari Sillanpää. Kolmas sija meni sekin mieslaulajalle, kestosuosikki Reijo Taipaleelle. Naisista parhaiten sijoittui Arja Koriseva.)
24. JPQ14.7.2008 klo 20:00
Vaikuttanee niin että saan tuosta tehtävän joskus ideoitua...
25. Heljä-Maija27.2.2015 klo 10:45
Olavi Virran syntymästä on tänään kulunut 100 vuotta. Suuren laulajan kunniaksi voidaan palauttaa mieliin tämä keskustelu 10 vuoden takaa.
26. Maikki27.2.2015 klo 18:36
Olavi Virta on suosittu edelleenkin. YLE:n artistitunnilla viime yönä tullut lähetys on kuunneltavissa täältä. Tunti Virran nostalgisia esityksiä.

_http://areena.yle.fi/radio/2627274

Lisäksi Puhelinlankojen juontaja totesi juuri äsken, että joka kolmas toive on koskenut mainittua artistia.
27. Heljä-Maija27.2.2015 klo 22:37
Kiitos linkistä, Maikki! Hienoa oli kuulla näitä tulkintoja kokonainen tunti.
28. Pena28.2.2015 klo 07:33
Minä taas kuulin radiosta viime yönä "uutta" Virtaa. Wikipedia kertoo näin:

"Punaisen hiekan maa ("The Shifting Whispering Sands") on Vivian Clark Gilbertin ja Mary Margaret Hadleyn tekemä kantrikappale. Sen suomenkieliset sanat on tehnyt Saukki.

Kappaleen on suomeksi levyttänyt tiettävästi ainoastaan Olavi Virta, mutta nauhoitus jäi julkaisematta vuonna 1957, jolloin se tehtiin Tukholmassa. Masternauha löytyi talvella 2015 Warner Music Finlandin arkistosta, ja se julkaistaan ep:nä, jolla on myös kappaleet "Uinuvalla laguunilla", "Cowboy Johnny" ja "Anna aurinkoisen paistaa". Ep:n muutkaan kappaleet eivät sisälly Olavi Virta – Laulaja -kokoelmalle, jolle on koottu 601 Virran levytystä.

Alkuperäinen kappale "Shifting Whispering Sands" oli vuonna 1955 suuri menestys, ja sen ovat levyttäneet muun muassa Johnny Cash ja Billy Vaughn."
29. Heljä-Maija28.2.2015 klo 09:32
Mielenkiintoista tietoa, Pena. Tuota levyä jään odottamaan.
30. Grönfors Pertti3.5.2016 klo 22:23
Olavi Virta oli ja on edelleen mailman paras laulaja kukaan ei pysty ylittämään häntä ei kukaan koskaan Ääni täydellinen lavakarisma huippu
31. Jy3.5.2016 klo 23:28
Valinta omaksi suosikiksi voisi olla siinä suhteessa vaikea, että on niin paljon hyviä, mistä valita. Kuitenkin Sinitaivas on aikoinaan jäänyt erityisesti mieleen, ja siinä aivan ainutlaatuisesti melodian ja sanoituksen yhdistelmä kohdassa "korkeuteen huumaavaan". Ensi kerran kuullessani, tai ainakin ensi kerran kiinnittäessäni siihen huomioni, tuntui, kuin tuo kohta nostaisi kilometrien korkeuteen. Silloin en vielä ollut kertaakaan ollut lentokoneessakaan. Muutoinkin kappale on sadunomaisen eteerinen. Siniseen taivaaseen liittyy lisäksi muutoinkin niin paljon positiivisia tuntemuksia, ei vähiten siksi, että sininen on lempivärini.

Virran taituruutta kuunnellessa tunteet ovat herkässä.
32. Hannu4.5.2016 klo 21:19
Tänään tuli aamulla radiossa Yle 1:llä Muistojen bulevardilla Olavi Virran kappale "Punatukkaiselle tytölleni". Kuuluttaja kertoi kappaleen synnyn olleen vedonlyönnin seuraus:

"Muut illanistujat olivat lyöneet vetoa, etteivät Olavi Virta ja Lauri Jauhiainen tekisi siltä istumalta laulua. Kaarlo Valkama kirjoitti muistiin Virran viheltämää melodiaa ja Jauhiainen kirjoitti sanoja. Tekijäpari kuittasi vedostaan voittona konjakkipullon ja tangosta tuli yksi Virran uran keskeisiä kappaleita."

Olavi Virtahan sävelsi ja sanoitti myös itse kappaleita, jotka levytti esim. todella hienot "Yö kerran unhoa annoit", sekä "Sä et kyyneltä nää". Olavi Virran omia suosikkejani ovat esim:
-Kuin lapsena ennen
-Valssi menneiltä ajoilta
-Kun ilta ehtii (Virran oma sanoitus)
-Menneitä muistellessa
-Yö kerran unhoa annoit
-Punaiset lehdet
-Amor
-Aamu Airistolla
-Tom Dooley (esityskiellossa aikanaan Yleisradion toimesta)
-Tyttö metsässä
-Jää hyvästi armas
-Soria Moria
-Johnny mua muistathan
-Iltarusko
-Kuinka saatoitkaan jne......

Lähimpänä sydäntä ovat kuitenkin Olavi Virran mestarilliset tulkinnat operettisävelmistä "Mustalaisruhtinatar" ja "Kerran viel'", joiden tulkinta osoitti hänen kykynsä myös klassisemman musiikin ja laulun hallintaan. Lisäksi hänen viimeiset levytyksensä (6.6.1966) "Sateinen ilta" ja "Nyt soita balalaikka" nostavat edelleen ihokarvat pystyyn.

Ossi Runne on aikanaan sanonut, että ne viimeiset äänitykset ovat tulkinnallisesti parasta Olavi Virtaa mitä hän on koskaan kuullut, vaikka joutui jo väsyneen miehen kolmesta otosta leikkaamaan version kahdesta ensimmäisestä, koska kolmannessa Olavi Virran voimat olivat jo täysin loppu.

Mutta, että hän pani kaikkensa vielä huonokuntoisenakin, niin siinä on kunnioituksen paikka, että hänen tulkinnoista vielä voimme nauttia.
33. Funny5.5.2016 klo 02:17
Vähän lisäystä vielä tuohon Hannun kertomaan "Punatukkaiselle tytölleni" -tangon syntyhistoriaan. Seuraavana päivänä Virralla oli levytys, ja hän lauloi kappaleen purkkiin. Valkama oli vielä yöllä tehnyt kappaleeseen sovituksen. Näin muisteli Lauri Jauhiainen aikoinaan, taisi olla Hanuristi-lehdessä.

"Kun ilta ehtii" -tangon sanoitus syntyi myös aika vikkelään. Viisi minuuttia ennen levytystä huomattiin, että yhdestä kappaleesta puuttuu sanat. Virta ne sitten äkkiä kyhäsi. Eihän tekstiä ole paljon, tuolloin v. 1942 ei laulajan osuus levyillä ollut niin tärkeä kuin myöhemmin. Mutta tarkalleen samat sanat ovat uusintalevytyksessä vuodelta 1963.

Vuonna 1947 Virta matkusti levyttämään Tukholmaan. Siellä hän osti musiikkikaupasta kasan iskelmänuotteja ja meni sitten hotellihuoneeseen tekemään sanoituksia. Niistä hän levytti kuusi iskelmää ruotsalaisten muusikoiden säestämänä, joukossa ensimmäinen versio "Tähti ja meripoika" -valssista.

Moni ei ehkä tiedä, että Olavi Virran sävellyksistä teki kiintoisan LP-levyn kuuluisa englantilainen klarinetisti Mr. Acker Bilk. Kerran höristin korviani, kun komisario Morse soitti Bilkin levyä, ja eräs kappale kuulosti kovin suomalaiselta, sehän oli Virran sävellys "Vain sinulle".
34. Hannu5.5.2016 klo 20:06
Funnylle kiitokset mielenkiintoisista lisätiedoista...näin sitä vaan viisastuu :-) Tuo Mr. Acker Bilk on kyllä tuttu Olavi Virran sävellysten levyttäjänä, koska kyseisen LP:n omaan.

Traagista, ellei peräti ironista, Olavi Virran kohtalossa oli se, että hän oli ensimmäinen viihdetaiteilija, jolle myönnettiin valtion taiteilijaeläke vain muutama viikko ennen kuolemaansa.
35. Hannu Ignatius9.4.2022 klo 11:15
Heinäkuussa 2022 tulee kuluneeksi 50 vuotta Olavi Virran kuolemasta. Olen kokoamassa Muistojen Virta -nimiseen kirjaan suomalaisten muistoja Mestarin kohtaamisesta vuosikymmenten varrella ja kotiarkistojen valokuvia. Suomalaisten kirjoittama tietokirja ilmestyy Aviador Kustannuksen julkaisemana kesällä. Muistoja ja valokuvia on kertynyt jo runsaasti, mutta aina mahtuu mukaan lisää.

Kuvia kirjakäyttöön antaneiden kanssa tehdään erillinen kuvankäyttösopimus. Ja mikäli kuva/kuvat päätyvät kirjaan, saa ko. henkilö kesällä kustantajalta valmiin kirjan kiitokseksi.

Lähetä muistosi omin sanoin kerrottuna 30.4. mennessä sähköpostilla: olakirja@gmail.com
KOMMENTOI

Pakolliset kentät merkitty tähdellä *